Oefening Energetische verbindingen optimaliseren | Behoud je energie

Overbelasting ontstaat wanneer energie wegstroomt. Met deze oefening zorg je ervoor dat je niet overbelast raakt door overbodige verbindingen te verbreken.

Verbinding via chakra's

Wanneer je fysiek bij elkaar in de buurt bent, maak je onbewust een verbinding via je chakra’s. Dit is nodig om met elkaar te communiceren. Door de verbinding via de chrakra’s kun je elkaar aanvoelen en ‘lezen’. 

Je chakra’s zijn je besturingssysteem; de hoofdchakra’s in je fysiek lichaam (1ste t/m 7de), de chakra’s die zorgen voor de verbinding tussen je verschillende lichamen (8ste t/m 11de) en de connectie met je hoger bewustzijn (12de) vormen samen je besturingssysteem. Via de energiestromen tussen de chakra’s wissel je informatie uit en geef je vorm aan je levenspad en het verloop ervan.

Je chakra’s raken overbelast wanneer je de verbindingen die je continu maakt niet goed afsluit. 

Energetische verbindingen optimaliseren, doe je met het instrument zingende ringen. De zingende ringen zijn zeven ringen met elk een eigen toon van de toonladder. Dit zijn flexibele multidimensionale ringen, verbonden met de realiteit van muziek. De plek waar alle muziek aanwezig is. Muziek is een universeel bewustzijn, muziek verbindt ook mensen. Het is het bewustzijn dat in perfectie weet welke verbinding gehandhaafd moet blijven en welke verbroken moet worden.

  1. (Sluit je ogen) laat aan de bovenkant van je aura bij je 9de chakra (net boven je hoofd) de zingende ringen ontstaan. Dit doe je door het simpelweg te benoemen of te visualiseren.
  2. Laat de ringen als een scanner zakken tot aan de onderkant van je aura bij de 8ste chakra, ongeveer vijftig centimeter onder je.
  3. Laat de ringen als een scanner vanuit de onderkant van je aura opstijgen naar de bovenkant van je aura. Eigenlijk hetzelfde als stap 2, maar dan de terugweg.
  4. Laat de zingende ringen weer oplossen in het niets.
Wanneer je de oefening doet, laat je de ringen door de fysiek verbonden chakra’s gaan; je 9de chakra zit boven je hoofd en je 8ste chakra onder je. 
Deze oefening is gericht op de chakra’s in je fysiek lichaam, aangezien dit het belangrijkste is om niet fysiek en/of mentaal overbelast te raken. Wanneer je voldoende getraind bent, kun je de ringen ook door je chakra’s buiten je fysiek lichaam laten gaan. Ieder mens kan dit. Het vergt alleen veel bewustwording, inzet en oefening. Wil je dit leren? Volg dan het healingprogramma Wie ben ik | Hogere zelf.

Energetische verbindingen optimaliseren, onderdeel van reeks oefeningen

De oefening Energetische verbindingen optimaliseren, is de vijfde uit een reeks oefeningen waarmee je ervoor zorgt dat je volledig in je lichaam zit, gegrond bent, met focus en overzicht de dag aankunt en bij je eigen energie blijft. 

Wil jij niet alleen de oefeningen doen, maar ook af van belemmerende (gedrag)patronen, overtuigingen en gedachten? Volg dan een van de spirituele opleidingen of healingprogramma’s. Deze geven je de benodigde inzichten en helpen je met behulp van healingen op een zachte manier om deze belemmeringen en blokkades op te lossen.  

Wil je graag meer achtergrondinformatie bij de oefeningen en weten hoe het precies zit energetisch? Lees dan de boeken Je zijn en Je wil. 

Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

  • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
  • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
  • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je wil

Op de juiste tijd op de juiste plek het juiste doen. Wanneer alles samenvalt en het nog beter uitpakt dan dat je zelf had kunnen bedenken. Daar heb je meer invloed op, dan je denkt. Hoe? Door mee te bewegen op de ritmes en cycli van het universum en bewust metafysische wetten te activeren.  

Dit boek geeft inzicht in de metafysische wetten en krachten die van invloed zijn op wat, hoe en wanneer je creëert en manifesteert.