Wat is reïncarnatie- of regressietherapie, en helpt dat echt?

Met reïncarnatietherapie of regressietherapie ga je terug naar gebeurtenissen uit het verleden of andere levens om meer inzicht te krijgen in waar bepaalde dingen in je huidige leven vandaan komen. Voor sommige mensen is het helpend, voor een heleboel mensen niet. Lees waarom. 

Wat houdt regressie nu eigenlijk precies in?

Regressie wordt als term gebruikt om het terugkeren naar een eerdere levensfase aan te geven. Dat kan in dit leven zijn, maar ook in andere levens. Bijvoorbeeld als iemand gedrag gaat vertonen uit de baby- of kindertijd om zich veilig te voelen. Regressietherapie of reïncarnatietherapie gaat over het ophalen van gebeurtenissen uit het verleden of andere levens die in jou opgeslagen liggen. 

Herinneringen aan andere levens

Alle wijsheid zit in je. Alles wat jij aan kennis, kunde en ervaringen in andere levens hebt opgedaan, ligt in jouw aura opgeslagen. Het zit allemaal in de vorm van energie in een bol in je aura, schuin achter je, net iets boven je hoofd. Het bevat als het ware je eigen, persoonlijke encyclopedie. Lees meer in het artikel Wat kan ik leren van mijn vorige levens?

Herinneringen ophalen met je reïncarnatie therapeut of regressietherapeut

Er zijn talloze mensen die jarenlang hulp zoeken bij reïncarnatie therapeut of regressietherapeut. Door herinneringen uit het verleden of andere levens op te halen en erover te praten, kunnen zij inzichten krijgen. Sommige mensen zijn hiermee gebaat en hebben veel aan reïncarnatietherapie of regressietherapie. 

Echter, er zijn ook veel mensen bij wie de pijn te groot is. Wanneer zij herinneringen ophalen, herleven zij het opnieuw waardoor het trauma alleen maar groter wordt. Zij komen in een vicieuze cirkel. Voor deze groep is het prettiger om energetisch de lading eraf te halen. Zo wordt de pijn weggenomen, zonder de situatie opnieuw te hoeven herleven. 

Is reïncarnatie- of regressietherapie wel zo'n goed idee?

Hoewel je een schat aan informatie bij je draagt, is het niet voor niets dat jij je hier op aarde niet bewust bent van je andere levens en de karmische verbanden die je hebt met familieleden, vrienden en andere mensen die je ontmoet. 

Er zijn veel extreme voorbeelden waarbij er vanuit karma iets is in te lossen. Vaak gaat het om moordenaar/gedode, martelaar/gemartelde, mensenhandelaar/slaaf, etc. Allemaal ‘relaties’ die elkaar in een ander leven weer tegenkomen. 

Stel dat je in dit leven de moeder bent van de ziel die jou in een ander leven vermoord heeft. Of dat je nu het kind bent van de ziel die je in een ander leven gemarteld heeft. Het gaat er niet om dat je dit weet, het gaat erom dat de onderlinge karma wordt uitgewerkt en opgelost.

Wat is je doel? Inzicht of het oplossen?

De belangrijkste levenslessen en bijbehorende karma-verbintenissen hebben een relatie met de wond van je ziel die jouw hoger bewustzijn (je ware zelf) in dit leven wil helen. Er komen situaties op je pad om de problemen van de wond zichtbaar te maken, zodat je het kunt aanpakken en oplossen. 

Wanneer iets terugkomt als een rode draad in je leven, dan is dat een probleem uit andere levens waar je ongevoelig voor bent. Je merkt het probleem in jezelf niet op, waardoor het steeds opnieuw in situaties tot uiting komt. 

In vrijwel alle healingen die wij doen, komt naar voren dat hetgeen waar mensen last van hebben, voortkomt uit een probleem dat ontstaan is in een ander leven. Alleen, mensen relateren het vaak aan een situatie uit hun huidige leven. Dat is ook logisch, want de meeste mensen hebben geen herinnering aan andere levens. 

Wil jij aan de slag met je problemen uit andere levens zodat je kunt groeien in je huidige leven? Volg onze opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap, een combinatie van kennis, healingen en coaching. 

Via de healingen bevrijdt jij jezelf van belemmerende (gedrag)patronen, overtuigingen en gedachten. Het zorgt voor bepaalde realisaties in jezelf, waardoor je met een andere blik naar situaties kijkt en er anders in staat. Hiermee maak je de weg vrij om het te kunnen veranderen. Vervolgens is het wel zaak om het ook daadwerkelijk te doen. Tijdens deze opleiding coachen wij je hierin. 

Wat is karma?

Jouw karma is de bagage die je meeneemt uit andere levens en wat je opbouwt in dit leven. Veel situaties komen voort uit karma.

Lees verder