Menu👇

Hoe kun jij jouw intuïtie verbeteren en waarom zou je dat willen?

Intuïtie is je eigen wijsheid. Iedereen draagt een schat aan kennis bij zich, alleen kan lang niet iedereen erbij doordat er ruis op de lijn zit. Toegang tot je eigen wijsheid kun je ontwikkelen. Maar, waarom zou jij je intuïtie willen verbeteren? En hoe kun jij jouw intuïtie verbeteren? Je leest het in dit artikel. 

Wat is je intuïtie?

Intuïtie is een combinatie van verschillende interne waarnemingen die samen zorgen voor innerlijk weten, bedoeld om je te kunnen ontwikkelen als ziel. Denk aan innerlijk horen, bijvoorbeeld communicatie met je gids. Of innerlijk zien, bijvoorbeeld (onbewust) de plaatjes in de aura van anderen aflezen, maar ook in die van jezelf.

Wat betekent dit nu concreet? Je weet of voelt gewoon dat het zo is, maar je kunt niet onder woorden brengen of rationeel onderbouwen waarom. En als je vanwege praktische bezwaren of logische argumenten toch niet naar dat gevoel of weten luistert, blijkt later dat je dit beter wel had kunnen doen. 

Een aantal voorbeelden ter verduidelijking: 

 • Je rijdt in je auto en hoort plotseling een stem in je hoofd die zegt: “Let op, flits.” Je denkt ‘huh’, rijdt lekker door en even later wordt je geflitst.  
 • Je bent uitgenodigd voor een leuk feest, maar iets in jou zegt dat je beter niet kunt gaan. Je gaat toch en er ontstaat een grote vechtpartij waar je in terechtkomt. 

Dit zijn duidelijke voorbeelden met ingevingen die je waarschijnlijk wel zou volgen, maar zo werkt het op alle vlakken in je leven. 

Hoe luister je naar je intuïtie?

Iedereen heeft een intuïtie. Er zit alleen vaak ruis op de lijn. Stel je staat samen met je beste raadgever op een leeg plein. Je beste raadgever fluistert een hartstikke goeie tip naar je, jij kan het horen en ernaar handelen. Je hebt een ingeving. 

Stel je nu voor dat jij nog steeds met je beste raadgever op dat plein staat, alleen nu is het geen leeg plein, maar een heel vol plein. Je raadgever fluistert nog steeds iets naar je, maar door al het lawaai om je heen, hoor jij het niet. Of je wordt zo afgeleid door wat je om je heen ziet en hoort, dat je niet eens in de gaten hebt dat je beste raadgever je een fantastische tip geeft. Of je krijgt zoveel tips dat je gaat twijfelen aan de tip van je beste raadgever. 

Dat is precies wat wij vaak doen. Door alles wat we dagelijks zien en horen, de projecties en gedachten in ons systeem, worden we zo afgeleid dat we onze beste raadgever, onze eigen intuïtie, niet zien of horen. Of niet serieus nemen. 

Intuïtie verbeteren

Je intuïtie ontwikkelen, betekent dus eigenlijk de ruis op lijn weghalen, zodat je weer een zuivere lijn met je beste raadgever hebt. Alle ruis, projecties, filters, niet-eigen energie, etc. weghalen die in dit leven en andere levens in je systeem terecht zijn gekomen, is niet iets wat je zo even doet. Met de energetische oefeningen en het healingprogramma Wie ben ik | Hogere zelf kun je hier stap voor stap aan werken. Wil je een grote sprong maken in je leven? Doe dan de opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap

Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

 • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
 • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
 • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten. Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff.

Boek Je wil

Dit boek: 

 • geeft inzicht in de hiërarchie en werking van 42 metafysische wetten en krachten.
 • bevat oefeningen zodat jij leert om bewust hogere wetten in te zetten en zodoende de energetische setting te veranderen.
 • helpt je jouw vrouwelijke en mannelijke kracht in balans te krijgen zodat jij jouw levenskracht optimaal kunt benutten. 
Je last Van een harde les naar een stuwende kracht: transformeer je karma.

Boek Je last

Dit boek:

 • geeft inzicht in karma, het ontstaan ervan en hoe het tot uiting komt
 • staat vol voorbeelden van karma-situaties en uitwerkingen om het concreet te maken
 • bevat healingoefeningen waarmee jij jouw karma vermindert en de last die daaruit is voortgekomen, (deels) kunt helen

De sprekende voorbeelden geven je een inkijk in wat een healing is en wat er tijdens healingen naar voren komt.

Uitgelicht: Meditatie-healingen

Alles over:

Aanbod healingprogramma's en spirituele opleidingen

Online sessie, incl. healing: kijken wanneer het jou uitkomt

Slechts 12,50 euro per sessie. 

Je ziel

Je ziel is je ware zelf, en dit is een onderdeel van je hogere zelf. Je ziel heeft het bewustzijnsniveau dat passend is voor je zielsmissie.

Lees verder