Menu👇

Krachtcirkel Linya, aanleg 1e week

Op 21 januari 2023 zijn we gestart met het aanleggen van de krachtcirkel. Ter voorbereiding hebben we de tuin, die volledig betegeld was en een betonnen fundering van 7 cm had, laten afgraven. 

Tractor die de tuin van de Rectoria in Linya leeghaalt.

Nieuwe supermaan in waterman

Het aanleggen van de krachtcirkel duurt een maanfase omdat het vanuit het ritme van de natuur wordt aangelegd. 

In de avond op het moment van de nieuwe supermaan op 1 graden in waterman, zijn we gestart. Meer over de nieuwe supermaan in waterman 

Tijdens dit moment is de kern bepaald en samen met de energie van dat moment verankerd in de grond. 

Perfecte timing: 

  • De nieuwe supermaan was op 21-01-2023. Bij elkaar opgeteld is dit het meestergetal 11. Dit is het getal van verlichting en de vereniging van het mannelijke en het vrouwelijke; de dualiteit ontstegen.
  • Daarnaast lopen alle planeten direct vanaf 22 januari, dit komt niet vaak voor en betekent een acceleratie van energie. Dus vanaf de start van de aanleg, op volle kracht vooruit. 

Cirkel uitzetten en puin ruimen

De grootte van de krachtcirkel hangt samen met hoe krachtig het energieveld mag worden. Rekening houdend met de bewoners en de omgeving. 

In ons geval is de omvang berekend aan de hand van het aantal jaren van ontwaken binnen onze Melkweg in combinatie met de heilige EL. De doorsnede is ruim 8 meter. 

Het heeft eenzelfde soort verhouding als de Piramiden van Gizeh. Overigens is de heilige EL een andere maat dan de oude of Bijbelse EL

Middelpunt en de stenen van de krachtcirkel in Linya.

Het uitgraven van de cirkel was een flink karwei. De grond is hard en ligt vol stenen en keien. Toch hebben we dit met de hand gedaan en niet machinaal. Want, de energie die je er tijdens het proces in stopt, beïnvloedt het energieveld van de krachtcirkel. 

Windrichtingen bepalen

Als eerste is de Noord-Zuid as uitgezet, daarna Oost-West en vervolgens de tussenliggende richtingen, zoals Zuid-Zuid-Oost, en Oost-Oost-Zuid. Op die manier ontstaan er 12 punten, net als de uren van de klok. 

Leuk weetje:

Aan de hand van de Noord-Zuid as is goed te zien dat de polen aan het verschuiven zijn. De kerk naast ons huis die honderden jaren geleden is gebouwd, staat nu niet langer op die lijn. 

Edelstenen kiezen hun plek

Zoals in het boek Je zijn beschreven, kiest een steen jou uit. In dit geval kiest de steen er niet alleen voor om onderdeel te zijn van de krachtcirkel, maar ook welke plek de steen wil innemen in de krachtcirkel. 

Eerst lagen ze willekeurig bij elkaar op een hoop en was er een wat ‘chaotische energie’. Het was mooi om te merken dat de individuele stenen een andere kracht en rol aannamen toen ze in de buurt van de definitieve plek werden gelegd. Hierdoor kwam er meer eenheid, samenhang en versterking in het energieveld. 

De elementen terug laten komen

In deze krachtcirkel wordt water verwerkt. Zeewater, water uit de bergen en bronwater. De cirkel zelf wordt gemaakt in de grond wat het element aarde vertegenwoordigd. Ook lucht komt er als vanzelf bij. Het enige dat nog ontbrak was het element vuur. 

Om ook dit in de cirkel te verwerken, zijn we naar de vulkaan Santa Margarida geweest om een basalt steen op te halen. Bekijk de video hiervan. De basalt is op de Noord-Zuid as in de grond gestopt. 

Tekeningen met Texels zand

Met zand van het strand van Texel is er een patroon in de cirkel getekend. Waarom dit zand? De zee bij Texel heeft een open verbinding met ‘verre wateren’. Hierdoor heeft het een rijke informatie-structuur. 

Het eerste patroon in de cirkel is de seed of life, opgebouwd volgens de heilige geometrie. Dit staat ook wel voor de schepping, het totstandkomen van het leven. Het bestaat uit 7 cirkels (de buitenste cirkel en 6 erin). 

Cirkels staan voor heelheid, totaliteit en het oneindige. Binnen de seed of life staat 7 voor het aantal dagen van de schepping, maar het komt natuurlijk ook terug in de 7 hoofdchakra’s in je fysiek lichaam en de cycli van 7 jaar. 

Seed of life, bestaande uit 7 cirkels, met zand getekend tijdens de aanleg van de krachtcirkel in Linya.

Healing en intenties

Hoewel de stenen, materialen en vormen samen voor een energieveld zorgen, zijn het de programmeringen en intenties die de kracht ervan grotendeels bepalen. Om dit zo zuiver en puur mogelijk te krijgen, heeft Jarno er flink wat healing op gedaan. Om de krachtcirkel bij te laten dragen aan onze eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van het gebied, in harmonie met de plek en wat daar leeft, heeft Astrid gewerkt aan de intenties. 

Alles over onze plek in Spanje

Linya, ons paradijs

Linya, ons paradijs op aarde. Een prachtige plek aan de voet van de Pyreneeën. De hele setting hier gericht is op persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder