Hoe maak ik contact met mijn vrouwelijke energie?

Wanneer je weer meer in contact wilt staan met je vrouwelijke energie zul je aan een aantal dingen moeten werken. In de eerste plaats een acceptatie in jezelf dat je zowel uit vrouwelijke energie als mannelijke energie bestaat. Vervolgens het in balans brengen daarvan door de connectie met onderdrukking op vrouwelijke kracht te doorbreken. Tot slot door te werken aan de Krachten van weerstand die daarop zitten. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel. 

Waardoor is de verbinding met vrouwelijke energie verbroken?

Iedereen heeft vrouwelijke energie in zich, zowel vrouwen als mannen. Jij ook. Vrouwelijke energie is naar binnen treden, creatie. Het is onderdeel van je levenskracht. Net als mannelijke energie trouwens. Het is belangrijk te beseffen dat er al een trauma op vrouwelijke kracht ontstaat bij de geboorte. Energetisch gezien is het doorknippen van de navelstreng een brute ingreep waardoor je ineens wordt losgekoppeld van vrouwelijke kracht waar je op dat moment van afhankelijk bent. Daarnaast is er een wereldwijde onderdrukking van vrouwen en vrouwelijke energie. 

Krachten van onderdrukking op vrouwelijke energie

De aarde is een plek van dualiteit waarbij het recht van de sterkste geldt. Er is wereldwijd een druk om vrouwen van hun plek te verstoten. Ook wel de ‘Krachten van onderdrukking’ genoemd. Om vrouwen klein te houden, om vrouwen mee te laten bewegen. Deze krachten zitten in iedereen opgeslagen. 

Energie ontstaan vanuit de ‘Krachten van onderdrukking’ wordt van generatie op generatie doorgegeven. En ook vanuit jezelf; vanuit je verschillende levens. Het zit in je systeem opgeslagen en komt als vanzelf in al je levens terug. Dit is een heel sterke kracht.

Verzet tegen onderdrukking veroorzaakt weerstand

Doordat er een wereldwijde onderdrukking is van vrouwen en vrouwelijk kracht, is er ook een wereldwijd verzet daartegen. Waardoor de ‘Krachten van weerstand’ daarop werken. De ‘Krachten van weerstand’ treden in werking om een beweging te bestrijden: verzet tegen een ervaring die door een ander wordt opgelegd. Zoals dus verzet tegen onderdrukking van vrouwen. 

Krachten van weerstand

De ‘Krachten van weerstand’ is een energie die werkt onder de universele wetten (metafysische wetten) Wet van dualiteit, Wet van aantrekking van tegenpolen en Wet van polariteit. Doordat de krachten onder deze wetten werken, trekken de krachten juist ervaringen aan waar het verzet tegen is.
Dit betekent dat als jij je (onbewust) verzet tegen onderdrukking van vrouwen en vrouwelijke kracht, dat dit in je leven komt zodat je ermee leert omgaan. Wanneer je dit niet leert, wordt het een blokkade; weerstand. Hoe vaker je deze krachten aantrekt, hoe sterker de krachten worden. 

In verbinding met je vrouwelijke energie

Door in jezelf te accepteren dat je zowel uit vrouwelijke energie als mannelijke energie bestaat, ontstaat er ruimte om dit in balans te brengen. Je maakt een connectie met je vrouwelijke energie door naar je focuspunt te gaan. Dit is een punt onder je navel, waar alles samenkomt. Bekijk de energetische oefening Focuspunt om te lezen hoe je dit doet. 

Vrouwelijke energie en mannelijke energie in balans

Om jouw eigen vrouwelijke energie en mannelijke energie meer in balans te brengen, hebben wij de energetische oefening Vrouwelijke en mannelijke kracht in balans ontwikkeld. Dit helpt je beetje bij beetje om de connecties die je (onbewust) aangaat met onderdrukking op je vrouwelijke en mannelijke kracht te verbreken. 

Overbodige weerstand op vrouwelijke energie oplossen

De Healing op krachten van weerstand is gericht op weerstand dat blokkades veroorzaakt, zoals op vrouwelijke kracht. Tijdens deze online sessie die je kunt volgen wanneer het jou uitkomt, worden de ongezonde vormen hiervan omgevormd zodat de blokkades opgelost worden. Meer over online sessie Healing op krachten van weerstand. 

Forces of Resistance | Healing

If you have a belief in yourself that you don't want something or are resisting something, it comes right into your life. Often it becomes a resistance which creates blockages.

Read more

Meer weten over de rol van vrouwelijke en mannelijke kracht en wat de onderdrukking daarvan betekent voor jouw creatie- en manifestatiekracht? Het komt uitgebreid aan bod in het book You want. 

Your Will | Get what you want using the universal laws and forces | Astrid van Pluuren and Jarno Tiethoff

Book You Will

Doing the right thing in the right place at the right time. When everything falls together and it turns out even better than you could have imagined. You have more influence on that than you think. How? By moving with the rhythms and cycles of the universe and consciously activating metaphysical laws.  

This book provides insight into the metaphysical laws and forces that affect what, how and when you create and manifest. 

Your being, from your being you have access to everything you need: come into your power | Spiritual book | Astrid van Pluuren and Jarno Tiethoff

Book Being You

This book:

  • provides insight into all layers of your energy system, what influences it and how you can influence it. Both energetically and practically. 
  • contains exercises to rid yourself of energy that is not yours and to shield your energy field. 
  • is full of tips that will help you lift your energy system to a higher frequency.

Alles over

Online sessies, incl. healing: volgen wanneer het jou uitkomt

Forces of Resistance | Healing

If you have a belief in yourself that you don't want something or are resisting something, it comes right into your life. Often it becomes a resistance which creates blockages.

Read more

"Don't become like someone else, become who you really are to come into your true power."