Menu👇

Wat is dharma?

Wat is dharma? Dharma gaat over op de manier waarop jij je gedraagt in specifieke levensgebieden, zoals in relaties met anderen, of de relatie met jezelf. Het gaat over geven of nemen. Leef je vanuit dharma of karma?

Leven vanuit dharma

Wanneer je op bepaalde levensgebieden leeft vanuit dharma, houd je bij het maken van je keuzes rekening met anderen en stelt, als dat nodig is, het algemeen belang boven je eigen belang (je geeft). 

Met deze houding en instelling, ben je eerder geneigd om oprecht en eerlijk te handelen in karmische situaties waardoor jij het karma fysiek oplost. Of je het ook op diepere lagen in jezelf doet, is afhankelijk of jij je ervan bewust bent dat het gaat om vergiffenis op alle vlakken. 

Leven vanuit karma

Wanneer je op bepaalde levensgebieden leeft vanuit karma dan betekent dit dat je niet oprecht en eerlijk handelt. Niet naar jezelf of niet naar de ander. 

 • Een duidelijk voorbeeld hiervan is als je een keuze maakt waar je zelf beter van wordt ongeacht of het ten koste gaat van een ander (je neemt). 
 • Een minder duidelijk, maar veelvoorkomend, voorbeeld is als je een keuze maakt die ten koste gaat van jezelf. In dit geval neem je niet, maar ontneem je. 

Beide gevallen zorgen ervoor dat je het karma niet oplost, maar er juist nieuwe karma bij creëert. 

Karmische rollen en levenslessen

Overigens zijn er maar weinig mensen die volledig leven vanuit karma of dharma. Iedereen heeft namelijk verschillende karmische rollen in verschillende situaties: die van ‘veroorzaker’ en die van ‘slachtoffer’. Dit heeft onder meer te maken met je bewustzijnsniveau op dat vlak en hoe je bewust jij je gedraagt. 

In de ene situatie kun je als vanzelfsprekend oprecht en eerlijk handelen (dharma) terwijl je in een andere situatie juist vanuit jezelf handelt (karma). Misschien zelfs zonder dat je in de gaten hebt dat je daar een ander mee tekortdoet. Of juist jezelf helemaal wegcijfert en daarmee jezelf tekortdoet. 

Dharma komt voort uit verbinding met energie

De manier waarop je leeft, vanuit karma of dharma, is slechts een uitwerking van de diepere laag die eronder zit, namelijk met welke energie je verbonden bent. Ben je op een bepaald vlak meer verbonden met de energie van Saturnus of meer met die van Mercurius? De lords of karma, de energetische rechters, zijn verbonden met Saturnus. De ladies of dharma zijn de begeleiders van het leven en helpen je om boven de materie uit te stijgen. Zij zijn verbonden met Mercurius.

Om gezond in het leven te staan, is er een balans nodig tussen de energie van Saturnus en de energie van Mercurius. De energie van Mercurius om de situatie vanuit een breder perspectief te kunnen bekijken. En de energie van Saturnus om over de situatie te oordelen met inachtneming van je eigen grenzen en respect voor andermans grenzen.

Wil jij ook (meer) vanuit dharma leven waarbij je jouw eigen grenzen duidelijk leert aangeven terwijl je de grenzen van anderen respecteert? Volg dan de opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap. Dit bestaat uit een combinatie van kennis, healingen en coaching. 

Via de healingen bevrijdt jij jezelf van belemmerende (gedrag)patronen, overtuigingen en gedachten. Het zorgt voor bepaalde realisaties in jezelf, waardoor je met een andere blik naar situaties kijkt en er anders in staat. Hiermee maak je de weg vrij om het te kunnen veranderen. Vervolgens is het wel zaak om het ook daadwerkelijk te doen. Tijdens deze opleiding coachen wij je hierin. 

Nog enkele plekken healingprogramma Wie ben ik | Hogere zelf

Jezelf welkom voelen, acceptatie van wie jij in essentie bent en liefde voor jezelf. Tijdens dit healingprogramma word je meer jezelf. Met de healingen verwijderen we niet-eigen energie. Daarnaast leer jij jouw authentieke zelf ontdekken, het onderscheid kennen tussen wat wel en wat niet van jou is, en te handelen vanuit je ware zelf (je hogere zelf). Hierdoor ervaar je meer rust en ontspanning in jezelf, en geef je meer sturing aan je leven.

