Oefening Energieveld (incl. aura en chakra's) afschermen

Met de oefening energieveld (incl. aura en chakra’s) afschermen, leer je hoe je jezelf afschermt voor energieën en prikkelingen van buitenaf. 

Wat is je energieveld?

Het subtiel fysiek lichaam is onderdeel van je fysiek lichaam. Het bestaat uit het ‘fysieke’ deel van het chakrasysteem (1ste t/m 7de chakra). Je aura is de energie die je vanuit je chakra’s uitstraalt. Dit vormt samen je energieveld. 

Je energieveld bepaalt je uitstraling en daarmee je frequentie. Het verbindt jou met ander bewustzijn op aarde: mensen, dieren en natuur. Alles wat je ziet, hoort en voelt komt als eerste in je energieveld komt en daarna pas in je fysiek lichaam. Je pikt dan ook doorlopend energie van anderen op, wanneer jij je energieveld niet afschermt. 

Met de oefening Energieveld (incl. aura en chakra’s) afschermen plaats je meteen bescherming. In de oefening staat stap voor stap hoe je het doet. Wanneer je merkt dat je er beter in wordt en het sneller gaat: vertrouw jezelf daar in en handel daar ook naar. 

  1. (Sluit je ogen) maak in gedachten een connectie met de piramide van de rozen. Dit doe je door het simpelweg te benoemen, het maakt niet uit als je het niet voor jezelf kunt visualiseren.  
  2. Haal in gedachten een spirituele beschermingsroos naar voren: ook dit doe je door het te benoemen. 
  3. Plaats de beschermingsroos in gedachten voor je op de rand van je aura. Het gaat om de intentie om de roos te plaatsen, dit gaat automatisch goed wanneer je het in gedachten doet.
  4. Herhaal stap 2 en 3 om een beschermingsroos op verschillende plekken op je aurarand te plaatsen: achter, links, rechts, onder en boven.
  5. Voer stap 2 t/m 4 uit met een separatieroos in plaats van een spirituele beschermingsroos. Je haalt de separatieroos dus ook naar voren en plaatst deze op de verschillende plekken op je aurarand.

Zodra je alle rozen in gedachten geplaatst hebt, ben je klaar met de bescherming. Vanaf dat moment werken de rozen. Ze bewegen zich vrij in je aura om gedachten en meningen die op je worden afgevuurd grotendeels tegen te houden.

Op een gegeven moment is de energie van de spirituele beschermingsroos en separatieroos verbruikt. Vergelijk het met benzine in een auto. Je moet regelmatig tanken om door te kunnen. Ga daarom dagelijks (of een aantal keer per dag) met je aandacht naar je rozen. Zodra je opmerkt dat ze verwelkt zijn, is de energie verbruikt en laat je de rozen oplossen; gewoon door het in gedachten te benoemen. Daarna begin je van voren af aan bij stap 1 om je aura opnieuw te beschermen.

De kracht van de oefening om je energieveld te beschermen, kun je vergelijken met de gele band van judo. Het beschermt je in de basis, maar houdt niet alles tegen. Daarnaast zorgt de bescherming ervoor dat er geen nieuwe gedachten, projecties en energie van anderen bijkomen. Alle energie die niet van jou is en die tijdens je leven in je energiesysteem terecht is gekomen, kun je weghalen of neutraliseren met een healing

Energieveld afschermen, onderdeel van reeks oefeningen

De oefening Energieveld (incl. aura en chakra’s) afschermen, is de vierde uit een reeks oefeningen waarmee je ervoor zorgt dat je volledig in je lichaam zit, gegrond bent, met focus en overzicht de dag aankunt en bij je eigen energie blijft. 

Wil jij niet alleen de oefeningen doen, maar ook af van belemmerende (gedrag)patronen, overtuigingen en gedachten? Volg dan een van de spirituele opleidingen of healingprogramma’s. Deze geven je de benodigde inzichten en helpen je met behulp van healingen op een zachte manier om deze belemmeringen en blokkades op te lossen.  

Wil je graag meer achtergrondinformatie bij de oefeningen en weten hoe het precies zit energetisch? Lees dan de boeken Je zijn en Je wil. 

Your being, from your being you have access to everything you need: come into your power | Spiritual book | Astrid van Pluuren and Jarno Tiethoff

Book Being You

This book:

  • provides insight into all layers of your energy system, what influences it and how you can influence it. Both energetically and practically. 
  • contains exercises to rid yourself of energy that is not yours and to shield your energy field. 
  • is full of tips that will help you lift your energy system to a higher frequency.
Your Will | Get what you want using the universal laws and forces | Astrid van Pluuren and Jarno Tiethoff

Book You Will

Doing the right thing in the right place at the right time. When everything falls together and it turns out even better than you could have imagined. You have more influence on that than you think. How? By moving with the rhythms and cycles of the universe and consciously activating metaphysical laws.  

This book provides insight into the metaphysical laws and forces that affect what, how and when you create and manifest.