Menu👇

Waarom is zelfliefde zo belangrijk en hoe kun je dat ontwikkelen?

Zelfliefde is een combinatie van zelfacceptatie, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Het is de basis van hoe jij het leven ervaart. Wil je jouw zelfliefde ontwikkelen? Lees hoe je dat doet. 

Wat is zelfliefde nu eigenlijk?

Zelfliefde is een combinatie van zelfacceptatie, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Wanneer jij van jezelf houdt en jezelf waardeert om wie jij bent, heb je veel minder de neiging om deze erkenning buiten jezelf te zoeken. 

Waarom is zelfliefde belangrijk?

Veel mensen doen van alles om aardig gevonden te worden en gezien of gehoord te worden. Dit uit zich op allerlei manieren. Bijvoorbeeld dat jij je eigen belangen en behoeften ondergeschikt maakt en opzij zet in je relatie. Of dat je overloopt van het werk en die ene klus er ook bij doet omdat je geen “Nee.” wilt zeggen tegen je leidinggevende. Kortom, een gebrek aan zelfliefde uit zich vaak in dat je altijd in dienst staat van anderen, in plaats van in dienst van jezelf. Zoals het eigenlijk hoort. 

“De verdeling van je energie hoort te zijn: eerst jezelf, dan wat jij wilt doen en dan wat je voor een ander kunt betekenen.

Dit is niet egoïstisch. Dit is de manier waardoor je bereikt wat je wilt bereiken én kunt delen met anderen. Op een gezonde manier."

Waardoor ontstaat een gebrek aan zelfliefde?

Zelfliefde bestaat uit: zelfacceptatie, zelfvertrouwen en waardering voor jezelf. Wanneer je geen of weinig zelfliefde hebt, dan heb je op één of meerdere van deze vlakken werk te doen om ervoor te zorgen dat je dit verandert en wel krijgt. 

Zelfliefde: zelfacceptatie, zelfvertrouwen en eigenwaarde

Je wordt grotendeels gevormd door je opvoeding, cultuur, eventuele religie, maatschappij, etc. In de moderne maatschappij word je over het algemeen onbewust gemaakt van wie jij in essentie bent, de wijsheid die je in je hebt en de talenten en vaardigheden waarover je beschikt. 

De nadruk ligt vooral op je conformeren aan het keurslijf van de maatschappij: aangeleerd gedrag, verwachtingspatronen en rollen. Zeker als jij een eigenheid in je hebt waarmee je afwijkt van de standaard, kun je gebukt gaan onder de druk die voortkomt uit maatschappelijke acceptatie of acceptatie door de gemeenschap. 

Je zelfbeeld ontstaat voor een groot deel door alle projecties (gedachten, meningen en adviezen) van anderen op jou. Je kunt dit vergelijken met post-its. Continu worden er post-its op je aura geplakt. Al die plaatjes (gedachten, meningen, adviezen) zorgen ervoor dat anderen jou op die manier gaan zien en daarmee dat beeld bevestigen.

Vanuit jezelf hoor en zie je die gedachten in je aura ook. Als je iets maar vaak genoeg hoort, ga je er vanzelf in geloven. 

Zelfbeeld
"Door je innerlijke schoonheid te erkennen, straal je dat uit. Overtuigingen dat je niet aan het ideaalbeeld voldoet, heeft enkel te maken met beperkingen die een ander je wil opleggen. Weet dat negatieve gedachten of een negatief zelfbeeld niet uit eigen gedachten voortkomen.

Niemand wordt lelijk geboren, hooguit lelijk gemaakt door lelijke gedachten die op je geprojecteerd zijn. Bevrijd jezelf van dogma’s door volledige zelfacceptatie." 

Zelfliefde ontwikkelen

Wanneer jij je zelfliefde wilt ontwikkelen, dan betekent dit dus zelfacceptatie verhogen, meer zelfvertrouwen krijgen en meer liefde en zachtheid richting jezelf. Om je hierbij te helpen, hebben wij een aantal (meditatie)healingen ontwikkeld om aan verschillende aspecten te werken: 

Ontwikkel je zelfliefde met de meditatie-healing Zelfliefde

Tijdens de online meditatie-healing Zelfliefde voegen we goddelijke kwaliteiten toe aan onze innerlijke wereld en buitenwereld. Waardoor er meer liefdevolle, vreugdevolle energie in je systeem komt en daarmee zachtheid in jezelf.

