Over

Over Lead a Normal Life

Van een toekomstschets vol pijn, beperkingen en medicijnen naar een normaal en aangenaam leven. 

Onze eigen wake-up call

Toen ons zoontje 5 jaar was, kreeg hij verschillende klachten. Het begon met een opgezwollen vinger, toen kwam daar een dikke enkel bij, vervolgens kreeg hij zijn mond bijna niet meer open. Hiervoor liep hij bij verschillende artsen en afdelingen in het ziekenhuis. Als ouders gaven wij aan dat de verschillende klachten waarschijnlijk een verband met elkaar hadden. Maar daar werd niet naar geluisterd. Toen mijn zoontje op een gegeven moment ook nog vlekjes voor zijn ogen kreeg, was voor ons de maat vol en hebben wij een doorverwijzing geëist naar een gespecialiseerde kliniek. Daar werd bij het eerste onderzoek de diagnose reumatoïde artritis (RA) gesteld. De artsen schetsten een toekomstbeeld vol pijn, beperkingen en medicijnen. Dat beeld was voor ons de wake-up call om het anders te gaan doen. We hebben onder de loep genomen wat ontstekingsreuma nu eigenlijk inhoudt en welke invloed de manier waarop wij leefden daarop had. We zijn ons kapot geschrokken. 

Reumatoïde artritis is een auto-immuunziekte waarbij het eigen afweersysteem zich keert tegen het eigen lichaam. Hierdoor ontstaan ontstekingen. Vervolgens hebben we gekeken wat wij in ons leven hadden of deden dat ontstekingsbevorderend is en of er ook dingen zijn die ontstekingsremmend zijn. Voeding blijkt hierin een zeer belangrijke rol te spelen, net als vitaminen en de omgeving waarin je leeft. 

Voeding bepalende factor in welzijn

Ons voedingspatroon bleek vooral te bestaan uit ontstekingsbevorderende ingrediënten. Varkensvlees, e-nummers (met name gistextract), suikers, zuivel, granen, etc. We hebben voor onszelf een dieet opgesteld met vooral ontstekingsremmende ingrediënten, zoals groene groenten, noten, specifieke kruiden en bepaald soort fruit (allemaal biologisch). Ook hebben we de ingrediënten van onze A-merk vitaminen bestudeerd. Daar bleken meer schadelijke stoffen dan vitaminen in te zitten. Dus hup, ook die eruit en andere erin. Daarnaast hebben we een vitalizer op de waterleiding gezet. Het lichaam bestaat voor minimaal de helft uit water. Door het drinkwater weer naar de originele structuur terug te brengen, is dit makkelijker op te nemen door het lichaam en kost het minder energie om de afvalstoffen af te voeren. 

Leefomgeving dringt door in leven

Wij woonden op een paar honderd meter afstand van UMTS-masten en bleken hoge waardes aan straling in onze buurt en in ons huis te hebben. Dat verklaarde meteen waarom ons zoontje altijd zei dat hij hoofdpijn kreeg van buitenspelen. Uit navraag in de buurt bleek dat opvallend veel mannen gerelateerde klachten hadden, nek-, schouder- en/of rugklachten. Een aantal zat zelfs ziek thuis. We hebben ons ingelezen op het negatieve effect van straling. Het blijkt vooral van invloed te zijn op en tijdens het slapen. 

Tijdens slapen gaat het lichaam in de ruststand. Straling prikkelt de hersenen. Die prikkelingen kunnen nergens heen en hopen zich op in spanning in het lichaam. Vaak bij nek, schouders, rug en armen. Die prikkeling van de hersenen kan er ook voor zorgen dat het niet lukt om in slaap te vallen. Of ’s nachts wakker worden en niet meer in slaap kunnen komen. Zou dit ook onze eigen klachten (slapeloosheid, vastzittende nek en schouders, en gevoelloosheid in de armen) verklaren? Om te testen welke invloed straling op ons had, hebben we tijdelijk beschermend isolatiemateriaal in onze slaapkamers opgehangen. Ook gaat sinds die tijd de wifi ’s avonds volledig uit. Het bleek een wereld van verschil te maken. Na enkele maanden hebben we dan ook besloten om te gaan verhuizen naar een plek die gezonder voor ons is. Op voldoende afstand van zendmasten, hoogspanningskabels en een lagere mensdichtheid in verband met het aantal wifi-netwerken in de directe omgeving. 

