Menu👇

Menu👇

Mijn kind wil niet meer naar school, wat nu?

Wij horen steeds vaker van ouders dat hun kinderen die meer naar school willen of kunnen. Omdat ze volledig zijn vastgelopen in het systeem. Of omdat ze er letterlijk ziek van worden. Hoe kan het dat steeds meer kinderen en ouders hiertegen aanlopen. En belangrijker, wat kun je doen als je kind niet meer naar school wil? 

Waarom wil mijn kind wil niet meer naar school?

Het schoolsysteem is een verouderd systeem, ooit opgericht om mensen op te leiden tot goede arbeiders. Het is vooral gericht op leren luisteren en kunnen reproduceren wat je wordt aangeleerd. Zelf nadenken, onderzoeken en oplossingen bedenken wordt ontmoedigd. Net als creativiteit, muzikaliteit en socialiteit.  

De klassen worden steeds voller en de kinderen steeds drukker. Vroeger werd er naar het kind gekeken. Kinderen die extra aandacht of begeleiding nodig hadden, kregen speciaal onderwijs dat daarop is ingericht. Nu zitten ze allemaal samen in één klas. Wat ten koste gaat van hen allemaal. 

De schooldagen zijn intensiever. Vroeger gingen de meeste kinderen tussen de middag (op de fiets) naar huis. Ze waren buiten, hadden beweging en konden onderweg en thuis even ontladen. Nu blijven ze allemaal op school. In de klas, kijkend naar het jeugdjournaal terwijl ze een boterham naar binnenwerken. 

En dan hebben we het nog niet eens over de lesstof die ze voorgeschoteld krijgen, de kwaliteit daarvan en de gebruikte lesmethoden. Leren lezen aan de hand van nieuwsbegrip is nou niet bepaald een leuke en bevorderlijke manier. 

Extreme belasting voor kinderen

Energetisch gezien is het huidige schoolsysteem een extreme belasting voor kinderen. Enerzijds omdat ze de hele dag vollopen met (negatieve) energie van anderen, anderzijds omdat ze hun eigen ware zelf moeten onderdrukken, wat ook ontzettend veel energie kost.  

Daar komt bij dat veel van de kinderen uit de huidige generatie energetisch al in een ‘nieuwe wereld’ leven, maar fysiek nog ‘vastzitten’ in een oude wereld. Wat helemaal niet passend voor ze is. Dat heeft te maken met de transitie naar luchtenergie

Al met al is het dus geen wonder dat er steeds meer kinderen zijn die niet meer naar school willen of kunnen. En daarmee steeds meer ouders die met hun handen in het haar zitten. Hoe nu verder? 

Wat kun je doen als je kind niet meer naar school wil?

Hoewel we geen kant-en-klare oplossing hebben, elk kind is tenslotte anders, kunnen we wel een aantal handvatten, tips en adviezen geven. 

Leer je kind hoe hij of zij:

  • zichzelf energetisch afschermt
    Met je energieveld maak je verbinding met anderen. Alles wat je ziet, hoort en voelt komt als eerste in je energieveld en daarna pas in het fysiek lichaam. Je kind pikt dan ook doorlopend energie van anderen op, wanneer je kind zijn of haar energieveld niet afschermt. Lees hoe je dit doet
  • verbruikte energie afvoert en nieuwe energie aanvoert
    Gronden heeft vrijwel dezelfde functie als ademhalen; aanvoer van verse energie en afvoer van verbruikte energie. Met ademhalen doe je kind dat in het fysiek lichaam. Gronding is voor je subtiel fysiek lichaam. Je kind heeft een goede gronding nodig om de dagelijkse situaties goed aan te kunnen. Lees hoe je dit doet
  • overbodige verbindingen verbreekt zodat er geen energie wegstroomt
    Wanneer mensen fysiek bij elkaar in de buurt zijn, maken ze onbewust een verbinding via de chakra’s. Dit is nodig om met elkaar te communiceren. De chakra’s van je kind raken overbelast wanneer de verbindingen die je kind continu maakt niet goed worden afgesloten. Lees hoe je dit doet
  • energie terugstuurt naar de bron
    Gedachten en meningen van een anderen, zoals de juf en klasgenoten, komen in het aura van je kind terecht. Met de oefening Terug naar de bron, zorg je ervoor dat je kind niet continu labels opgeplakt krijgt. Hoe je dit doet, staat in het boek Je zijn.  

