Menu👇

Wat kan ik leren van mijn vorige levens?

Veel mensen volgen regressietherapie om herinneringen uit vorige levens op te halen en daar inzichten van te krijgen en lessen uit te leren. Maar, het is niet voor niets dat we ons niet bewust zijn van onze vorige levens. Lees waarom dat is en wat je dan wel verder helpt.

Hoe zit het nu eigenlijk met vorige levens?

De tijd zoals we dat op aarde kennen, geldt alleen voor de fysieke dimensie op aarde. Andere dimensies, zoals de astrale dimensie, hebben een andere dimensie van tijd. Hetzelfde geldt voor het universum. Hierdoor leef je al je levens tegelijkertijd. Op aarde zijn dit echter verschillende perioden, zoals de middeleeuwen en nu. In plaats van te spreken over een vorig leven, kun je dus eigenlijk beter spreken over een ander leven. Lees verder over reïncarnatie

Herinneringen uit een vorig leven

Alle wijsheid zit in je. Alles wat jij aan kennis, kunde en ervaringen in andere levens hebt opgedaan, ligt in jouw aura opgeslagen.

Alles is energie, heeft een bewustzijn en een energiefrequentie die informatie bevat. Ook jij bent een energiesysteem dat bestaat uit meerdere lichamen, chakra’s, aura en energieveld. Je aura is de energie die je vanuit de chakra’s uitstraalt. Je aura is ook de plek van je gedachten. Veel gedachten die je hebt, zitten niet in je hoofd, maar in je aura. En die gedachten hoeven niet eens van jezelf te zijn. In je aura liggen ook ervaringen, gebeurtenissen, levenslessen en trauma’s uit dit en andere levens opgeslagen. 

Wat je meeneemt uit andere levens en opbouwt in dit leven, ligt dus opgeslagen in je aura. Alle wijsheid die je in je hebt, alle herinneringen aan vorige levens, karma-verbintenissen, levenslessen, etc. Het zit allemaal in de vorm van energie in een bol in je aura, schuin achter je, net iets boven je hoofd. Het bevat als het ware je eigen, persoonlijke encyclopedie. Daarmee is je aura niet alleen bepalend voor hoe een ander jou ziet als persoon, maar ook voor hoe jij de wereld ervaart. Je leest namelijk niet alleen de aura van anderen, ook die van jezelf. 

Waarom we ons niet bewust zijn van onze vorige levens

Hoewel je een schat aan informatie bij je draagt, is het niet voor niets dat jij je hier op aarde niet bewust bent van je andere levens en de karmische verbanden die je hebt met familieleden, vrienden en andere mensen die je ontmoet. 

Er zijn veel extreme voorbeelden waarbij er vanuit karma iets is in te lossen. Vaak gaat het om moordenaar/gedode, martelaar/gemartelde, mensenhandelaar/slaaf, etc. Allemaal ‘relaties’ die elkaar in een ander leven weer tegenkomen. 

Stel dat je in dit leven de moeder bent van de ziel die jou in een ander leven vermoord heeft. Of dat je nu het kind bent van de ziel die je in een ander leven gemarteld heeft. Het gaat er niet om dat je dit weet, het gaat erom dat de onderlinge karma wordt uitgewerkt en opgelost.

Voor het uitwerken van karma en leren van levenslessen zijn twee karmische rollen nodig: iemand die het veroorzaakt en iemand die het overkomt. In de kern gaat het om acceptatie, vergiffenis en neutraliseren van de pijn. We vervullen tenslotte allemaal beide karmische rollen.

Hoe weet ik of ik iemand ken uit een vorig leven?

We hebben een klik. De klik die je ervaart, is de herkenning van jullie verbintenis. Vrijwel iedereen komt in zijn of haar leven weleens iemand tegen die met één gesprek, één inzicht of zelfs één blik je leven, positief of negatief, verandert. 

Bijvoorbeeld doordat je de situatie ineens vanuit een ander perspectief kunt bekijken waardoor je verder kunt. Of doordat die persoon precies zegt wat je op dat moment nodig had. Het kan ook zijn dat je een ‘willekeurige’ voorbijganger ziet en je maag volledig omkeert, alsof de grond onder je voeten wordt weggeslagen. Het zijn allemaal uitwerkingen van karma-verbintenissen, bedoeld om opgelost te worden en van te leren. 

