Menu👇

Leven met hooggevoeligheid, hoe doe je dat?

Er zijn twee vormen van hooggevoeligheid. Enerzijds hooggevoeligheid als in ‘pik je het op’. Anderzijds hooggevoeligheid als in ‘neem je het over’. Dit zijn twee verschillende dingen die los van elkaar staan, maar vaak wel samengaan en het leven met hooggevoeligheid onnodig lastig maakt. Lees hoe dat zit. 

Hooggevoeligheid: oppikken van de sfeer en doorzien van situaties

Denk aan het aanvoelen van mensen, doorzien van wat er daadwerkelijk speelt en weten wanneer er iets niet klopt. Feitelijk betekent dit dat je interne waarnemingen goed ontwikkeld zijn. 

Je interne waarnemingen zorgen samen voor innerlijk weten, bedoeld om je te kunnen ontwikkelen als ziel. Denk aan innerlijk horen, bijvoorbeeld communicatie met je gids. Of innerlijk zien, bijvoorbeeld (onbewust) de plaatjes in de aura van anderen aflezen, maar ook in die van jezelf.

Deze vorm van hooggevoeligheid helpt je jouw leven te sturen. Het helpt je voorkomen dat je beslissingen neemt die niet passend voor je zijn. 

Overnemen van energie

Bij deze vorm van hooggevoeligheid gaat het om externe energie die jou persoonlijk raakt. Je neemt bijvoorbeeld de emoties van anderen over, raakt snel overprikkeld of hebt spanningen en lichamelijke klachten omdat je te veel energie moet verwerken. 

Leven met deze vorm van hooggevoeligheid maakt dat je steeds meer externe energie in je energiesysteem krijgt en steeds verder van je ware zelf af komt te staan. 

Relatie tussen hooggevoeligheid en energie

Wat veel mensen niet weten, is dat je naast de zeven hoofdchakra’s in je fysiek lichaam, nog vijf hoofdchakra’s daarbuiten hebt. En dat je naast je fysiek lichaam nog andere lichamen hebt, zoals een astraallichaam, mentaal lichaam en causaal lichaam. Dit is allemaal met elkaar verbonden in je energiesysteem. 

Elke ontmoeting en elke situatie is energie waar jij vanuit jouw energiesysteem verbinding mee maakt. Daarom is het belangrijk om te leren hoe je:

Dit is helemaal niet zo moeilijk, iedereen kan het leren. Hoe je dit doet, staat beschreven in het boek Je zijn

In de video De schaamte voorbij is het verschil tussen oppikken en overnemen in combinatie met hoe je energiesysteem werkt beknopt uitgelegd. 

Een healing is het scheiden van energie. Energie die niet van jou is, wordt geneutraliseerd en verwijderd. De lege plekken in je energiesysteem die daardoor ontstaan worden opgevuld met eigen energie waardoor jij meer jij wordt. Wil jij jouw energiesysteem opschonen en leren hoe je gericht jouw energie kunt sturen? Dus beter energie oppikken, minder energie van anderen overnemen? Doe dan de opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap of het eerste deel ervan het programma Wie ben ik | Hogere zelf

Bewaak je energie

Jouw energie is voor jou. Het is jouw levenskracht die je nodig hebt om te leven. Om je leven vorm te geven zoals jij wil. Alle energie die wegsijpelt of nodig is om energie van anderen te verwerken, gaat ten koste van jouzelf en jouw leven. 

Steeds meer mensen leven met hooggevoeligheid

Op aarde zitten we in een transitie van aarde-energie naar luchtenergie, ook wel Aquarius tijdperk genoemd. n het verleden had het merendeel van de mensen filters om zich heen waardoor je meer afgesloten was voor energie van buiten jezelf en andere dimensies. Door de veranderende energie vallen deze filters geleidelijk aan weg. Dit betekent dat je gevoeliger wordt en energie van buiten jezelf gemakkelijker oppikt. Dat geldt niet alleen voor jou, dit geldt voor iedereen.  

Luchtenergie heeft een hogere trillingsfrequentie. Waar aarde veel meer aardend en fysiek is, is lucht veel (v)luchtiger. Deze energiefrequentie werkt veel meer op energetische informatie: telepathie en gedachtekracht. Dit betekent dat jij jouw leven veel gerichter kunt sturen met je gedachtekracht. Hoe je dit doet, komt uitgebreid aan bod in het boek Je wil

Daarnaast doorzie je beter het bewustzijnsniveau van de ander en wordt het gemakkelijker om gelijkgestemden te treffen. Mensen die hetzelfde bewustzijnsniveau hebben op een bepaald vlak; het vlak waarop je allebei een levensles wilt leren. Meer hierover lees je in het boek Je last

Zelf leren je energie te sturen: beter oppikken, minder overnemen

Wil jij niet langer meebewegen met of opgeslokt worden door andermans energie, keuzes en emoties, maar ontdekken wie jij bent en wat jij wil, leren bij jezelf te blijven, eigen keuzes te maken en grenzen te herkennen en aan te geven. 

Dingen in jezelf oplossen, zodat je persoonlijk groeit; in je zelfvertrouwen en zelfacceptatie, en jij je leven kunt omvormen naar aangenaam leven zoals jij wil.  Kortom, wil je jouw energiesysteem opschonen en leren hoe je gericht jouw energie kunt sturen? Doe dan de opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap of het eerste deel ervan het programma Wie ben ik | Hogere zelf

Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

  • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
  • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
  • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten. Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff.

Boek Je wil

Dit boek: 

  • geeft inzicht in de hiërarchie en werking van 42 metafysische wetten en krachten.
  • bevat oefeningen zodat jij leert om bewust hogere wetten in te zetten en zodoende de energetische setting te veranderen.
  • helpt je jouw vrouwelijke en mannelijke kracht in balans te krijgen zodat jij jouw levenskracht optimaal kunt benutten. 
Je last Van een harde les naar een stuwende kracht: transformeer je karma.

Boek Je last

Dit boek:

  • geeft inzicht in karma, het ontstaan ervan en hoe het tot uiting komt
  • staat vol voorbeelden van karma-situaties en uitwerkingen om het concreet te maken
  • bevat healingoefeningen waarmee jij jouw karma vermindert en de last die daaruit is voortgekomen, (deels) kunt helen

De sprekende voorbeelden geven je een inkijk in wat een healing is en wat er tijdens healingen naar voren komt.

Uitgelicht: Meditatie-healingen

Alles over:

Aanbod healingprogramma's en spirituele opleidingen

Online sessie, incl. healing: kijken wanneer het jou uitkomt

Slechts 12,50 euro per sessie. 

Je ziel

Je ziel is je ware zelf, en dit is een onderdeel van je hogere zelf. Je ziel heeft het bewustzijnsniveau dat passend is voor je zielsmissie.

Lees verder