Menu👇

Pluto in Waterman en versnelling van energie

De week van 20 t/m 27 januari is de aanzet van een mega shift en versnelling van energie, onder meer door Pluto die Waterman in gaat.

 • op de 20ste gaan Pluto en de zon samen Waterman in
 • Mars is t/m de 23ste buiten de zone-limieten van de zon
 • de 25ste is er een volle maan in Leeuw
 • op de 27ste verandert Uranus, heerser van Waterman, van richting
 • vanaf de 27ste moment lopen alle generatieplaneten direct (vanuit de aarde bekeken vooruit). Dit blijft enkele maanden zo.

Het is een momentum; een verandering en acceleratie van energie. Het biedt je de kans om een flinke transformatie te maken. Lees wat dit betekent en wat je kunt doen om hier optimaal gebruik van te maken. 

Pluto verblijft 9 maanden in Waterman

Dit jaar verblijft Pluto van 20 januari tot begin september in Waterman, dan gaat het tot half november terug in Steenbok, waarna het opnieuw Waterman in gaat, voor een periode van 20 jaar. Gezien de lange periode dat Pluto in een teken blijft (12 tot 31 jaar) spreken we ook wel van een generatieplaneet. 

Pluto staat bekend als de planeet van transformatie, destructie en wedergeboorte. Pluto brengt je innerlijke en uiterlijke werelden bij elkaar, maakt het één. Waterman representeert autonomie, onafhankelijkheid, gelijkheid en vrijheid. Oftewel, community en power to the people. Daarnaast wordt het geassocieerd met wetenschap, technologie en innovatie. 

Pluto brengt de schaduwkanten van de symboliek van het teken waar het in staat aan het licht. Mondiaal gaat het vaak om corruptie. Of de verschuiving van Pluto bij jou persoonlijk onderdrukte of weggestopte dingen aan het licht brengt, is afhankelijk van je eigen geboortehoroscoop en in hoeverre Pluto in Waterman daar een aspect mee maakt. Met andere woorden, het hangt af van je eigen levensplan en of je op dit vlak wel of geen levensles voor jezelf als doel hebt gesteld. 

Mars buiten de zone-limieten

Mars is sinds 21 december buiten de zone en dit blijft nog enkele dagen zo. Het representeert een out of control energie. In het boek Je zijn staat dat Mars je helpt ontdekken de krijger in jezelf te aanwakkeren, vol bravoure de wereld aankunnen en over je angsten heen stappen. Wanneer het out of control is, slaat het al snel door. Op wereldschaal is dit terug te zien in de verschillende oorlogen en opstanden. Maar wellicht heb je het ook gemerkt in je persoonlijke leven of op je werk. 

Volle maan in Leeuw

Een volle maan is een hoogtepunt vol kracht en energie, het schijnt een licht op het teken waar het in staat, Leeuw dus. Het teken Leeuw representeert zelfbewustzijn, expressie van eigenheid en balans tussen hoofd en hart. De volle maan roept dan ook de vraag op in hoeverre je de leider van je eigen leven bent. Vooral omdat het plaatsvindt in deze turbulente energetische week en daardoor versterkt wordt. 

Uranus verandert van richting, een versnelling van energie

Uranus is de heerser van Waterman. Uitgerekend deze planeet verandert van richting en versterkt daarmee de shift van Pluto. Uranus wordt in verband gebracht met plotselinge, onvoorspelbare gebeurtenissen; een bliksemsnelle invloed. Daarnaast representeert deze planeet het vergroten van persoonlijk bewustzijn, de drang om uniek te zijn en te verrassen of choqueren. 

Zodra Uranus van richting verandert, gaan alle planeten met een langere omlooptijd vooruit. Dit komt niet heel vaak voor. Het is een acceleratie van energie, in dit geval dus een versnelling van een energie die anders is dan voorheen. 

Een versnelling van energie in groei of in destructie?

De energie van de planeten brengt altijd een hoge frequentie en lage frequentie met zich mee. Hierdoor kan de fysieke uitwerking op aarde meerdere kanten op. Zowel wereldwijd als voor jou persoonlijk. Het wil dan ook niet zeggen dat de uitwerking op wereldniveau, eenzelfde soort gevoel of beleving geeft op persoonlijk niveau. 

Dat hangt namelijk samen met je persoonlijke geboortehoroscoop, in hoeverre dat getriggerd wordt en in welk levensgebied. Daarnaast hangt het ook nauw samen met je persoonlijke ontwikkeling en hoe bewust je op dat gebied door het leven gaat. In elk levensgebied heb je een bewustzijnsniveau en karmische rol.

De combinatie van de energie van de planeet en het teken waar het in staat, het levensgebied waar het doorheen gaat en of het een connectie maakt met één of meerdere van je geboorteplaneten, zorgt voor een eventuele trigger tot transformatie. Waarbij de energie altijd een hogere frequentie en een lagere frequentie in zich heeft. Het is aan jou vanuit welke frequentie je het ‘doorleeft’. Dit heeft te maken met je bereidheid tot verandering en op welke manier het in je leven naar voren komt.

Kom in de positieve spiraal van je leven

Het uitzetten van essentiële intenties en je energetische campagne wordt steeds belangrijker. Zoals beschreven gaat alles sneller dan voorheen. De hogere energiefrequentie van Waterman werkt veel meer op gedachtekracht dan de lagere aardende energie van Steenbok (de transitie naar luchtenergie is groter dan alleen deze planeten). Het is dus belangrijk om dit bewust te sturen. Hoe je dit doet, komt uitgebreid aan bod in het boek Je wil

Loop je vast in je huidige situatie of ben je niet blij met hoe de dingen in je leven gaan? Wil je niet steeds meebewegen met met of opgeslokt worden door andermans energie, keuzes en emoties, maar ontdekken wie jij bent en wat jij wil, leren bij jezelf te blijven, eigen keuzes te maken en grenzen te herkennen en aangeven? Wil je dingen in jezelf oplossen, zodat je kunt groeien en je leven kunt omvormen naar aangenaam leven zoals jij wil? Meld je dan aan voor de opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap.  

18 oktober start opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap

Wil je niet steeds meebewegen met of opgeslokt worden door andermans energie, keuzes en emoties? Maar wil je ontdekken wie jij bent en wat jij wil, leren bij jezelf te blijven, eigen keuzes te maken en grenzen te herkennen en aangeven? Wil je dingen in jezelf oplossen, zodat je kunt groeien en je leven kunt omvormen naar aangenaam leven zoals jij wil? Doe de opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap.

Er is beperkt plek, meld je nu aan.

Lees verder

Nog enkele plekken healingprogramma Wie ben ik | Hogere zelf

Jezelf welkom voelen, acceptatie van wie jij in essentie bent en liefde voor jezelf. Tijdens dit healingprogramma word je meer jezelf. Met de healingen verwijderen we niet-eigen energie. Daarnaast leer jij jouw authentieke zelf ontdekken, het onderscheid kennen tussen wat wel en wat niet van jou is, en te handelen vanuit je ware zelf (je hogere zelf). Hierdoor ervaar je meer rust en ontspanning in jezelf, en geef je meer sturing aan je leven.

Lees verder
Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

 • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
 • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
 • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten. Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff.

Boek Je wil

Dit boek: 

 • geeft inzicht in de hiërarchie en werking van 42 metafysische wetten en krachten.
 • bevat oefeningen zodat jij leert om bewust hogere wetten in te zetten en zodoende de energetische setting te veranderen.
 • helpt je jouw vrouwelijke en mannelijke kracht in balans te krijgen zodat jij jouw levenskracht optimaal kunt benutten. 
Je last Van een harde les naar een stuwende kracht: transformeer je karma.

Boek Je last

Dit boek:

 • geeft inzicht in karma, het ontstaan ervan en hoe het tot uiting komt
 • staat vol voorbeelden van karma-situaties en uitwerkingen om het concreet te maken
 • bevat healingoefeningen waarmee jij jouw karma vermindert en de last die daaruit is voortgekomen, (deels) kunt helen

De sprekende voorbeelden geven je een inkijk in wat een healing is en wat er tijdens healingen naar voren komt.

Uitgelicht: Meditatie-healingen

Alles over:

Aanbod healingprogramma's en spirituele opleidingen

Online sessie, incl. healing: kijken wanneer het jou uitkomt

Slechts 12,50 euro per sessie. 

Je ziel

Je ziel is je ware zelf, en dit is een onderdeel van je hogere zelf. Je ziel heeft het bewustzijnsniveau dat passend is voor je zielsmissie.

Lees verder