Menu👇

Hoe kom ik in contact met mijn vrouwelijke energie?

Wanneer je weer meer in verbinding wilt zijn met je vrouwelijke energie zul je aan een aantal dingen moeten werken. In de eerste plaats een acceptatie in jezelf dat je zowel uit vrouwelijke energie als mannelijke energie bestaat. Vervolgens het in balans brengen daarvan door de connectie met onderdrukking op vrouwelijke kracht te doorbreken, en trauma’s op moederliefde en vaderliefde op te lossen. Tot slot door te werken aan de Krachten van weerstand die daarop zitten. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel. 

Waardoor is de verbinding met vrouwelijke energie verbroken?

Iedereen heeft vrouwelijke energie in zich, zowel vrouwen als mannen. Jij ook. Vrouwelijke energie is naar binnen treden, creatie. Het is onderdeel van je levenskracht. Net als mannelijke energie trouwens. Het is belangrijk te beseffen dat er al een trauma op vrouwelijke kracht ontstaat bij de geboorte. Energetisch gezien is het doorknippen van de navelstreng een brute ingreep waardoor je ineens wordt losgekoppeld van vrouwelijke kracht waar je op dat moment van afhankelijk bent. Daarnaast is er een wereldwijde onderdrukking van vrouwen en vrouwelijke energie. 

Krachten van onderdrukking op vrouwelijke energie

De aarde is een plek van dualiteit waarbij het recht van de sterkste geldt. Er is wereldwijd een druk om vrouwen van hun plek te verstoten. Ook wel de ‘Krachten van onderdrukking’ genoemd. Om vrouwen klein te houden, om vrouwen mee te laten bewegen. Deze krachten zitten in iedereen opgeslagen. 

Energie ontstaan vanuit de ‘Krachten van onderdrukking’ wordt van generatie op generatie doorgegeven. En ook vanuit jezelf; vanuit je verschillende levens. Het zit in je systeem opgeslagen en komt als vanzelf in al je levens terug. Dit is een heel sterke kracht.

Verzet tegen onderdrukking veroorzaakt weerstand

Doordat er een wereldwijde onderdrukking is van vrouwen en vrouwelijk kracht, is er ook een wereldwijd verzet daartegen. Waardoor de ‘Krachten van weerstand’ daarop werken. De ‘Krachten van weerstand’ treden in werking om een beweging te bestrijden: verzet tegen een ervaring die door een ander wordt opgelegd. Zoals dus verzet tegen onderdrukking van vrouwen. 

Krachten van weerstand

De ‘Krachten van weerstand’ is een energie die werkt onder de universele wetten (metafysische wetten) Wet van dualiteit, Wet van aantrekking van tegenpolen en Wet van polariteit. Doordat de krachten onder deze wetten werken, trekken de krachten juist ervaringen aan waar het verzet tegen is.
Dit betekent dat als jij je (onbewust) verzet tegen onderdrukking van vrouwen en vrouwelijke kracht, dat dit in je leven komt zodat je ermee leert omgaan. Wanneer je dit niet leert, wordt het een blokkade; weerstand. Hoe vaker je deze krachten aantrekt, hoe sterker de krachten worden. 

In verbinding met je vrouwelijke energie

Door in jezelf te accepteren dat je zowel uit vrouwelijke energie als mannelijke energie bestaat, ontstaat er ruimte om dit in balans te brengen. Je maakt een connectie met je vrouwelijke energie door naar je focuspunt te gaan. Dit is een punt onder je navel, waar alles samenkomt. Bekijk de energetische oefening Focuspunt om te lezen hoe je dit doet. 

Vrouwelijke energie en mannelijke energie in balans

Om jouw eigen vrouwelijke energie en mannelijke energie meer in balans te brengen, hebben wij de energetische oefening Vrouwelijke en mannelijke kracht in balans ontwikkeld. Dit helpt je beetje bij beetje om de connecties die je (onbewust) aangaat met onderdrukking op je vrouwelijke en mannelijke kracht te verbreken. 

Overbodige weerstand op vrouwelijke energie oplossen

De Healing op Krachten van weerstand is gericht op weerstand dat blokkades veroorzaakt, zoals op vrouwelijke kracht. Tijdens deze online sessie die je kunt volgen wanneer het jou uitkomt, worden de ongezonde vormen hiervan omgevormd zodat de blokkades opgelost worden. Meer over online sessie Healing op Krachten van weerstand

Trauma's op moederliefde en vaderliefde oplossen

Energie in de familie wordt van generatie op generatie doorgegeven. In vrijwel elke familie ‘leven’ trauma’s op moederliefde en vaderliefde. Zelfs als je eigen relatie met je moeder en vader liefdevol is. Trauma’s of blokkades op moederliefde en vaderliefde maken dat jij niet volledig in je eigen kracht staat en gebruik kunt maken van jouw vrouwelijke kracht en mannelijke kracht. De opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap, en het healingprogramma Krachten bevatten healingen om deze trauma’s op te lossen en je in je kracht te zetten. 

Meer weten over de rol van vrouwelijke en mannelijke kracht en wat de onderdrukking daarvan betekent voor jouw creatie- en manifestatiekracht? Het komt uitgebreid aan bod in het boek Je wil

Versterken van jouw vrouwelijke kracht en mannelijke kracht

Wil jij je losmaken uit de onderdrukking op vrouwelijke en mannelijke kracht, trauma’s op moederliefde en vaderliefde, en volop gebruikmaken van de kracht die jij in je hebt? Volg dan de opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap of het healingprogramma Krachten

Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

  • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
  • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
  • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten. Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff.

Boek Je wil

Dit boek: 

  • geeft inzicht in de hiërarchie en werking van 42 metafysische wetten en krachten.
  • bevat oefeningen zodat jij leert om bewust hogere wetten in te zetten en zodoende de energetische setting te veranderen.
  • helpt je jouw vrouwelijke en mannelijke kracht in balans te krijgen zodat jij jouw levenskracht optimaal kunt benutten. 
Je last Van een harde les naar een stuwende kracht: transformeer je karma.

Boek Je last

Dit boek:

  • geeft inzicht in karma, het ontstaan ervan en hoe het tot uiting komt
  • staat vol voorbeelden van karma-situaties en uitwerkingen om het concreet te maken
  • bevat healingoefeningen waarmee jij jouw karma vermindert en de last die daaruit is voortgekomen, (deels) kunt helen

De sprekende voorbeelden geven je een inkijk in wat een healing is en wat er tijdens healingen naar voren komt.

Alles over:

Online sessies, incl. healing: volgen wanneer het jou uitkomt

“Ware inzichten en healing waarmee jij in je eigen kracht komt en jouw paradijs op aarde creëert."