Menu👇

Oefening Energetische verbindingen optimaliseren | Behoud je energie

Overbelasting ontstaat wanneer energie wegstroomt. Met deze oefening zorg je ervoor dat je niet overbelast raakt door overbodige verbindingen te verbreken.

Verbinding via chakra's

Wanneer je fysiek bij elkaar in de buurt bent, maak je onbewust een verbinding via je chakra’s. Dit is nodig om met elkaar te communiceren. Door de verbinding via de chrakra’s kun je elkaar aanvoelen en ‘lezen’. 

Je chakra’s zijn je besturingssysteem; de hoofdchakra’s in je fysiek lichaam (1ste t/m 7de), de chakra’s die zorgen voor de verbinding tussen je verschillende lichamen (8ste t/m 11de) en de connectie met je hoger bewustzijn (12de) vormen samen je besturingssysteem. Via de energiestromen tussen de chakra’s wissel je informatie uit en geef je vorm aan je levenspad en het verloop ervan.

Je chakra’s raken overbelast wanneer je de verbindingen die je continu maakt niet goed afsluit. 

Energetische verbindingen optimaliseren, doe je met het instrument zingende ringen. De zingende ringen zijn zeven ringen met elk een eigen toon van de toonladder. Dit zijn flexibele multidimensionale ringen, verbonden met de realiteit van muziek. De plek waar alle muziek aanwezig is. Muziek is een universeel bewustzijn, muziek verbindt ook mensen. Het is het bewustzijn dat in perfectie weet welke verbinding gehandhaafd moet blijven en welke verbroken moet worden.

 1. (Sluit je ogen) laat aan de bovenkant van je aura bij je 9de chakra (net boven je hoofd) de zingende ringen ontstaan. Dit doe je door het simpelweg te benoemen of te visualiseren.
 2. Laat de ringen als een scanner zakken tot aan de onderkant van je aura bij de 8ste chakra, ongeveer vijftig centimeter onder je.
 3. Laat de ringen als een scanner vanuit de onderkant van je aura opstijgen naar de bovenkant van je aura. Eigenlijk hetzelfde als stap 2, maar dan de terugweg.
 4. Laat de zingende ringen weer oplossen in het niets.
Wanneer je de oefening doet, laat je de ringen door de fysiek verbonden chakra’s gaan; je 9de chakra zit boven je hoofd en je 8ste chakra onder je. 
Deze oefening is gericht op de chakra’s in je fysiek lichaam, aangezien dit het belangrijkste is om niet fysiek en/of mentaal overbelast te raken. Wanneer je voldoende getraind bent, kun je de ringen ook door je chakra’s buiten je fysiek lichaam laten gaan. Ieder mens kan dit. Het vergt alleen veel bewustwording, inzet en oefening. 
Wil je dit onder begeleiding leren? Volg dan het healingprogramma Wie ben ik | Hogere zelf.

Energetische verbindingen optimaliseren, onderdeel van reeks oefeningen

De oefening Energetische verbindingen optimaliseren, is de vijfde uit een reeks oefeningen waarmee je ervoor zorgt dat je volledig in je lichaam zit, gegrond bent, met focus en overzicht de dag aankunt en bij je eigen energie blijft. 

Wil jij niet alleen de oefeningen doen, maar ook af van belemmerende (gedrag)patronen, overtuigingen en gedachten? Volg dan een van de spirituele opleidingen of healingprogramma’s. Deze geven je de benodigde inzichten en helpen je met behulp van healingen op een zachte manier om deze belemmeringen en blokkades op te lossen.  

Wil je graag meer achtergrondinformatie bij de oefeningen en weten hoe het precies zit energetisch? Lees dan de boeken ‘Je zijn’, ‘Je wil’ en ‘Je last’. 

Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

 • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
 • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
 • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten. Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff.

Boek Je wil

Dit boek: 

 • geeft inzicht in de hiërarchie en werking van 42 metafysische wetten en krachten.
 • bevat oefeningen zodat jij leert om bewust hogere wetten in te zetten en zodoende de energetische setting te veranderen.
 • helpt je jouw vrouwelijke en mannelijke kracht in balans te krijgen zodat jij jouw levenskracht optimaal kunt benutten. 
Je last Van een harde les naar een stuwende kracht: transformeer je karma.

Boek Je last

Dit boek:

 • geeft inzicht in karma, het ontstaan ervan en hoe het tot uiting komt
 • staat vol voorbeelden van karma-situaties en uitwerkingen om het concreet te maken
 • bevat healingoefeningen waarmee jij jouw karma vermindert en de last die daaruit is voortgekomen, (deels) kunt helen

De sprekende voorbeelden geven je een inkijk in wat een healing is en wat er tijdens healingen naar voren komt.

18 oktober start opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap

Wil je niet steeds meebewegen met of opgeslokt worden door andermans energie, keuzes en emoties? Maar wil je ontdekken wie jij bent en wat jij wil, leren bij jezelf te blijven, eigen keuzes te maken en grenzen te herkennen en aangeven? Wil je dingen in jezelf oplossen, zodat je kunt groeien en je leven kunt omvormen naar aangenaam leven zoals jij wil? Doe de opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap.

Er is beperkt plek, meld je nu aan.

Lees verder

Nog enkele plekken healingprogramma Wie ben ik | Hogere zelf

Jezelf welkom voelen, acceptatie van wie jij in essentie bent en liefde voor jezelf. Tijdens dit healingprogramma word je meer jezelf. Met de healingen verwijderen we niet-eigen energie. Daarnaast leer jij jouw authentieke zelf ontdekken, het onderscheid kennen tussen wat wel en wat niet van jou is, en te handelen vanuit je ware zelf (je hogere zelf). Hierdoor ervaar je meer rust en ontspanning in jezelf, en geef je meer sturing aan je leven.

Lees verder