Problemen uit vorige levens oplossen

De belangrijkste levenslessen en bijbehorende karma-verbintenissen hebben een relatie met de wond van je ziel die jouw hoger bewustzijn (je ware zelf) in dit leven wil helen. Er komen situaties op je pad om de problemen van de wond zichtbaar te maken, zodat je het kunt aanpakken en oplossen. 

Wanneer iets terugkomt als een rode draad in je leven, dan is dat een probleem uit andere levens waar je ongevoelig voor bent. Je merkt het probleem in jezelf niet op, waardoor het steeds opnieuw in situaties tot uiting komt. 

In vrijwel alle healingen die wij doen, komt naar voren dat hetgeen waar mensen last van hebben, voortkomt uit een probleem dat ontstaan is in een ander leven. Alleen, mensen relateren het vaak aan een situatie uit hun huidige leven. Dat is ook logisch, want de meeste mensen hebben geen herinnering aan andere levens. Toch ontstaan veel situaties in je huidige leven om problemen die jij bij je draagt uit andere levens zichtbaar te maken zodat jij ze kunt oplossen. 

Wil jij aan de slag met je problemen uit andere levens zodat je kunt groeien in je huidige leven? Volg onze opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap, een combinatie van kennis, healingen en coaching. 

Via de healingen bevrijdt jij jezelf van belemmerende (gedrag)patronen, overtuigingen en gedachten. Het zorgt voor bepaalde realisaties in jezelf, waardoor je met een andere blik naar situaties kijkt en er anders in staat. Hiermee maak je de weg vrij om het te kunnen veranderen. Vervolgens is het wel zaak om het ook daadwerkelijk te doen. Tijdens deze opleiding coachen wij je hierin. 

Wat is karma?

Jouw karma is de bagage die je meeneemt uit andere levens en wat je opbouwt in dit leven. Veel situaties komen voort uit karma.

Lees verder

18 oktober start opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap

Wil je niet steeds meebewegen met of opgeslokt worden door andermans energie, keuzes en emoties? Maar wil je ontdekken wie jij bent en wat jij wil, leren bij jezelf te blijven, eigen keuzes te maken en grenzen te herkennen en aangeven? Wil je dingen in jezelf oplossen, zodat je kunt groeien en je leven kunt omvormen naar aangenaam leven zoals jij wil? Doe de opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap.

Er is beperkt plek, meld je nu aan.

Lees verder

Nog enkele plekken healingprogramma Wie ben ik | Hogere zelf

Jezelf welkom voelen, acceptatie van wie jij in essentie bent en liefde voor jezelf. Tijdens dit healingprogramma word je meer jezelf. Met de healingen verwijderen we niet-eigen energie. Daarnaast leer jij jouw authentieke zelf ontdekken, het onderscheid kennen tussen wat wel en wat niet van jou is, en te handelen vanuit je ware zelf (je hogere zelf). Hierdoor ervaar je meer rust en ontspanning in jezelf, en geef je meer sturing aan je leven.

Lees verder
Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

  • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
  • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
  • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten. Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff.

Boek Je wil

Dit boek: 

  • geeft inzicht in de hiërarchie en werking van 42 metafysische wetten en krachten.
  • bevat oefeningen zodat jij leert om bewust hogere wetten in te zetten en zodoende de energetische setting te veranderen.
  • helpt je jouw vrouwelijke en mannelijke kracht in balans te krijgen zodat jij jouw levenskracht optimaal kunt benutten. 
Je last Van een harde les naar een stuwende kracht: transformeer je karma.

Boek Je last

Dit boek:

  • geeft inzicht in karma, het ontstaan ervan en hoe het tot uiting komt
  • staat vol voorbeelden van karma-situaties en uitwerkingen om het concreet te maken
  • bevat healingoefeningen waarmee jij jouw karma vermindert en de last die daaruit is voortgekomen, (deels) kunt helen

De sprekende voorbeelden geven je een inkijk in wat een healing is en wat er tijdens healingen naar voren komt.

Uitgelicht: Meditatie-healingen

Alles over:

Aanbod healingprogramma's en spirituele opleidingen

Online sessie, incl. healing: kijken wanneer het jou uitkomt

Slechts 12,50 euro per sessie. 

Je ziel

Je ziel is je ware zelf, en dit is een onderdeel van je hogere zelf. Je ziel heeft het bewustzijnsniveau dat passend is voor je zielsmissie.

Lees verder