Menu👇

Het lijkt wel alsof ik steeds gevoeliger wordt, hoe kan dat?

Gevoeliger voor stemmingen van anderen, gevoeliger voor de sfeer die er hangt, gevoeliger voor bepaalde voedingsmiddelen. Steeds meer mensen ervaren een vorm van hooggevoeligheid die ze eerder niet hadden. En zijn eerder overprikkeld dan voorheen. Waar komt dat door en wat kun je hiertegen doen? 

 • “Drukke plekken met veel mensen, ik vermijd het tegenwoordig want ik kan er niet meer tegen.”
 • “De drukte op het werk met al die mensen, het zuigt me volledig leeg.”
 • “Ik voelde letterlijk haar pijn, ik werd er zelf beroerd van.”  

Een aantal voorbeelden waar steeds meer mensen mee te maken hebben. 

Heb ik HSP of ben ik hoogsensitief?

We zitten in een transitie van aarde-energie naar luchtenergie. In het verleden had het merendeel van de mensen filters om zich heen waardoor je meer afgesloten was voor energie van buiten jezelf en andere dimensies. Door de veranderende energie vallen deze filters geleidelijk aan weg. Dit betekent dat je gevoeliger wordt en energie van buiten jezelf gemakkelijker oppikt. Dat geldt niet alleen voor jou, dit geldt voor iedereen.  

Alleen, hebben veel mensen hebben geen idee van de veranderende energie en wat dit energetisch betekent. Zij merken wel dat ze gevoeliger worden, vinden dat niet prettig of denken dat er wat mis is, en zoeken binnen de reguliere geneeskunde naar een oplossing. Vaak krijgen zij het stempel HSP of depressief, en medicijnen om ‘normaal’ te kunnen functioneren. Wat zij hiermee eigenlijk doen, is zichzelf onderdrukken; gevoelloos maken. 

Terwijl er wel degelijk manieren zijn om jezelf af te schermen en je energie te bewaken. Zodat je niet:

Bewaak je energie

Jouw energie is voor jou. Het is jouw levenskracht die je nodig hebt om te leven. Om je leven vorm te geven zoals jij wil. Alle energie die wegsijpelt of nodig is om energie van anderen te verwerken, gaat ten koste van jouzelf en jouw leven. 

De transitie naar luchtenergie dwingt ons naar hoe het hoort. 

“De verdeling van je energie hoort te zijn: eerst jezelf, dan wat jij wilt doen en dan wat je voor een ander kunt betekenen. Dit is niet egoïstisch. Dit is de manier waardoor je bereikt wat je wilt bereiken én kunt delen met anderen. Op een gezonde manier."

Daarom is het belangrijk om te leren hoe je:

Dit is helemaal niet zo moeilijk, iedereen kan het leren. Hoe je dit doet, staat beschreven in het boek Je zijn

Gevoeliger worden, heeft ook voordelen

Luchtenergie heeft een hogere trillingsfrequentie. Waar aarde veel meer aardend en fysiek is, is lucht veel (v)luchtiger. Deze energiefrequentie werkt veel meer op energetische informatie: telepathie en gedachtekracht. Dit betekent dat jij jouw leven veel gerichter kunt sturen met je gedachtekracht. Hoe je dit doet, komt uitgebreid aan bod in het boek Je wil

Daarnaast doorzie je beter het bewustzijnsniveau van de ander en wordt het gemakkelijker om gelijkgestemden te treffen. Mensen die hetzelfde bewustzijnsniveau hebben op een bepaald vlak; het vlak waarop je allebei een levensles wilt leren. Meer hierover lees je in het boek Je last

18 oktober start opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap

Wil je niet steeds meebewegen met of opgeslokt worden door andermans energie, keuzes en emoties? Maar wil je ontdekken wie jij bent en wat jij wil, leren bij jezelf te blijven, eigen keuzes te maken en grenzen te herkennen en aangeven? Wil je dingen in jezelf oplossen, zodat je kunt groeien en je leven kunt omvormen naar aangenaam leven zoals jij wil? Doe de opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap.

Er is beperkt plek, meld je nu aan.

Lees verder

Nog enkele plekken healingprogramma Wie ben ik | Hogere zelf

Jezelf welkom voelen, acceptatie van wie jij in essentie bent en liefde voor jezelf. Tijdens dit healingprogramma word je meer jezelf. Met de healingen verwijderen we niet-eigen energie. Daarnaast leer jij jouw authentieke zelf ontdekken, het onderscheid kennen tussen wat wel en wat niet van jou is, en te handelen vanuit je ware zelf (je hogere zelf). Hierdoor ervaar je meer rust en ontspanning in jezelf, en geef je meer sturing aan je leven.

Lees verder
Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

 • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
 • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
 • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten. Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff.

Boek Je wil

Dit boek: 

 • geeft inzicht in de hiërarchie en werking van 42 metafysische wetten en krachten.
 • bevat oefeningen zodat jij leert om bewust hogere wetten in te zetten en zodoende de energetische setting te veranderen.
 • helpt je jouw vrouwelijke en mannelijke kracht in balans te krijgen zodat jij jouw levenskracht optimaal kunt benutten. 
Je last Van een harde les naar een stuwende kracht: transformeer je karma.

Boek Je last

Dit boek:

 • geeft inzicht in karma, het ontstaan ervan en hoe het tot uiting komt
 • staat vol voorbeelden van karma-situaties en uitwerkingen om het concreet te maken
 • bevat healingoefeningen waarmee jij jouw karma vermindert en de last die daaruit is voortgekomen, (deels) kunt helen

De sprekende voorbeelden geven je een inkijk in wat een healing is en wat er tijdens healingen naar voren komt.

Uitgelicht: Meditatie-healingen

Alles over:

Aanbod healingprogramma's en spirituele opleidingen

Online sessie, incl. healing: kijken wanneer het jou uitkomt

Slechts 12,50 euro per sessie. 

Je ziel

Je ziel is je ware zelf, en dit is een onderdeel van je hogere zelf. Je ziel heeft het bewustzijnsniveau dat passend is voor je zielsmissie.

Lees verder