Menu👇

Wat is een (onzichtbaar) rouwproces?

Een rouwproces is dat je afscheid moet nemen van iets of iemand. Er zijn zichtbare en onzichtbare rouwprocessen. 

Een rouwproces associëren we vaak alleen met overlijden. In zo’n geval is het ook heel duidelijk voor de mensen om je heen dat je in een rouwproces zit. Maar veel vaker zit je in een onzichtbaar rouwproces. 

Wat zijn onzichtbare rouwprocessen en heb ik die ook?

Beluister het geluidsfragment waarin Astrid uitleg geeft over onzichtbare rouwprocessen. Of lees de uitgeschreven tekst onder het geluidsfragment. 

Een onzichtbaar rouwproces is als je afscheid moet nemen van iets of iemand, zonder dat dit ophoudt te bestaan, bijvoorbeeld: 

 • wanneer je erachter komt dat iets anders in elkaar zit dan je dacht. Dan moet je afscheid nemen van je oude gedachten of geloofsovertuigingen. 
 • wanneer je tot de conclusie komt dat het beter is om iets niet te doen of je weet dat het er echt niet in zit terwijl je het wel graag had gewild. Dan moet je afscheid nemen van die wens. 
 • als jij je realiseert dat het beter is om een relatie niet langer in stand te houden. Dan moet je afscheid nemen van een gezamenlijke toekomst. 

Afscheid nemen van iets of iemand betekent meestal dat je een andere weg inslaat dan dat je van tevoren voor jezelf had bedacht of gewild. En hoewel veel van deze onzichtbare rouwprocessen voortkomen uit eigen standpunten en beslissingen, wil dat niet zeggen dat het minder heftig is.  

Heftigheid van een onzichtbaar rouwproces

Onzichtbare rouwprocessen kunnen zelfs zwaarder voor je zijn. Juist omdat het voor anderen onzichtbaar is. Iedereen heeft zijn eigen innerlijke wereld en projectie op de buitenwereld, dus de wereld kan vergaan dat wil niet zeggen dat jouw wereld ook vergaat. En jouw wereld kan vergaan dat wil niet zeggen dat de wereld vergaat. Precies dat laatste deel heeft betrekking op onzichtbare rouwprocessen.  

Zelfliefde

Gelukkig kun jij jezelf in dit soort perioden meer liefde, acceptatie en vergeving geven. Meer zachtheid voor jezelf. Dit doe je met de meditatie-healing Zelfliefde, deze meditatie-healing ondersteunt je bij rouwprocessen. 

18 oktober start opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap

Wil je niet steeds meebewegen met of opgeslokt worden door andermans energie, keuzes en emoties? Maar wil je ontdekken wie jij bent en wat jij wil, leren bij jezelf te blijven, eigen keuzes te maken en grenzen te herkennen en aangeven? Wil je dingen in jezelf oplossen, zodat je kunt groeien en je leven kunt omvormen naar aangenaam leven zoals jij wil? Doe de opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap.

Er is beperkt plek, meld je nu aan.

Lees verder

Nog enkele plekken healingprogramma Wie ben ik | Hogere zelf

Jezelf welkom voelen, acceptatie van wie jij in essentie bent en liefde voor jezelf. Tijdens dit healingprogramma word je meer jezelf. Met de healingen verwijderen we niet-eigen energie. Daarnaast leer jij jouw authentieke zelf ontdekken, het onderscheid kennen tussen wat wel en wat niet van jou is, en te handelen vanuit je ware zelf (je hogere zelf). Hierdoor ervaar je meer rust en ontspanning in jezelf, en geef je meer sturing aan je leven.

Lees verder
Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

 • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
 • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
 • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten. Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff.

Boek Je wil

Dit boek: 

 • geeft inzicht in de hiërarchie en werking van 42 metafysische wetten en krachten.
 • bevat oefeningen zodat jij leert om bewust hogere wetten in te zetten en zodoende de energetische setting te veranderen.
 • helpt je jouw vrouwelijke en mannelijke kracht in balans te krijgen zodat jij jouw levenskracht optimaal kunt benutten. 
Je last Van een harde les naar een stuwende kracht: transformeer je karma.

Boek Je last

Dit boek:

 • geeft inzicht in karma, het ontstaan ervan en hoe het tot uiting komt
 • staat vol voorbeelden van karma-situaties en uitwerkingen om het concreet te maken
 • bevat healingoefeningen waarmee jij jouw karma vermindert en de last die daaruit is voortgekomen, (deels) kunt helen

De sprekende voorbeelden geven je een inkijk in wat een healing is en wat er tijdens healingen naar voren komt.

Uitgelicht: Meditatie-healingen

Alles over:

Aanbod healingprogramma's en spirituele opleidingen

Online sessie, incl. healing: kijken wanneer het jou uitkomt

Slechts 12,50 euro per sessie. 

Je ziel

Je ziel is je ware zelf, en dit is een onderdeel van je hogere zelf. Je ziel heeft het bewustzijnsniveau dat passend is voor je zielsmissie.

Lees verder