Menu👇

Holistisch, wat is dat eigenlijk en hoe doe ik dat?

Holistisch betekent dat je naar het geheel kijkt. Als mens ben je een energiesysteem dat bestaat uit verschillende onderdelen die met elkaar samenhangen. Lichamen, chakra’s, aura en energieveld. Alles is energie en van invloed op jouw energiesysteem. 

Wat valt er onder holistisch?

Wanneer we het hebben over holistisch, dan hebben mensen daar verschillende associaties en interpretaties bij. Voor ons betekent een holistische benadering kijken naar het geheel dat van invloed is op jouw energie.

Alles wat jij doet, wat jij meemaakt en waar jij je mee omringt, is energie en van invloed op jouw energie. Aan de ene kant gaat het om energie waar jij jezelf mee voedt, zoals energie uit voeding, relaties, werk of school, leefomgeving, etc. 

Een aantal voorbeelden ter verduidelijking. Je kunt bijvoorbeeld:

 • heel gezond eten, maar wel een toxische relatie hebben die veel energie vreet
 • veel bewegen om fit te worden, maar energetisch een afvalbak zijn waardoor jij alsnog tegen een burn-out aanloopt
 • een mooi huis hebben, maar die wel op een ziekmakende plek staat

Naast de energie waar jij je mee voedt, gaat het om blokkades, trauma’s en vervuiling in je eigen energiesysteem waardoor je niet volledig jezelf bent en in je eigen kracht staat.

Wat ons betreft is dit een heel belangrijk aspect van de holistische benadering, die vaak vergeten wordt of op zo’n manier wordt aangepakt dat je het opnieuw moet doorleven in plaats van dat het wordt opgelost.

Opnieuw een aantal voorbeelden ter verduidelijking. Je kunt bijvoorbeeld: 

Met healingen kun je ervoor zorgen dat je geen onnodige lastige, pijnlijke of vervelende situaties op je pad krijgt. Maar alleen de situaties die je nodig hebt om je levenslessen te leren en er persoonlijk van te groeien. Daarnaast zijn healingen een middel om je op een zachte manier te bevrijden van belemmerende (gedrag)patronen, overtuigingen en gedachten. 

Oorzaak holistisch aanpakken

Alles is energie, van invloed op jouw energiesysteem en op het verloop van je leven. Wat dat betreft, kun je dus niet anders dan met een holistische blik kijken als je echt de oorzaak wilt aanpakken. Of het nu gaat om lichamelijke of psychische klachten, je continu tegen dezelfde soort situaties aanloopt of vastloopt in je leven. 

Wil je meer weten over hoe het zit met energie en welke invloed dit op je heeft? Lees dan het boek Je zijn. Hierin staat alles uitgelegd over je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je daar zelf invloed op uitoefent. Ook bevat het oefeningen die je helpen om bij je eigen energie te komen en te blijven. Direct bestellen

Aan de slag

Een holistische levensstijl begint met discipline. De discipline om daadwerkelijk keuzes te maken die goed voor je zijn. In plaats van wat je aangeleerd hebt gekregen of wat de mensen om je heen doen. Doe dit stap voor stap, je kunt immers niet alles tegelijk, tenminste de meeste mensen niet. Begin met het aspect dat voor jou het gemakkelijkste is of waar het meest te winnen valt. 

Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

 • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
 • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
 • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten. Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff.

Boek Je wil

Dit boek: 

 • geeft inzicht in de hiërarchie en werking van 42 metafysische wetten en krachten.
 • bevat oefeningen zodat jij leert om bewust hogere wetten in te zetten en zodoende de energetische setting te veranderen.
 • helpt je jouw vrouwelijke en mannelijke kracht in balans te krijgen zodat jij jouw levenskracht optimaal kunt benutten. 
Je last Van een harde les naar een stuwende kracht: transformeer je karma.

Boek Je last

Dit boek:

 • geeft inzicht in karma, het ontstaan ervan en hoe het tot uiting komt
 • staat vol voorbeelden van karma-situaties en uitwerkingen om het concreet te maken
 • bevat healingoefeningen waarmee jij jouw karma vermindert en de last die daaruit is voortgekomen, (deels) kunt helen

De sprekende voorbeelden geven je een inkijk in wat een healing is en wat er tijdens healingen naar voren komt.

Uitgelicht: Meditatie-healingen

Alles over:

Aanbod healingprogramma's en spirituele opleidingen

Online sessie, incl. healing: kijken wanneer het jou uitkomt

Slechts 12,50 euro per sessie. 

Je ziel

Je ziel is je ware zelf, en dit is een onderdeel van je hogere zelf. Je ziel heeft het bewustzijnsniveau dat passend is voor je zielsmissie.

Lees verder