Ga met je kind in gesprek over:

  • wie hij of zij is
    Kinderen die niet passen in het huidige schoolsysteem, denken vaak dat het aan hen ligt. Dat ze niet slim genoeg zijn, dat ze niet hard genoeg werken, dat ze niet goed luisteren. Dit komt mede door de projecties van de leerkrachten en wordt soms bekrachtigd door slechte cijfers. Wat feitelijk alleen een weergave is van hoe goed ze kunnen reproduceren van wat ze wordt voorgeschoteld en niets zegt over intelligentie, doorzettingsvermogen of andere talenten.
  • de lesstof
    Kinderen zijn niet gek. Ze voelen haarfijn aan als er iets niet helemaal klopt. Dus wanneer jij zelf vraagtekens zet bij bepaalde informatie of lesstof die je kind krijgt aangeboden, vraag je kind hoe hij of zij ertegen aankijkt. Alles heeft voors en tegens, bespreek de verschillende perspectieven. Leert je kind meteen onderzoekend kijken en argumenteren.
  • de situatie in de klas
    Veel kinderen hebben last van het kind naast zich in de klas, bijvoorbeeld omdat die de hele tijd praat, zit te wiebelen of energetisch hun energieveld verstoort. Soms vinden ze het lastig om dit aan te geven. Of ze zeggen dit wel tegen de juf of meester, maar die doet er niets mee. Bespreek samen met je kind hoe het eraan toegaat in de klas, met de kinderen onderling, maar ook tussen je kind en de juf of meester. Praat het niet goed, maar vergelijk het met je eigen werkomgeving. Je wil toch ook niet naast een vervelende collega zitten of werken voor een baas die je totaal niet ligt? 

Neem je kind serieus als hij of zij niet meer naar school wil

Kijk naar je kind, wat heeft het nodig om op te groeien zonder al te veel kleerscheuren? Dus met behoud van eigenwaarde, eigen talenten en een eigen mening? Als de huidige school daar niet bij past, trek je conclusies en verwissel van school. En als na een aantal jaar blijkt dat je kind die school opnieuw ontgroeid is, verwissel dan nog een keer. De tijd dat je kind zijn of haar hele schooltijd op dezelfde school behoort te zitten is allang voorbij. Je werkt zelf toch ook geen 40 jaar meer bij hetzelfde bedrijf? Als het jou niet bevalt, ga je ook op zoek naar een nieuwe baan of werkgever. Dus waarom zou je dat niet voor je kind doen? 

En als je kind een rustperiode nodig heeft, dan is dat zo. Als je zelf oververmoeid bent vanwege alle prikkelingen of drukte, dan neem je ook een aantal dagen of weken vrij. Om te voorkomen dat je in een burn-out terechtkomt. Voor je kind is dit niet anders. 

Zit je kind vol spanning of niet lekker in zijn of haar vel? 

Volg samen de meditatie-healingen Spanning loslaten en Zelfliefde. Of laat je kind dit alleen doen als hij of zij daar oud en zelfstandig genoeg voor is. 

7 maart 2025 start opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap

Wil je niet steeds meebewegen met of opgeslokt worden door andermans energie, keuzes en emoties? Maar wil je ontdekken wie jij bent en wat jij wil, leren bij jezelf te blijven, eigen keuzes te maken en grenzen te herkennen en aangeven? Wil je dingen in jezelf oplossen, zodat je kunt groeien en je leven kunt omvormen naar aangenaam leven zoals jij wil? Doe de opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap.

Er is beperkt plek, meld je nu aan.

Lees verder

7 maart 2025 start healingprogramma Wie ben ik | Hogere zelf

Jezelf welkom voelen, acceptatie van wie jij in essentie bent en liefde voor jezelf. Tijdens dit healingprogramma word je meer jezelf. Met de healingen verwijderen we niet-eigen energie. Daarnaast leer jij jouw authentieke zelf ontdekken, het onderscheid kennen tussen wat wel en wat niet van jou is, en te handelen vanuit je ware zelf (je hogere zelf). Hierdoor ervaar je meer rust en ontspanning in jezelf, en geef je meer sturing aan je leven.

Lees verder
Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

  • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
  • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
  • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten. Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff.

Boek Je wil

Dit boek: 

  • geeft inzicht in de hiërarchie en werking van 42 metafysische wetten en krachten.
  • bevat oefeningen zodat jij leert om bewust hogere wetten in te zetten en zodoende de energetische setting te veranderen.
  • helpt je jouw vrouwelijke en mannelijke kracht in balans te krijgen zodat jij jouw levenskracht optimaal kunt benutten. 
Je last Van een harde les naar een stuwende kracht: transformeer je karma.

Boek Je last

Dit boek:

  • geeft inzicht in karma, het ontstaan ervan en hoe het tot uiting komt
  • staat vol voorbeelden van karma-situaties en uitwerkingen om het concreet te maken
  • bevat healingoefeningen waarmee jij jouw karma vermindert en de last die daaruit is voortgekomen, (deels) kunt helen

De sprekende voorbeelden geven je een inkijk in wat een healing is en wat er tijdens healingen naar voren komt.

Uitgelicht: Meditatie-healingen

Alles over:

Aanbod healingprogramma's en spirituele opleidingen

Online sessie, incl. healing: kijken wanneer het jou uitkomt

Slechts 15 euro per sessie. 

Innerlijk kind

Je innerlijk kind houdt vast aan ervaringen, emoties en overlevingsstrategieën die jouw leven belemmeren. Lees de energetische impact.

Lees verder