Menu👇

Ik ben anders dan de rest van mijn familie, wat nu?

Iedereen is uniek en toch heeft ook iedereen bepaalde familie-eigenschappen. Alleen, het kan zijn jouw unieke eigenschappen of jouw kijk op de wereld dermate afwijkt van de rest van het gezin of de familie dat je het gevoel hebt dat je totaal anders bent dan jouw familie en er niet tussen past of thuishoort. 

Waarom ben ik in deze familie geboren?

Wanneer jij het gevoel hebt dat je anders bent dan de rest van de familie, vraag jij je af wat je bij deze mensen doet. Het is goed om je te realiseren dat je ouders, broers en zussen niet voor niets familie van je zijn.  

Jouw hoger bewustzijn kiest de familie uit die het beste past bij jouw levensplan, het karma dat je op wil lossen en de levenslessen die je wil leren. Je familie is immers een van de meest vormende omgevingen in je leven.

De relatie met mijn familie is de afgelopen jaren veranderd, hoe kan dat?

Afgelopen jaren zijn veel bestaande relaties veranderd. Of je voelt elkaar nog beter aan, of je begrijpt elkaar totaal niet meer. Dit komt door de bewustzijnslagen die onder invloed van de transitie van energie zijn ontstaan. Op aarde leven mensen met verschillende bewustzijnsniveaus.

Door het ontstaan van bewustzijnslagen doorzie je beter het bewustzijnsniveau van de ander en wordt het gemakkelijker om gelijkgestemden te treffen. Mensen die hetzelfde bewustzijnsniveau hebben op een bepaald vlak; het vlak waarop je allebei een levensles wilt leren.

Maar, het wordt ook duidelijker als je niet hetzelfde bewustzijnsniveau hebt, waardoor bestaande relaties veranderen. Bijvoorbeeld partners die uit elkaar groeien, ouders en kinderen die een totaal andere kijk op de wereld hebben of dat je het gevoel hebt dat je niet langer past binnen de familie. 

Ik voel me niet (langer) thuis bij mijn familie, hoe nu verder?

Wanneer je er niet bijhoort, is een automatische reactie dat jij je aanpast om er toch bij te horen. Om toch de erkenning en liefde te krijgen waar jij naar verlangt; gezien worden. Realiseer je echter wel, dat je hiermee jezelf tekortdoet wat uiteindelijk zijn tol eist. En dat de kans dat je gezien wordt om wie jij werkelijk bent vrijwel nihil is. Meer hierover in het blog Volledig jezelf zijn en waarom het energie kost als jij dat niet doet

Gelukkig zijn er tal van andere dingen die je kunt doen en waarmee jij jezelf juist meer in je eigen kracht zet. 

Accepteer wie je bent en accepteer hoe je familie is

Acceptatie is de eerste stap naar verandering. Op het moment dat je namelijk accepteert dat er onderlinge verschillen zijn, kun je aan de slag met de verwerking van de impact die dit heeft op jouw leven. 

Je kunt je ontzettend verdrietig en eenzaam voelen wanneer de relatie met je familie niet (langer) fijn is. Of wanneer de onderlinge verschillen te groot zijn, waardoor jullie elkaar (tijdelijk) niet meer willen zien. Je zit dan in een onzichtbaar rouwproces. De meditatie-healing Zelfliefde ondersteunt je hierbij. 

Verminder de impact van jouw familie op jouw leven

Naast dat je opgroeit binnen de familie: 

 • zijn er binnen de familie veel karmische verbanden
 • wordt er via de familielijn energie van generatie op generatie doorgegeven
 • zijn er rollen en patronen binnen een familie

Hierdoor zijn familierelaties levenslang, ook als je de fysieke relatie beeïndigt. De energetische verbintenissen, onderlinge energieën en projecties blijven bestaan, en een impact op je uitoefenen. Net zolang totdat je daarmee aan de slag gaat. 

Dit is wat we doen tijdens het healingprogramma Familie. Dit programma bestaat uit 4 healingen: Karma oplossen, Jij binnen jouw familiesysteem, Energie in de familielijn (7 generaties) en een persoonlijke healing specifiek gericht op issues binnen jouw familie. 

“Wees jezelf - Het helpt wanneer je start met jezelf te zijn, dan kost het geen energie om je anders voor te doen. Mensen uit je omgeving die niet accepteren wie jij bent, zijn het niet waard om energie in te steken.

Lastig verhaal wanneer het je ouders zijn. Al minder wanneer het familie is. En al helemaal niet als het de samenleving is waarin jij je omgeeft.

Het langste stuk van je leven, leef je onder eigen verantwoordelijkheid. Neem die verantwoordelijkheid wanneer je omgeving je belemmert om jezelf te zijn."

Spirituele boeken

Deze boeken geeft stuk voor stuk inzicht over de energetische relaties die jij hebt met je familie:

 1. Je zijn: hoe energie werkt, ook binnen de familie
 2. Je wil: hoe (familie)systemen werken en hoe metafysische wetten en krachten daarop werken
 3. Je last: de invloed van karma op je leven, waaronder familiekarma
Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

 • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
 • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
 • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten. Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff.

Boek Je wil

Dit boek: 

 • geeft inzicht in de hiërarchie en werking van 42 metafysische wetten en krachten.
 • bevat oefeningen zodat jij leert om bewust hogere wetten in te zetten en zodoende de energetische setting te veranderen.
 • helpt je jouw vrouwelijke en mannelijke kracht in balans te krijgen zodat jij jouw levenskracht optimaal kunt benutten. 
Je last Van een harde les naar een stuwende kracht: transformeer je karma.

Boek Je last

Dit boek:

 • geeft inzicht in karma, het ontstaan ervan en hoe het tot uiting komt
 • staat vol voorbeelden van karma-situaties en uitwerkingen om het concreet te maken
 • bevat healingoefeningen waarmee jij jouw karma vermindert en de last die daaruit is voortgekomen, (deels) kunt helen

De sprekende voorbeelden geven je een inkijk in wat een healing is en wat er tijdens healingen naar voren komt.

Online sessie, incl. healing: specifiek gericht op familie(perikelen)

Alles over:

Aanbod healingprogramma's en spirituele opleidingen

“Het is geen mysterie, het is het wonder dat leven heet waardoor er magische momenten ontstaan."