Menu👇

Hoe het levenspad van de aarde van invloed is op jouw levenspad

Net als jij, heeft de aarde ook een bewustzijn en een bandbreedte aan levenspaden. Door de veranderende energie op aarde, verandert ook het levenspad van de aarde; we staan als het ware voor een kruispunt van levenspaden. Welke afslag we nemen, en daarmee welk levenspad we inslaan, hangt af van de energie van ons collectieve bewustzijn. Wanneer de energie van het collectieve bewustzijn veel angst, verdriet of spanning bevat, dan wordt het een lager levenspad dan wanneer de energie vreugdevol is.

Levenspad van de aarde bepaalt kaders

Het levenspad van de aarde bepaalt uiteindelijk de kaders waarbinnen jij als individu jouw eigen levenspad kan invullen. Hoe zit dat precies? Het levenspad van de aarde en de energie die daarmee vrijkomt, maakt dat bepaalde situaties wel of niet kunnen ontstaan, plannen wel of niet kunnen slagen en is van invloed op de overall sfeer die er op aarde is. 

Iedereen staat onder invloed van deze energie en wordt erin meegenomen. Onder invloed van deze energie, ontstaan er leefwijzen die daarop aansluiten en beleid, procedures en plannen die daarmee overeenkomen. 

Collectief bewustzijn en bewustzijnsniveaus

Er zijn twee aspecten die hierbij een belangrijke rol spelen:

 1. Het collectief bewustzijn van mensen op verschillende plekken op aarde
  Het collectief bewustzijn heeft een direct verband met de plek op aarde. De energie van wat zich op een plek heeft afgespeeld, is aanwezig en is van invloed op de energie van het collectief bewustzijn. Op plekken waar bijvoorbeeld veel gevochten is, is de angst en strijd nog voelbaar aanwezig. Hierdoor is er geen of minder ruimte voor ontwikkeling. Ten opzichte van plekken waarbij dit anders is, lijkt het alsof het een compleet andere wereld en tijd is. Het verschil in collectief bewustzijn tussen de ene plek en de andere plek, blijft in stand, ongeacht het levenspad van de aarde dat we inslaan. De energie van de specifieke plek, verandert niet van de een op de andere dag, hier gaan decennia zo niet honderden jaren overheen. 

 2. De verschillende bewustzijnsniveaus van mensen op aarde
  Op aarde leven mensen met verschillende bewustzijnsniveaus, en daarmee verschillende energiefrequenties, door elkaar. Daardoor kan het lastig zijn om te zien wat iemands bedoelingen en intenties zijn. Maar ook om te begrijpen hoe iemand iets kan doen wat jij nooit zou doen. Bijvoorbeeld iemand onderdrukken, martelen of vermoorden. Recentelijk zijn er bewustzijnslagen ontstaan, waardoor dit verandert. Meer daarover lees je in het artikel ‘Waardoor je gemakkelijker gelijkgestemden kunt ontmoeten‘.

Bewustzijnsniveau dat past bij het levenspad

Het levenspad dat de aarde inslaat en de energiefrequentie die daarbij hoort, bepalen welk bewustzijnsniveau de ideale omstandigheden krijgt voor het ontwikkelen van leefwijzen, sturen op beleid en succesvol uitvoeren van plannen.

Een voorbeeld ter illustratie: binnen het hoogste levenspad van de aarde zullen plannen voor totale onderdrukking van de volledige wereldbevolking geen kans van slagen hebben. Terwijl dit binnen een lager levenspad wel degelijk tot de mogelijkheden behoort. Zoals beschreven, staan we momenteel voor een kruising. Zoals het er nu voor staat, zitten we dichter bij een lager levenspad dan een hoger levenspad. 

Dit voorbeeld illustreert hoe het levenspad van de aarde van invloed is op het verloop van jouw eigen levenspad, de situaties die ontstaan in je leven en de keuzes die jij zelf kunt maken. Je kunt nog steeds jouw hoogste levenspad leven, alleen de vorm waarin dit gebeurt, hangt af van de ‘kaders’ op aarde. 

Kun je zelf het collectief bewustzijn beïnvloeden? 

Het collectief bewustzijn is een energieveld dat tot stand komt door alle energievelden binnen het collectief. Ook jouw energieveld. Door te werken aan je eigen energiefrequentie, heb je een positieve bijdrage aan het collectieve energieveld. En nog belangrijker, ben je zelf minder vatbaar voor beïnvloeding van buitenaf. In het artikel ‘Trillingsfrequentie verhogen, wat, waarom en hoe’ lees je hier meer over.     

18 oktober start opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap

Wil je niet steeds meebewegen met of opgeslokt worden door andermans energie, keuzes en emoties? Maar wil je ontdekken wie jij bent en wat jij wil, leren bij jezelf te blijven, eigen keuzes te maken en grenzen te herkennen en aangeven? Wil je dingen in jezelf oplossen, zodat je kunt groeien en je leven kunt omvormen naar aangenaam leven zoals jij wil? Doe de opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap.

Er is beperkt plek, meld je nu aan.

Lees verder

Nog enkele plekken healingprogramma Wie ben ik | Hogere zelf

Jezelf welkom voelen, acceptatie van wie jij in essentie bent en liefde voor jezelf. Tijdens dit healingprogramma word je meer jezelf. Met de healingen verwijderen we niet-eigen energie. Daarnaast leer jij jouw authentieke zelf ontdekken, het onderscheid kennen tussen wat wel en wat niet van jou is, en te handelen vanuit je ware zelf (je hogere zelf). Hierdoor ervaar je meer rust en ontspanning in jezelf, en geef je meer sturing aan je leven.

Lees verder
Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

 • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
 • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
 • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten. Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff.

Boek Je wil

Dit boek: 

 • geeft inzicht in de hiërarchie en werking van 42 metafysische wetten en krachten.
 • bevat oefeningen zodat jij leert om bewust hogere wetten in te zetten en zodoende de energetische setting te veranderen.
 • helpt je jouw vrouwelijke en mannelijke kracht in balans te krijgen zodat jij jouw levenskracht optimaal kunt benutten. 
Je last Van een harde les naar een stuwende kracht: transformeer je karma.

Boek Je last

Dit boek:

 • geeft inzicht in karma, het ontstaan ervan en hoe het tot uiting komt
 • staat vol voorbeelden van karma-situaties en uitwerkingen om het concreet te maken
 • bevat healingoefeningen waarmee jij jouw karma vermindert en de last die daaruit is voortgekomen, (deels) kunt helen

De sprekende voorbeelden geven je een inkijk in wat een healing is en wat er tijdens healingen naar voren komt.

Uitgelicht: Meditatie-healingen

Alles over:

Aanbod healingprogramma's en spirituele opleidingen

Online sessie, incl. healing: kijken wanneer het jou uitkomt

Slechts 12,50 euro per sessie. 

Je ziel

Je ziel is je ware zelf, en dit is een onderdeel van je hogere zelf. Je ziel heeft het bewustzijnsniveau dat passend is voor je zielsmissie.

Lees verder