Lees verder

12 april & 8 mei start opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap

Wil je niet steeds meebewegen met of opgeslokt worden door andermans energie, keuzes en emoties? Maar wil je ontdekken wie jij bent en wat jij wil, leren bij jezelf te blijven, eigen keuzes te maken en grenzen te herkennen en aangeven? Wil je dingen in jezelf oplossen, zodat je kunt groeien en je leven kunt omvormen naar aangenaam leven zoals jij wil? Doe de opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap.

Er is beperkt plek, meld je nu aan.

Lees verder
Je last Van een harde les naar een stuwende kracht: transformeer je karma.

Boek Je last

Dit boek:

 • geeft inzicht in karma, het ontstaan ervan en hoe het tot uiting komt
 • staat vol voorbeelden van karma-situaties en uitwerkingen om het concreet te maken
 • bevat healingoefeningen waarmee jij jouw karma vermindert en de last die daaruit is voortgekomen, (deels) kunt helen

De sprekende voorbeelden geven je een inkijk in wat een healing is en wat er tijdens healingen naar voren komt.

Wat is karma?

Jouw karma is de bagage die je meeneemt uit andere levens en wat je opbouwt in dit leven. Veel situaties komen voort uit karma.

Lees verder

Wat is dharma?

Wat is dharma? Dharma gaat over op de manier waarop jij je gedraagt in levensgebieden. Leef je vanuit dharma of karma?

Lees verder

Ladies of dharma

De ladies of dharma zijn de begeleiders van het leven en helpen je om boven de materie uit te stijgen. Ze zijn verbonden met Mercurius.

Lees verder

Online sessies, incl. healing uitgelicht

Vooral in relaties binnen de familie zijn er vaak veel karmische verbanden. Waarom? Jouw hoger bewustzijn (hogere zelf) kiest de familie uit die het beste past bij jouw levensplan, het karma dat je op wilt lossen en de levenslessen die je wilt leren. Je familie is immers een van de meest vormende omgevingen in je leven. 

Vaak komen karmische-verbintenissen en beloften aan jezelf voort uit verzet in andere levens dat onder de ‘Krachten van weerstand’ zulke grote proporties heeft aangenomen, dat het opnieuw in je leven komt om ermee te leren omgaan. 

Valse karma is een mechanisme met een eigen bewustzijn dat wordt aangestuurd door hoge magiërs. Aangezien het in jouw energiesysteem is geprogrammeerd, voelt het als eigen. Waardoor je denkt dat de gedachten en emoties van jezelf zijn. Om in je eigen kracht te staan en vanuit je eigen ik te handelen, is het cruciaal om deze mechanismen uit je systeem te verwijderen. 

Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

 • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
 • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
 • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Astrid van Pluuren in The Trueman Show van Jorn Luka

Jorn Luka: “Het boek ‘Je zijn’ probeert je middels een goed verhaal en onwijs praktische tips dichter bij je kern te krijgen. Want hoe dichter je bij je kern staat, hoe minder makkelijk je te manipuleren bent, hoe minder je in angst leeft, hoe meer je leeft vanuit vertrouwen en hoe makkelijker je daadwerkelijke levensdoelen zult achterhalen. Vanuit daar wordt het veel makkelijker om deze doelen te manifesteren. En dat komt goed uit, want hoe je dat het beste voor elkaar krijgt, staat weer beschreven in het boek ‘Je wil’.”

Bekijk de podcast

Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten. Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff.

Boek Je wil

Dit boek: 

 • geeft inzicht in de hiërarchie en werking van 42 metafysische wetten en krachten.
 • bevat oefeningen zodat jij leert om bewust hogere wetten in te zetten en zodoende de energetische setting te veranderen.
 • helpt je jouw vrouwelijke en mannelijke kracht in balans te krijgen zodat jij jouw levenskracht optimaal kunt benutten. 

“Ware inzichten en healing waarmee jij in je eigen kracht komt en jouw paradijs op aarde creëert."

Alles over: