Menu👇

Oefening Gronden en aarden | Altijd en overal meteen gronden

Gronden heeft vrijwel dezelfde functie als ademhalen; aanvoer van verse energie en afvoer van verbruikte energie. Met ademhalen doe je dat in je fysiek lichaam. Gronding doe je in je subtiel fysiek lichaam. Je hebt een goede gronding nodig om de dagelijkse situaties goed aan te kunnen. 

Verbinding met de aarde

De oefening Gronden en aarden helpt je om altijd en overal meteen te kunnen gronden. Door te gronden maak je een connectie met een ander bewustzijn. Een juiste gronding is de verbinding van jouw bewustzijn met het bewustzijn van de aarde. Je wilt geaard zijn, je leeft tenslotte op de aarde. 

Een veelvoorkomende misvatting over gronden is het visualiseren van boomwortels in de aarde. Je bent geen boom, je bent een mens. Je wilt geaard zijn, geen wortelschieten. Wortels schieten alle kanten op, waar verbind jij jezelf dan mee? Gronden is voor je subtiel fysiek lichaam en niet voor je fysiek lichaam, je staat al met beide voeten op de aarde. 

 1. Zorg ervoor dat je volledig in je lichaam zit (via de oefening Hier en nu). 
 2. (Sluit je ogen) maak in gedachten een connectie met de piramide van de rozen. Dit doe je door het simpelweg te benoemen, het maakt niet uit als je het niet voor jezelf kunt visualiseren. 
 3. Haal in gedachten een halloroos naar voren. Ook dit doe je door het te benoemen.  
 4. Stuur de halloroos naar het hoger bewustzijn van de aarde. Als antwoord krijg je een halloroos terug van het hoger bewustzijn van de aarde. De verbinding tussen de rozen wordt tot stand gebracht. 
 5. Zodra je uit je lichaam gaat, komt de verbinding op een laag pitje te staan. Dit is bijvoorbeeld als je gaat slapen of dagdroomt en naar je astraallichaam of metafysisch lichaam gaat. Dit betekent dus dat je ook door de dag heen regelmatig opnieuw moet gronden.

Wanneer het niet lukt om te gronden

Om goed te kunnen gronden met het hogere bewustzijn van de aarde is het van belang dat je volledig in je lichaam zit en al je lichamen, gecentreerd en met elkaar verbonden zijn. Alleen dan heb je een optimale gronding.

Wanneer je niet volledig in je lichaam komt, dan kan dat een goede gronding blokkeren. Je merkt dit doordat je bijvoorbeeld gaat hyperventileren of in paniek raakt.

In dat geval zul je eerst volledig in je lichaam moeten komen door het trauma op te lossen waardoor je niet goed kunt gronden. Hiervoor kun je een healing ondergaan.

Gronden en aarden, onderdeel van reeks oefeningen

De oefening Gronden en aarden, is de tweede uit een reeks oefeningen waarmee je ervoor zorgt dat je volledig in je lichaam zit, gegrond bent, met focus en overzicht de dag aankunt en bij je eigen energie blijft. 

Wil jij niet alleen de oefeningen doen, maar ook af van belemmerende (gedrag)patronen, overtuigingen en gedachten? Volg dan een van de spirituele opleidingen of healingprogramma’s. Deze geven je de benodigde inzichten en helpen je met behulp van healingen op een zachte manier om deze belemmeringen en blokkades op te lossen.  

Wil je graag meer achtergrondinformatie bij de oefeningen en weten hoe het precies zit energetisch? Lees dan de boeken ‘Je zijn’, ‘Je wil’ en ‘Je last’. 

Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

 • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
 • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
 • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten. Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff.

Boek Je wil

Dit boek: 

 • geeft inzicht in de hiërarchie en werking van 42 metafysische wetten en krachten.
 • bevat oefeningen zodat jij leert om bewust hogere wetten in te zetten en zodoende de energetische setting te veranderen.
 • helpt je jouw vrouwelijke en mannelijke kracht in balans te krijgen zodat jij jouw levenskracht optimaal kunt benutten. 
Je last Van een harde les naar een stuwende kracht: transformeer je karma.

Boek Je last

Dit boek:

 • geeft inzicht in karma, het ontstaan ervan en hoe het tot uiting komt
 • staat vol voorbeelden van karma-situaties en uitwerkingen om het concreet te maken
 • bevat healingoefeningen waarmee jij jouw karma vermindert en de last die daaruit is voortgekomen, (deels) kunt helen

De sprekende voorbeelden geven je een inkijk in wat een healing is en wat er tijdens healingen naar voren komt.

18 oktober start opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap

Wil je niet steeds meebewegen met of opgeslokt worden door andermans energie, keuzes en emoties? Maar wil je ontdekken wie jij bent en wat jij wil, leren bij jezelf te blijven, eigen keuzes te maken en grenzen te herkennen en aangeven? Wil je dingen in jezelf oplossen, zodat je kunt groeien en je leven kunt omvormen naar aangenaam leven zoals jij wil? Doe de opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap.

Er is beperkt plek, meld je nu aan.

Lees verder

Nog enkele plekken healingprogramma Wie ben ik | Hogere zelf

Jezelf welkom voelen, acceptatie van wie jij in essentie bent en liefde voor jezelf. Tijdens dit healingprogramma word je meer jezelf. Met de healingen verwijderen we niet-eigen energie. Daarnaast leer jij jouw authentieke zelf ontdekken, het onderscheid kennen tussen wat wel en wat niet van jou is, en te handelen vanuit je ware zelf (je hogere zelf). Hierdoor ervaar je meer rust en ontspanning in jezelf, en geef je meer sturing aan je leven.

Lees verder