Impact van Saturnus en verandering van teken

Saturnus heeft een omlooptijd van 29,5 jaar. Elke (iets minder dan) 3 jaar wisselt het van teken. Op 8 maart 2023 gaat Saturnus van Waterman over in Vissen. Saturnus is van grote invloed op het wereldbeeld en daarmee op jou. 

In ons boek Je zijn hebben we Saturnus omschreven als de planeet van wetten en oordelen. Hoe jij de wereld ziet en anderen jouw zien. Vanuit de astrologie is Saturnus gelinkt aan traditionele, top-down structuren, grenzen en limieten. 

Saturnus en relatie met karma

Daarnaast is Saturnus de planeet van karma. De Lords of Karma zijn ermee verbonden. Dit zijn de energetische ‘rechters’ van karma-contracten. Zij kunnen bijvoorbeeld contracten ontbinden wanneer deze niet langer dienend zijn voor het leren van je levenslessen. 

De stand van Saturnus maakt dat karma op een bepaald vlak naar voren komt. Bedoeld om opgelost te worden. Dit geldt zowel wereldwijd, als persoonlijk. Waarbij dit uiteraard gekoppeld is aan je eigen unieke programmering en de samenstand van de planeten op dat moment. Met andere woorden in hoeverre jij ‘geraakt’ wordt door de stand van Saturnus (transits) op een bepaald moment en op dat vlak karma op te lossen hebt. 

Impact van Saturnus: terugblik

Om te illustreren hoe groot de invloed van Saturnus kan zijn, blikken we terug op het moment dat de planeet Waterman, het teken van vrijheid, in ging: 22 maart 2020. De dag erna werden er grenzen gesteld aan vrijheid; er werden wereldwijde lockdowns afgekondigd. 

De periode daarna zijn de wetten en oordelen behoorlijk tot uitdrukking gekomen. Wereldwijd zijn er vrijheidsbeperkende noodwetten tot stand gekomen, de vrijheid van meningsuiting is onder druk komen te staan en er is een tweedeling in de maatschappij ontstaan waarbij mensen elkaar veroordelen. 

Ook kijken veel mensen nu compleet anders tegen de wereld aan dan daarvoor en zijn relaties verandert; hoe je elkaar ziet. Mede door de samenstanden van planeten zijn er in september 2020 bewustzijnslagen ontstaan en heeft er eind 2021 een energetische T-splitsing plaatsgevonden tussen angst en vertrouwen

We kunnen dus stellen dat de energie van Saturnus op de wereld en jouw wereld van grote invloed is. Wat kunnen we verwachten van deze wisseling? 

Saturnus in Vissen 8 maart 2023 t/m feb. 2026

Vissen is het meest mystieke en spirituele teken. Het heeft een relatie met illusie en desillusie. Het is gekoppeld aan water en wil stromen. Waar Saturnus structuur representeert, doet Vissen juist het tegenovergestelde. Een uitwerking hiervan kan zijn dat de traditionele, top-down structuren worden weggespoeld, en dat er ruimte ontstaat voor nieuwe dienende structuren. Vissen is namelijk ook één van de dienende tekens. 

Daarnaast is het Vissen-teken een gevoelig teken, waardoor je gemakkelijk de energie van anderen oppikt en overneemt. Wat dat betreft heeft deze stand een belangrijke bijdrage in de transitie van energie waarbij andere dimensies steeds zichtbaarder worden en mensen gevoeliger worden voor energie buiten zichzelf. 

Maart 2023 een drukke astrologische agenda

  • 1e week maart: samenstand planeten Venus, Jupiter en Chiron, en Mercurius en Saturnus
  • 7 maart: Volle maan in Maagd, het teken van analytisch, perfectionisme, kritiek en opruimen. De volle maan schijnt een licht op de wereld vanuit deze blik.  
  • 8 maart: Saturnus van Waterman naar Vissen
  • 20 maart: lente equinox; het begin van het astrologische jaar
  • 23 maart: Pluto gaat (tijdelijk) over van Steenbok in Waterman

Daar komt bij dat alle planeten tot begin mei direct lopen (vanuit de aarde bekeken vooruit). Dit komt niet heel vaak voor. Het is een momentum; een acceleratie van energie. Het biedt je de kans om een flinke groeispurt te maken. 

Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je wil

Op de juiste tijd op de juiste plek het juiste doen. Wanneer alles samenvalt en het nog beter uitpakt dan dat je zelf had kunnen bedenken. Daar heb je meer invloed op, dan je denkt. Hoe? Door mee te bewegen op de ritmes en cycli van het universum en bewust metafysische wetten te activeren.  

Dit boek geeft inzicht in de metafysische wetten en krachten die van invloed zijn op wat, hoe en wanneer je creëert en manifesteert. 

Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

  • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
  • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
  • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.

Online sessie, incl. healing: kijken wanneer het jou uitkomt

Slechts 12,50 euro per sessie. 

Alles over:

Realisatie | Inzicht, doen, verwezenlijken

Realisatie daar draait het om. Realisatie in jezelf van wie je bent en wat jij wilt. Plus het daadwerkelijk realiseren daarvan. Wil je een verandering? Handel daarnaar.  

Wat jij wil | Workshop, incl. healing

Tijdens deze workshop begeleiden we je om bij de essentie te komen van wat jij wil en wat daarvoor nodig is. We gaan zowel energetisch als analytisch en praktisch aan de slag met essentiële intenties, herijken van je leven daaraan en uitzetten van jouw energetische campagne.

Lees verder