Invloeden op energielevel

Naast de fysieke aspecten, zoals voeding en leefomgeving, hebben we ook gekeken naar het energetische deel. Alles bestaat uit energie en heeft een bewustzijn. Een ontsteking is tenslotte ook niets meer dan een teveel aan energie dat drukt op een plek en geen kant op kan. Daarnaast is het fysieke lichaam onderdeel van een groter geheel, dat onder meer bestaat uit een aura, 12 hoofd chakra’s en 7 lichamen. Je komt op aarde met een levenspad en neemt ervaringen, trauma’s en karma uit vorige levens mee. 

Ook heb jij een energieveld waar andere energieën (van mensen, maar ook van entiteiten en andere wezens) in terecht kunnen komen. Je kent het wel, je hebt een ontmoeting met iemand en voelt je daarna totaal leeggezogen. Of je gaat winkelen en krijgt zoveel energieprikkelingen, dat je hals over kop vertrekt en niet met de boodschappen thuiskomt die je nodig hebt. 

Verder hebben mensen meningen over je waardoor ze onbewust plaatjes in je aura plakken die anderen oppikken. Dat doe je zelf ook, als je iemand voor het eerst ziet, heb je meteen een eerste indruk. Dat zijn de plaatjes die je in iemands aura leest. Vaak blijkt dit beeld te kloppen, want de persoon zelf leest van binnenuit ook die plaatjes en gaat zich ernaar gedragen. Maar het kan ook belemmerend werken, bijvoorbeeld bij sollicitaties of wanneer je verandering wilt in je leven. 

Welke invloed heeft het energetische deel op wie je bent, hoe jij je gedraagt en wat je overkomt in dit leven? En belangrijker nog, hoe kun je dit beïnvloeden? Via healingen hebben wij energieën bij ons zoontje verwijderd, karma-contracten die niet langer bij hem pasten opgelost, trauma’s uit vorige levens die zich manifesteerden in dit leven geheeld en ‘valse plaatjes’ weggehaald. Daarnaast hebben we hem een aantal dagelijkse oefeningen geleerd om zichzelf (alle facetten) dagelijks te reinigen en af te schermen. Iedereen is gewend om het fysieke lichaam dagelijks te reinigen en te verzorgen. Gek eigenlijk dat we in onze Westerse maatschappij niets leren over het reinigen en verzorgen van de rest van je systeem. 

Volledig genezen

Inmiddels zijn we 6 jaar verder. Ons zoontje is een paar jaar terug volledig genezen verklaard, zonder medicijnen te slikken. We hebben ons strenge dieet versoepeld toen hij geen klachten meer had. Als er iemand binnen ons gezin ziek wordt, bijvoorbeeld griep of verkouden, dan grijpen we er wel naar terug. Zo had ons dochtertje anderhalf jaar geleden ineens een spontane huidaandoening. Het begon bij haar hand die opgezwollen raakte, ze kreeg jeuk en bulten over haar hele lichaam. Ook nu wisten artsen niet precies wat het was, wilden ze haar prednison geven en als dat niet binnen 1 dag hielp opnemen in het ziekenhuis. Opnieuw hebben we dat geweigerd en het heft in eigen handen genomen. Met ons strenge dieet, bepaalde oliën, vitaminen en zilverwater is ze in enkele dagen opgeknapt. Nooit geen last meer van gehad. 

Intussen hebben we ook geleerd hoe je gebruik kunt maken van de energie van planten en stenen. En daarmee van je eigen huis en tuin een gezonde plek kunt maken die jou ondersteunt en heelt in plaats van belast.   

Op naar een normaal leven, zonder gedoe, klachten of problemen:

ook voor jou

Om ons heen zien we steeds meer mensen die vage klachten hebben, oververmoeid zijn of overprikkeld, ziek worden, of zoekende zijn. Bijvoorbeeld omdat ze vaste patronen willen doorbreken, maar het niet lukt. Wij willen onze ervaring en kennis inzetten om verschil te maken in het leven van mensen. Tenslotte wil iedereen gewoon lekker leven, een normaal leven zonder gedoe, klachten of problemen. Daarom hebben wij Lead a normal life opgericht. We geven workshops waarin deelnemers stap voor stap oefeningen leren en er tegelijkertijd healing plaatsvindt. Ook verzorgen we healingen op veelvoorkomende blokkades. Daarnaast is het mogelijk om 1-op-1 trajecten te doen. Aan de hand van een intake bepalen we de persoonlijke gebieden om aan te werken.   

Jarno Tiethoff en Astrid van Pluuren