Menu👇

Spirituele ontwaking

Spirituele ontwaking, wat is het en waardoor gebeurt het? Bij spirituele ontwaking kom je tot het inzicht dat er meer is dan wat je fysiek op aarde ziet. Je vraagt je af waarom je hier op aarde bent. Wat jouw rol is in het geheel en wat er nog meer is wat jij niet met het blote oog kunt zien. 

Spirituele ontwaking in deze tijd is heel gewoon. De energie op aarde verandert, onze energie verandert en dat brengt verandering met zich mee. En aangezien dit voor velen nieuw is, zijn er ook veel mensen zoekende. Zoekend in spiritualiteit, zoekend naar wie zijn zelf zijn, zoekend naar waarom ze hier op aarde zijn.

Overgang naar luchtenergie

Het is logisch dat steeds meer mensen zoekende zijn. De energie op aarde is aan het veranderen. We zitten midden in een transformatie van aarde-energie naar luchtenergie.

 • Het astrologische tijdperk van 2160 jaar verandert van het Vissentijdperk naar het Watermantijdperk (luchtteken). 
 • De cyclus van 360 jaar waarbij er een planeet en teken overheersen, verschuift van Saturnus – Maagd naar Jupiter – Weegschaal (luchtteken). 
 • De samenstanden van Jupiter en Saturnus die ongeveer 200 jaar lang om de 20 jaar plaatsvinden in de tekens van een element vonden afgelopen 200 jaar plaats in aardetekens, de komende 200 jaar is dit in luchttekens. 

Doordat we overgaan naar luchtenergie vallen geleidelijk filters weg bij mensen en worden andere dimensies steeds beter waarneembaar. Wanneer jij wel energie van buiten jezelf oppikt, maar dit niet kunt plaatsen, dan kan dit voor veel verwarring zorgen. Doordat filters wegvallen, sta je meer open voor energie en dat ervaar je.

Andere energie, andere ingevingen

Energie is informatie. Doordat je openstaat voor andere energie, krijg je ook andere informatie tot je. Op die manier ontstaan er inzichten. Door de veranderende energie zijn dit andere ingevingen dan dat je een aantal jaar geleden had. Dit geldt voor iedereen, alleen zal niet iedereen dit als zodanig in zichzelf herkennen of eraan toegeven. Maar het is dus logisch dat steeds mensen spiritueel ontwaken. 

Wanneer jij deze energie en informatie oppikt, maar dit niet kunt plaatsen of deze informatie niet wilt zien, dan kan dit voor veel verwarring zorgen. Zeker als het indruist tegen alles wat je ooit geloofd of geleerd hebt. Toch kun je er maar beter in meegaan. Het universum is krachtiger dan wij als mensen. Denk alleen al aan de zwaartekracht die maakt dat jij met je voeten op de aarde staat. Of aan de maan die waardoor er eb en vloed op aarde bestaat. 

Energie om je heen is voelbaar

Door het spiritueel ontwaken voel jij energie die niet van jezelf is. Bijvoorbeeld de sfeer die er hangt door de gezamenlijke trillingsfrequentie van de aanwezigen, de energie van het collectief bewustzijn van de samenleving of de energie die verandert doordat planeten van richting veranderen. Alleen al het besef dat dit een onderdeel is van de transformatie naar luchtenergie en hoort bij het spiritueel ontwaken, maakt dat het gemakkelijker wordt om het van je af te zetten. 

Bij de oefeningen staat de oefening Energieveld (incl. chakra’s en aura) afschermen. Door deze oefening regelmatig te doen, kun jij je op een gezonde manier afschermen voor energie van buiten jezelf. Het is een spirituele oefening met spirituele beschermings-, protectie en separatierozen waardoor jij je wel afschermt voor de energie om je heen, maar waardoor je wel verbinding kunt houden met de mensen om je heen.  

Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

 • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
 • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
 • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.

Nog enkele plekken healingprogramma Wie ben ik | Hogere zelf

Jezelf welkom voelen, acceptatie van wie jij in essentie bent en liefde voor jezelf. Tijdens dit healingprogramma word je meer jezelf. Met de healingen verwijderen we niet-eigen energie. Daarnaast leer jij jouw authentieke zelf ontdekken, het onderscheid kennen tussen wat wel en wat niet van jou is, en te handelen vanuit je ware zelf (je hogere zelf). Hierdoor ervaar je meer rust en ontspanning in jezelf, en geef je meer sturing aan je leven.

Lees verder

18 oktober start opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap

Wil je niet steeds meebewegen met of opgeslokt worden door andermans energie, keuzes en emoties? Maar wil je ontdekken wie jij bent en wat jij wil, leren bij jezelf te blijven, eigen keuzes te maken en grenzen te herkennen en aangeven? Wil je dingen in jezelf oplossen, zodat je kunt groeien en je leven kunt omvormen naar aangenaam leven zoals jij wil? Doe de opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap.

Er is beperkt plek, meld je nu aan.

Lees verder

Spirituele ontwaking

Bij spirituele ontwaking kom je tot het inzicht dat er meer is dan wat je fysiek op aarde ziet. Je vraagt je af waarom je hier op aarde bent.

Lees verder

Spirituele boeken

Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

 • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
 • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
 • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten. Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff.

Boek Je wil

Dit boek: 

 • geeft inzicht in de hiërarchie en werking van 42 metafysische wetten en krachten.
 • bevat oefeningen zodat jij leert om bewust hogere wetten in te zetten en zodoende de energetische setting te veranderen.
 • helpt je jouw vrouwelijke en mannelijke kracht in balans te krijgen zodat jij jouw levenskracht optimaal kunt benutten. 
Je last Van een harde les naar een stuwende kracht: transformeer je karma.

Boek Je last

Dit boek:

 • geeft inzicht in karma, het ontstaan ervan en hoe het tot uiting komt
 • staat vol voorbeelden van karma-situaties en uitwerkingen om het concreet te maken
 • bevat healingoefeningen waarmee jij jouw karma vermindert en de last die daaruit is voortgekomen, (deels) kunt helen

De sprekende voorbeelden geven je een inkijk in wat een healing is en wat er tijdens healingen naar voren komt.

Alles over:

Aanbod healingprogramma's en spirituele opleidingen

“Het is geen mysterie, het is het wonder dat leven heet waardoor er magische momenten ontstaan."

Online sessie, incl. healing: kijken wanneer het jou uitkomt

Slechts 12,50 euro per sessie.