Verbeter je zelfbeeld door projecties te verminderen

In de online sessie Projecties vanuit de maatschappij verminderen doen we een healing om een deel van de projecties (meningen en gedachten van anderen) die jij in jouw aura en chakra’s hebt te neutraliseren en te verwijderen, zodat dit niet langer van invloed is op jouw zelfbeeld. En in de online sessie Jij binnen jouw familiesysteem werken we aan de rollen, patronen en projecties die voortkomen vanuit het familiesysteem.

Verhoog je zelfacceptatie

Tijdens het healingprogramma Wie ben ik | Hogere zelf werken we hieraan. Zo doen we een healing op de periode van conceptie tot aan geboorte waardoor er een shift plaatsvindt naar jezelf welkom voelen, acceptatie van wie jij in essentie bent en liefde voor jezelf. En een healing op schuld, schaamte en angst. Veel pijn, verdriet en blokkades komen hieruit voort. Waardoor een gevoel van minderwaardigheid ontstaat. Door dit te neutraliseren en op te lossen, ontstaat er meer ruimte om jezelf te zien en te waarderen. 

Blijf bij je eigen energie

Daarnaast helpen de energetische oefeningen je onder meer om je fysiek lichaam te accepteren, je energieveld af te schermen en je vrouwelijke en mannelijke energie te optimaliseren. Bekijk alle oefeningen

Start vandaag met je zelfacceptatie te verhogen, zelfvertrouwen te vergroten en jezelf te waarderen. Kortom, ontwikkel je zelfliefde. Jij bent het waard. 

“Ware inzichten en healing waarmee jij in je eigen kracht komt en jouw paradijs op aarde creëert."

18 oktober start opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap

Wil je niet steeds meebewegen met of opgeslokt worden door andermans energie, keuzes en emoties? Maar wil je ontdekken wie jij bent en wat jij wil, leren bij jezelf te blijven, eigen keuzes te maken en grenzen te herkennen en aangeven? Wil je dingen in jezelf oplossen, zodat je kunt groeien en je leven kunt omvormen naar aangenaam leven zoals jij wil? Doe de opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap.

Er is beperkt plek, meld je nu aan.

Lees verder

Nog enkele plekken healingprogramma Wie ben ik | Hogere zelf

Jezelf welkom voelen, acceptatie van wie jij in essentie bent en liefde voor jezelf. Tijdens dit healingprogramma word je meer jezelf. Met de healingen verwijderen we niet-eigen energie. Daarnaast leer jij jouw authentieke zelf ontdekken, het onderscheid kennen tussen wat wel en wat niet van jou is, en te handelen vanuit je ware zelf (je hogere zelf). Hierdoor ervaar je meer rust en ontspanning in jezelf, en geef je meer sturing aan je leven.

Lees verder
Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

  • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
  • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
  • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten. Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff.

Boek Je wil

Dit boek: 

  • geeft inzicht in de hiërarchie en werking van 42 metafysische wetten en krachten.
  • bevat oefeningen zodat jij leert om bewust hogere wetten in te zetten en zodoende de energetische setting te veranderen.
  • helpt je jouw vrouwelijke en mannelijke kracht in balans te krijgen zodat jij jouw levenskracht optimaal kunt benutten. 
Je last Van een harde les naar een stuwende kracht: transformeer je karma.

Boek Je last

Dit boek:

  • geeft inzicht in karma, het ontstaan ervan en hoe het tot uiting komt
  • staat vol voorbeelden van karma-situaties en uitwerkingen om het concreet te maken
  • bevat healingoefeningen waarmee jij jouw karma vermindert en de last die daaruit is voortgekomen, (deels) kunt helen

De sprekende voorbeelden geven je een inkijk in wat een healing is en wat er tijdens healingen naar voren komt.

Uitgelicht: Meditatie-healingen

Alles over:

Aanbod healingprogramma's en spirituele opleidingen

Online sessie, incl. healing: kijken wanneer het jou uitkomt

Slechts 12,50 euro per sessie. 

Je ziel

Je ziel is je ware zelf, en dit is een onderdeel van je hogere zelf. Je ziel heeft het bewustzijnsniveau dat passend is voor je zielsmissie.

Lees verder