Energieveld (incl. aura en chakra’s) afschermen

Met de volgende oefening plaats je meteen bescherming. In de oefening staat stap voor stap hoe je het doet. Wanneer je merkt dat je er beter in wordt en het sneller gaat: vertrouw jezelf daar in en handel daar ook naar. 

  1. (Sluit je ogen) maak in gedachten een connectie met de piramide van de rozen. Dit doe je door het simpelweg te benoemen, het maakt niet uit als je het niet voor jezelf kunt visualiseren.  
  2. Haal in gedachten een spirituele beschermingsroos naar voren: ook dit doe je door het te benoemen. 
  3. Plaats de beschermingsroos in gedachten voor je op de rand van je aura. Het gaat om de intentie om de roos te plaatsen, dit gaat automatisch goed wanneer je het in gedachten doet.
  4. Herhaal stap 2 en 3 om een beschermingsroos op verschillende plekken op je aurarand te plaatsen: achter, links, rechts, onder en boven.
  5. Voer stap 2 t/m 4 uit met een separatieroos in plaats van een spirituele beschermingsroos. Je haalt de separatieroos dus ook naar voren en plaatst deze op de verschillende plekken op je aurarand.

Zodra je alle rozen in gedachten geplaatst hebt, ben je klaar met de bescherming. Vanaf dat moment werken de rozen. Ze bewegen zich vrij in je aura om gedachten en meningen die op je worden afgevuurd grotendeels tegen te houden.

Op een gegeven moment is de energie van de spirituele beschermingsroos en separatieroos verbruikt. Vergelijk het met benzine in een auto. Je moet regelmatig tanken om door te kunnen. Ga daarom dagelijks (of een aantal keer per dag) met je aandacht naar je rozen. Zodra je opmerkt dat ze verwelkt zijn, is de energie verbruikt en laat je de rozen oplossen; gewoon door het in gedachten te benoemen. Daarna begin je van voren af aan bij stap 1 om je aura opnieuw te beschermen.

De kracht van de oefening om je energieveld te beschermen, kun je vergelijken met de gele band van judo. Het beschermt je in de basis, maar houdt niet alles tegen. Daarnaast zorgt de bescherming ervoor dat er geen nieuwe gedachten, projecties en energie van anderen bijkomen. Alle energie die niet van jou is en die tijdens je leven in je energiesysteem terecht is gekomen, kun je weghalen of neutraliseren met een healing. Deze healing is verwerkt in het basisprogramma Wie ben ik en kern 1: Chakra’s, zelf in controle