Menu👇

Spanning in je lijf, waar komt het vandaan en hoe kom je ervan af?

Steeds meer mensen ervaren klachten die te maken hebben met een overload aan energie. Zoals tintelingen, nek- en schouderklachten, hoofdpijn. Terwijl er in hun eigen leven geen overload aan stress of spanning is. Hoe kan dat? 

Wat is spanning en waardoor ontstaat spanning? 

Spanning is energie die je in je energiesysteem (lichamen, chakra’s, aura en energieveld) vasthoudt. Ontladen van energie is essentieel om je te ontdoen van overbodige energie. Wanneer je meer (toxische) energie in je systeem krijgt, dan dat je kunt ontladen of verwerken, bouw je spanning op. Dit kan talloze klachten veroorzaken. Van hoofdpijn tot tintelingen bij kortdurende spanningsmomenten, tot burn-out, ontstekingen en andere stress gerelateerde ziekten bij langdurige spanning. 

Opbouw van toxische energie

Je krijgt op talloze manieren energie in je energiesysteem. Alles wat jij meemaakt, alles wat jij binnenkrijgt en alles waar jij je mee omringt is energie en van invloed op jouw energiesysteem. Denk aan energie uit relaties en ontmoetingen, energie uit gebeurtenissen en trauma’s (van dit en andere levens), energie die jij consumeert via voeding en energie waar jij in leeft.

Er is een aantal factoren waardoor je nu veel meer toxische energie binnenkrijgt, dan enkele jaren geleden: 

 • Aanzienlijke toename straling (4G/5G UMTS-masten en satellieten, Wifi-zenders, mobiele apparaten, elektrische auto’s, etc.) Zoals in het boek Je zijn staat beschreven, bestaat straling uit energietrillingen die de energietrillingen van jouw eigen energiesysteem beïnvloeden. De energietrillingen prikkelen je energielichaam dat in directe verbinding staat met je mentaal lichaam. Dit is het lichaam dat de processen coördineert. Door deze prikkeling activeert je mentaal lichaam het vecht- en vluchtmechanisme dat bedoeld is voor acuut gevaar. Je fysiek lichaam maakt zich klaar voor actie; er komt meer energie vanuit het energielichaam vrij om de situatie aan te gaan. Het is een flinke aanslag op je gehele energiesysteem. Na zo’n reactie moet je systeem herstellen. Door de continue prikkeling van straling gebeurt dit niet. 
 • Toename bewerkt voedsel. Zoals beschreven in het boek Je zijn: hoe puurder het voedsel, hoe meer energie het bevat en hoe hoger de frequentie ervan is. Bewerkt voedsel, zoals e-nummers, suikers, en glansmiddelen, maar ook labvlees en genetisch gemanipuleerde groenten, bevatten een kunstmatige, toxische energie met een lagere frequentie. Waarbij het je energielichaam de grootste moeite kost om deze toxische energie om te zetten in de motorische energie die je fysiek lichaam nodig heeft. 

Meer opbouw van spanning, meer ontlading nodig

Doordat je nu veel meer toxische energie opbouwt dan jaren geleden, ontstaat er veel sneller spanning in je lijf. Om dit te lijf te gaan, zul je meer aandacht moeten besteden aan het ontladen van overtollige energie. 

Hoe laat je spanning los?

Spanning loslaten doe je op twee manieren: 

 1. Zorgen dat er minder (toxische) energie in je systeem komt 
  Dit doe je onder meer door je energieveld af te schermen en je te ontdoen van overbodige verbindingen 
 2. Zorgen dat je meer energie ontlaadt 
  Ontladen van energie kun je op verschillende manieren doen. Van wandelen in de natuur tot muziek maken. Daarnaast voer je verbruikte energie af door te gronden met het bewustzijn van de aarde en is het belangrijk energie terug te sturen naar de bron. Wil je in 1x flink veel overtollige energie ontladen? Doe dan de meditatie-healing Spanning loslaten.  

Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

 • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
 • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
 • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten. Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff.

Boek Je wil

Dit boek: 

 • geeft inzicht in de hiërarchie en werking van 42 metafysische wetten en krachten.
 • bevat oefeningen zodat jij leert om bewust hogere wetten in te zetten en zodoende de energetische setting te veranderen.
 • helpt je jouw vrouwelijke en mannelijke kracht in balans te krijgen zodat jij jouw levenskracht optimaal kunt benutten. 
Je last Van een harde les naar een stuwende kracht: transformeer je karma.

Boek Je last

Dit boek:

 • geeft inzicht in karma, het ontstaan ervan en hoe het tot uiting komt
 • staat vol voorbeelden van karma-situaties en uitwerkingen om het concreet te maken
 • bevat healingoefeningen waarmee jij jouw karma vermindert en de last die daaruit is voortgekomen, (deels) kunt helen

De sprekende voorbeelden geven je een inkijk in wat een healing is en wat er tijdens healingen naar voren komt.

Uitgelicht: Meditatie-healingen

Alles over:

Aanbod healingprogramma's en spirituele opleidingen

Online sessie, incl. healing: kijken wanneer het jou uitkomt

Slechts 12,50 euro per sessie. 

Je ziel

Je ziel is je ware zelf, en dit is een onderdeel van je hogere zelf. Je ziel heeft het bewustzijnsniveau dat passend is voor je zielsmissie.

Lees verder