Menu👇

Magie van symbolen en rituelen

Een amulet of talisman; hoe kan een voorwerp geluk brengen, bescherming bieden tegen gevaar, ziekte of ongeluk? Of juist het tegenovergestelde? En hoe zit dat eigenlijk met rituelen?

Alles is energie met een eigen bewustzijn en trillingsfrequentie. Continu vindt er een energie-uitwisseling plaats en ontstaat er vanuit de verschillende energievelden een nieuw energieveld; je resoneert ermee. Dit is tussen mensen onderling, maar ook met de energie waar jij je mee omringt. Zoals de plek waar jij woont en de spullen om je heen.

Welke energie is erin gestopt?

Voorwerpen stralen energie uit: de energie van de substantie van het voorwerp zelf, energie van het creatieproces en de energie die je er zelf in stopt. Iedereen die een bijdrage levert aan het vervaardigen van het voorwerp stopt er energie in. Dit kan vreugdevolle energie zijn, bijvoorbeeld als het een passievol handgemaakt product is. Maar ook negatieve energie, bijvoorbeeld als het wordt gemaakt door iemand die wordt uitgebuit.

Via projecties structuur van energie veranderen

De Japanse professor Masaru Emoto toonde met experimenten aan dat je met gedachtekracht, woorden en muziek de structuur van water kunt aanpassen. Dit geldt niet alleen voor water, dit geldt voor elke trillingsfrequentie, zowel van natuurlijk leven als van producten. Gedachten en emoties zijn (onbewuste) projecties op het voorwerp wat van invloed is op de energiefrequentie van het voorwerp. Daarom is het belangrijk om te voelen en ervaren wat een product met je doet. Sommige producten, waaronder ook stenen, dragen veel negatieve energie of energie die niet passend voor je is in zich. Wees daarom kritisch met wat je in huis haalt of bij je draagt.

Een voorwerp programmeren

Met je gedachten en emoties kun je ook zelf heel bewust een energie toevoegen aan voorwerpen die speciaal voor je zijn. Je voegt een programmering toe. Op die manier creëer je een amulet of talisman. Door een verbinding te maken met de planeet Uranus, kun je dit extra kracht bij zetten. Hoe je dit doet staat uitgelegd in het boek Je zijn.

Met je gedachtekracht creëren

Het is ook mogelijk om met je gedachten te creëren: in dat geval spreken we over intenties. Hierbij gaat het niet om materialistische intenties, maar om essentiële intenties. Intenties die je helpen je leven vorm te geven op een manier die jij wilt.

Door voor jezelf een heel duidelijk doel te zetten, kun je er naartoe werken om dit te realiseren. Door deze intentie energetisch uit te zetten (via het zwaartemiddelpunt van het systeem of via je hoofdgids) en daar metafysische wetten op te activeren (zoals de ‘Wet van symbool’ en ‘Wet van correspondenties’) wordt het symbool (namelijk de intentie) één met de werkelijkheid. Hoe je dit doet, lees je in het boek Je wil.

Alles wat je aandacht geeft groeit, ‘Wet van aandacht’ en ‘Wet van groei’. Fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel. Maar ook ideeën die je hebt en gedachtevormen die je creëert. Dus, als jij een intentie hebt en deze dagelijks uitzet, geef je hier dagelijks aandacht aan, houd je focus op je doel en groeit het als vanzelf door de metafysische wetten die daarop werken. Dit maakt dat dergelijke rituelen, zoals intenties uitzetten, een krachtige manier is om je leven te sturen.

Impact van rituelen

Naast de rituelen die jij als individu kunt doen, zoals ’s ochtends oefeningen doen om in je lichaam te komen, te gronden en je energieveld af te schermen, bestaan er ook ceremonies met groepsrituelen. De impact en het effect daarvan op jou als persoon, of op hetgeen waar het op geprojecteerd is, is afhankelijk van het magisch bewustzijn van de deelnemers van de groep en in hoeverre ze dat weten te sturen. Of er verdovende of geestverruimende middelen worden gebruikt tijdens de ceremonie of door deelnemers. Plus de eventuele connectie die er wordt gemaakt met spirits en energieën van buiten de groep. 

Vloek of zegen

Veel mensen hebben een sterk magisch bewustzijn zonder dat ze zich dat realiseren. Hun projecties worden al gauw vloeken die een sterke uitwerking hebben en waar personen de rest van hun leven last van kunnen hebben. Daarnaast is iedereen als het ware een radiozender die een frequentie uitstraalt en waar energie doorheen stroomt. Hoe lager de trillingsfrequentie, hoe gemakkelijker bewustzijn met een lagere frequentie toegang heeft tot de zender, en via die persoon negatieve energie toevoegt aan het geheel.

Met (plant)medicijnen, alcohol of drugs beïnvloed jij jouw eigen energiesysteem en de bescherming ervan. Dit maakt je kwetsbaarder en vatbaarder voor energieën van anderen en andere dimensies. 

Wanneer er tijdens een ceremonie verbinding wordt gelegd met het universum en spirits worden aangeroepen, dan is er een rechtstreekse doorgeefluik van energie. Wij raden deze werkwijze ten zeerste af. Om er zeker van te zijn dat het om energie van een healingspirit gaat, en niet van andere intelligente wezens die zich voordoen als healingspirit, is het van belang om met een healingspace te werken en de connectie altijd via de engelen van de hogere wetten te laten lopen. 

18 oktober start opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap

Wil je niet steeds meebewegen met of opgeslokt worden door andermans energie, keuzes en emoties? Maar wil je ontdekken wie jij bent en wat jij wil, leren bij jezelf te blijven, eigen keuzes te maken en grenzen te herkennen en aangeven? Wil je dingen in jezelf oplossen, zodat je kunt groeien en je leven kunt omvormen naar aangenaam leven zoals jij wil? Doe de opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap.

Er is beperkt plek, meld je nu aan.

Lees verder

Nog enkele plekken healingprogramma Wie ben ik | Hogere zelf

Jezelf welkom voelen, acceptatie van wie jij in essentie bent en liefde voor jezelf. Tijdens dit healingprogramma word je meer jezelf. Met de healingen verwijderen we niet-eigen energie. Daarnaast leer jij jouw authentieke zelf ontdekken, het onderscheid kennen tussen wat wel en wat niet van jou is, en te handelen vanuit je ware zelf (je hogere zelf). Hierdoor ervaar je meer rust en ontspanning in jezelf, en geef je meer sturing aan je leven.

Lees verder
Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

  • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
  • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
  • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten. Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff.

Boek Je wil

Dit boek: 

  • geeft inzicht in de hiërarchie en werking van 42 metafysische wetten en krachten.
  • bevat oefeningen zodat jij leert om bewust hogere wetten in te zetten en zodoende de energetische setting te veranderen.
  • helpt je jouw vrouwelijke en mannelijke kracht in balans te krijgen zodat jij jouw levenskracht optimaal kunt benutten. 
Je last Van een harde les naar een stuwende kracht: transformeer je karma.

Boek Je last

Dit boek:

  • geeft inzicht in karma, het ontstaan ervan en hoe het tot uiting komt
  • staat vol voorbeelden van karma-situaties en uitwerkingen om het concreet te maken
  • bevat healingoefeningen waarmee jij jouw karma vermindert en de last die daaruit is voortgekomen, (deels) kunt helen

De sprekende voorbeelden geven je een inkijk in wat een healing is en wat er tijdens healingen naar voren komt.

Uitgelicht: Meditatie-healingen

Alles over:

Aanbod healingprogramma's en spirituele opleidingen

Online sessie, incl. healing: kijken wanneer het jou uitkomt

Slechts 12,50 euro per sessie. 

Je ziel

Je ziel is je ware zelf, en dit is een onderdeel van je hogere zelf. Je ziel heeft het bewustzijnsniveau dat passend is voor je zielsmissie.

Lees verder