Menu👇

Neptunus 29 graden Vissen | Retrograde

Neptunus beweegt zich op de laatste graad van het teken Vissen, wat het laatste teken van de dierenriem is. Deze stand luidt het eind van een tijdperk in rondom het thema ‘hoe we zijn omgegaan met ons bewustzijn, intuïtie en spirituele groei’. Lees wat dit betekent. 

Neptunus in Vissen

In het boek Je zijn hebben we Neptunus beschreven als de planeet voor de onderwaterwereld, via Neptunus maak je gemakkelijk contact met het bewustzijn van waterdieren, zoals dolfijnen. De onderwaterwereld is een andere wereld dan de landwereld, als landdier heb je daar geen controle en volledig vertrouwen nodig. 

Vissen is het meest mystieke en spirituele teken. Het heeft een relatie met illusie en desillusie. Het is gekoppeld aan water en wil stromen. Het wordt geassocieerd met dromen en fantasieën, maar ook met illusies en misleidingen. Het vertegenwoordigt inspiratie, intuïtie, bewustwording en spirituele groei. Astrologisch is Neptunus de heerser van Vissen. Neptunus staat dus in zijn eigen teken, wat elkaar versterkt. 

Laatste graad van teken én van dierenriem

Neptunus is een generatieplaneet die ongeveer 165 jaar over zijn baan om de zon doet en bijna 14 jaar in een teken verblijft. Wanneer een generatieplaneet in de laatste graad van een teken is, wordt de energie geïntensiveerd. De planeet maakt af waar het aan begonnen is voordat het verder gaat in een nieuw teken om daar zijn werk te doen. En omdat Vissen het laatste teken van de dierenriem is, betekent het in dit geval ook het einde van een tijdperk. 

In het geval van Neptunus in Vissen gaat het om inzicht en onderscheid in ‘wat is echt en wat niet’. Wereldwijd herkennen steeds meer mensen de onderdrukking die op bewustwording, intuïtie en spirituele groei plaatsvindt. Onder andere door misleidingen, programmeringen en het uitzenden van lagere energiefrequenties, denk aan straling van UMTS-masten en HAARP. Maar ook door vervuiling van ons water, ons voedsel en onze lucht. 

In hoeverre Neptunus in Vissen op jou persoonlijk van invloed is, is afhankelijk van je eigen geboortehoroscoop en in hoeverre Neptunus op 29 graden Vissen daar een aspect mee maakt. Met andere woorden, het hangt af van je eigen levensplan en of je op dit vlak wel of geen levensles voor jezelf als doel hebt gesteld. 

Wat voor iedereen geldt, is dat deze stand van Neptunus het eind van een tijdperk inluidt. Rondom het thema ‘hoe we zijn omgegaan met ons bewustzijn, intuïtie en spirituele groei’. Het is dan ook een belangrijk onderdeel van de transitie van energie op aarde

Retrograde

Vanaf 2 juli gaat Neptunus voor enkele maanden retrograde (vanuit het gezichtspunt van de aarde lijkt het achteruit). Wanneer een planeet  direct (vooruit) gaat, voelen we de effecten veel meer extern. Echter, wanneer Neptunus retrograde is, zijn de effecten meer intern, psychologisch en emotioneel. 

Komende periode is daarmee een goed moment om te reflecteren op ‘wat is mijn waarheid?’ De energie kan verwarring met zich meebrengen, vooral als je inzicht krijgt in dat dingen anders zijn dan dat je altijd dacht. Je krijgt dan te maken met onzichtbare rouwprocessen. Onthoud dan dat loslaten van het oude ruimte creëert voor iets nieuws. 

Invloed van andere planeten

Pluto, de planeet van transformatie, destructie en wedergeboorte, gaat ook retrograde op 1 graden van Waterman. De 1ste graad van een teken wordt vaak beschouwd als een kritieke graad omdat het de initiële energie van dat teken vertegenwoordigt en een aanzienlijke invloed kan hebben op de expressie van de planeet. Pluto en Neptunus maken in deze periode een aspect met elkaar; de energieën versterken elkaar. Meer over Pluto in Waterman en Pluto in laatste graad Steenbok  

Saturnus, de planeet van karma, wetten en oordelen, hoe jij de wereld ziet en anderen jou zien bevindt zich ook in het teken Vissen. Saturnus is van grote invloed op het wereldbeeld en daarmee op jou. Waar Saturnus structuur representeert, doet Vissen juist het tegenovergestelde. Meer over de invloed van Saturnus

18 oktober start opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap

Wil je niet steeds meebewegen met of opgeslokt worden door andermans energie, keuzes en emoties? Maar wil je ontdekken wie jij bent en wat jij wil, leren bij jezelf te blijven, eigen keuzes te maken en grenzen te herkennen en aangeven? Wil je dingen in jezelf oplossen, zodat je kunt groeien en je leven kunt omvormen naar aangenaam leven zoals jij wil? Doe de opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap.

Er is beperkt plek, meld je nu aan.

Lees verder

Nog enkele plekken healingprogramma Wie ben ik | Hogere zelf

Jezelf welkom voelen, acceptatie van wie jij in essentie bent en liefde voor jezelf. Tijdens dit healingprogramma word je meer jezelf. Met de healingen verwijderen we niet-eigen energie. Daarnaast leer jij jouw authentieke zelf ontdekken, het onderscheid kennen tussen wat wel en wat niet van jou is, en te handelen vanuit je ware zelf (je hogere zelf). Hierdoor ervaar je meer rust en ontspanning in jezelf, en geef je meer sturing aan je leven.

Lees verder
Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

  • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
  • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
  • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten. Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff.

Boek Je wil

Dit boek: 

  • geeft inzicht in de hiërarchie en werking van 42 metafysische wetten en krachten.
  • bevat oefeningen zodat jij leert om bewust hogere wetten in te zetten en zodoende de energetische setting te veranderen.
  • helpt je jouw vrouwelijke en mannelijke kracht in balans te krijgen zodat jij jouw levenskracht optimaal kunt benutten. 
Je last Van een harde les naar een stuwende kracht: transformeer je karma.

Boek Je last

Dit boek:

  • geeft inzicht in karma, het ontstaan ervan en hoe het tot uiting komt
  • staat vol voorbeelden van karma-situaties en uitwerkingen om het concreet te maken
  • bevat healingoefeningen waarmee jij jouw karma vermindert en de last die daaruit is voortgekomen, (deels) kunt helen

De sprekende voorbeelden geven je een inkijk in wat een healing is en wat er tijdens healingen naar voren komt.

Uitgelicht: Meditatie-healingen

Alles over:

Aanbod healingprogramma's en spirituele opleidingen

Online sessie, incl. healing: kijken wanneer het jou uitkomt

Slechts 12,50 euro per sessie. 

Je ziel

Je ziel is je ware zelf, en dit is een onderdeel van je hogere zelf. Je ziel heeft het bewustzijnsniveau dat passend is voor je zielsmissie.

Lees verder