Menu👇

Oefening Energieveld (incl. aura en chakra's) afschermen

Met de oefening energieveld (incl. aura en chakra’s) afschermen, leer je hoe je jezelf afschermt voor energieën en prikkelingen van buitenaf. 

Wat is je energieveld?

Het subtiel fysiek lichaam is onderdeel van je fysiek lichaam. Het bestaat uit het ‘fysieke’ deel van het chakrasysteem (1ste t/m 7de chakra). Je aura is de energie die je vanuit je chakra’s uitstraalt. Dit vormt samen je energieveld. 

Je energieveld bepaalt je uitstraling en daarmee je frequentie. Het verbindt jou met ander bewustzijn op aarde: mensen, dieren en natuur. Alles wat je ziet, hoort en voelt komt als eerste in je energieveld en daarna pas in je fysiek lichaam. Je pikt dan ook doorlopend energie van anderen op, wanneer jij je energieveld niet afschermt. 

Met de oefening Energieveld (incl. aura en chakra’s) afschermen plaats je meteen bescherming. In de oefening staat stap voor stap hoe je het doet. Wanneer je merkt dat je er beter in wordt en het sneller gaat: vertrouw jezelf daar in en handel daar ook naar. 

 1. (Sluit je ogen) maak in gedachten een connectie met de piramide van de rozen. Dit doe je door het simpelweg te benoemen, het maakt niet uit als je het niet voor jezelf kunt visualiseren.  
 2. Haal in gedachten een spirituele beschermingsroos naar voren: ook dit doe je door het te benoemen. 
 3. Plaats de beschermingsroos in gedachten voor je op de rand van je aura. Het gaat om de intentie om de roos te plaatsen, dit gaat automatisch goed wanneer je het in gedachten doet.
 4. Herhaal stap 2 en 3 om een beschermingsroos op verschillende plekken op je aurarand te plaatsen: achter, links, rechts, onder en boven.
 5. Voer stap 2 t/m 4 uit met een separatieroos in plaats van een spirituele beschermingsroos. Je haalt de separatieroos dus ook naar voren en plaatst deze op de verschillende plekken op je aurarand.

Zodra je alle rozen in gedachten geplaatst hebt, ben je klaar met de bescherming. Vanaf dat moment werken de rozen. Ze bewegen zich vrij in je aura om gedachten en meningen die op je worden afgevuurd grotendeels tegen te houden.

Op een gegeven moment is de energie van de spirituele beschermingsroos en separatieroos verbruikt. Vergelijk het met benzine in een auto. Je moet regelmatig tanken om door te kunnen. Ga daarom dagelijks (of een aantal keer per dag) met je aandacht naar je rozen. Zodra je opmerkt dat ze verwelkt zijn, is de energie verbruikt en laat je de rozen oplossen; gewoon door het in gedachten te benoemen. Daarna begin je van voren af aan bij stap 1 om je aura opnieuw te beschermen.

De kracht van de oefening om je energieveld te beschermen, kun je vergelijken met de gele band van judo. Het beschermt je in de basis, maar houdt niet alles tegen. Daarnaast zorgt de bescherming ervoor dat er geen nieuwe gedachten, projecties en energie van anderen bijkomen. Alle energie die niet van jou is en die tijdens je leven in je energiesysteem terecht is gekomen, kun je weghalen of neutraliseren met een healing

Energieveld afschermen, onderdeel van reeks oefeningen

De oefening Energieveld (incl. aura en chakra’s) afschermen, is de vierde uit een reeks oefeningen waarmee je ervoor zorgt dat je volledig in je lichaam zit, gegrond bent, met focus en overzicht de dag aankunt en bij je eigen energie blijft. 

Wil jij niet alleen de oefeningen doen, maar ook af van belemmerende (gedrag)patronen, overtuigingen en gedachten? Volg dan een van de spirituele opleidingen of healingprogramma’s. Deze geven je de benodigde inzichten en helpen je met behulp van healingen op een zachte manier om deze belemmeringen en blokkades op te lossen.  

Wil je graag meer achtergrondinformatie bij de oefeningen en weten hoe het precies zit energetisch? Lees dan de boeken ‘Je zijn’, ‘Je wil’ en ‘Je last’. 

Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

 • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
 • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
 • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten. Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff.

Boek Je wil

Dit boek: 

 • geeft inzicht in de hiërarchie en werking van 42 metafysische wetten en krachten.
 • bevat oefeningen zodat jij leert om bewust hogere wetten in te zetten en zodoende de energetische setting te veranderen.
 • helpt je jouw vrouwelijke en mannelijke kracht in balans te krijgen zodat jij jouw levenskracht optimaal kunt benutten. 
Je last Van een harde les naar een stuwende kracht: transformeer je karma.

Boek Je last

Dit boek:

 • geeft inzicht in karma, het ontstaan ervan en hoe het tot uiting komt
 • staat vol voorbeelden van karma-situaties en uitwerkingen om het concreet te maken
 • bevat healingoefeningen waarmee jij jouw karma vermindert en de last die daaruit is voortgekomen, (deels) kunt helen

De sprekende voorbeelden geven je een inkijk in wat een healing is en wat er tijdens healingen naar voren komt.

18 oktober start opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap

Wil je niet steeds meebewegen met of opgeslokt worden door andermans energie, keuzes en emoties? Maar wil je ontdekken wie jij bent en wat jij wil, leren bij jezelf te blijven, eigen keuzes te maken en grenzen te herkennen en aangeven? Wil je dingen in jezelf oplossen, zodat je kunt groeien en je leven kunt omvormen naar aangenaam leven zoals jij wil? Doe de opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap.

Er is beperkt plek, meld je nu aan.

Lees verder

Nog enkele plekken healingprogramma Wie ben ik | Hogere zelf

Jezelf welkom voelen, acceptatie van wie jij in essentie bent en liefde voor jezelf. Tijdens dit healingprogramma word je meer jezelf. Met de healingen verwijderen we niet-eigen energie. Daarnaast leer jij jouw authentieke zelf ontdekken, het onderscheid kennen tussen wat wel en wat niet van jou is, en te handelen vanuit je ware zelf (je hogere zelf). Hierdoor ervaar je meer rust en ontspanning in jezelf, en geef je meer sturing aan je leven.

Lees verder