Oefening Focuspunt | Overzicht hebben

Al je lichamen komen gecentreerd samen in je focuspunt. Door in je focuspunt te zijn, kom je direct bij jezelf. Bij je zijn. 

De oefening Focuspunt zorgt ervoor dat je een stuk makkelijker kunt zien wat er om je heen gebeurt. Dit is niet alleen noodzakelijk om helder te kunnen denken in bijvoorbeeld panieksituaties, maar ook wanneer je op je werk of school je aandacht erbij moet hebben. 

  1. Zorg ervoor dat je volledig in je lichaam zit (via de oefening Hier en nu) en gegrond bent (oefening Gronding). 
  2. Ga naar je focuspunt (dit punt zit in je buik onder je navel) door één hand op je buik te leggen en één hand op je onderrug. Adem naar de hand op je buik toe. 
  3. Herhaal stap 1 en 2 op het moment dat je merkt dat je geen focus meer hebt. Je bent dan letterlijk uit je focuspunt; niet gefocust. 

Focuspunt, onderdeel van reeks oefeningen

De oefening Focuspunt, is de derde oefening uit een reeks oefeningen waarmee je ervoor zorgt dat je volledig in je lichaam zit, gegrond bent, met focus en overzicht de dag aankunt en bij je eigen energie blijft. 

Wil jij niet alleen de oefeningen doen, maar ook af van belemmerende (gedrag)patronen, overtuigingen en gedachten? Volg dan een van de spirituele opleidingen of healingprogramma’s. Deze geven je de benodigde inzichten en helpen je met behulp van healingen op een zachte manier om deze belemmeringen en blokkades op te lossen.  

Wil je graag meer achtergrondinformatie bij de oefeningen en weten hoe het precies zit energetisch? Lees dan de boeken Je zijn en Je wil. 

Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

  • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
  • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
  • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je wil

Op de juiste tijd op de juiste plek het juiste doen. Wanneer alles samenvalt en het nog beter uitpakt dan dat je zelf had kunnen bedenken. Daar heb je meer invloed op, dan je denkt. Hoe? Door mee te bewegen op de ritmes en cycli van het universum en bewust metafysische wetten te activeren.  

Dit boek geeft inzicht in de metafysische wetten en krachten die van invloed zijn op wat, hoe en wanneer je creëert en manifesteert.