Piramide van de rozen

Bij diverse oefeningen in het boek Je zijn staat: Maak een connectie met de piramide van de rozen. Maar, wat is dat eigenlijk en waarom is dat nodig? 

Piramides

We beginnen met de piramide. Piramides zijn opgebouwd volgens het platonische lichaam (geometrisch figuur) tetraëder. Dit betekent dat alle vlakken dezelfde vorm en grootte hebben, alle randen even lang zijn en alle hoeken tussen de vlakken even groot. Piramides zijn door hun vorm, maatvoering en opbouw als het ware energiecentrales; op aarde wordt het ook wel gezien als antennes naar de kosmos en representeert het streven naar de hoogste top. 

Wist je dat?

De piramide van Cheops in Gizeh heeft dezelfde driehoekverhouding als de aarde en de maan met elkaar hebben. Niet voor niets behoort deze tot 1 van de 7 wereldwonderen waar mystieke krachten aan worden toegekend.

Rozen

Roos, de koningin der bloemen. Wanneer de bloemblaadjes van de roos zich ontwikkelen, is de fibonacci reeks te zien. Ook in ons sterrenstelsel komt de roos voor. In een cyclus van 8 jaar draaien de aarde en venus om de zon. Waarbij de onderlinge verhoudingen een roos vormen. 

Heilige geometrie

Elk geometrisch figuur is ontstaan vanuit een bepaalde basis. De heilige geometrie is de basis van alles. De figuren zijn opgebouwd volgens de fibonacci reeks. Deze verhouding is overal in terug te vinden. Van ons fysiek lichaam tot aan planeten en het zonnestelstel. Ook piramides en rozen zijn volgens deze reeks opgebouwd. Alles om ons heen is energie en opgebouwd volgens de heilige geometrie. Deze kennis werd vroeger doorgegeven in Mystery Schools. Zoals de Mystery School van Pythagoras. Piramides en rozen zijn dan ook veelgebruikte healing instrumenten.

Platonische figuren heilige geometrie

Aarde en Venus in baan om de zon

Piramide van de rozen: intelligentie ten top

De piramide van de rozen is een instrument waar je een hogere intelligentie uit kunt halen. Het is een bibliotheek die toegankelijk is vanuit de astrale dimensie. Net als de Akasha. Je maakt een connectie via intentie (door het hardop of in gedachten te zeggen of via visualisatie).

De rozen zijn programmeringen die je om je heen zet. Door erom te vragen, geef je zelf de intentie mee, de piramide zorgt voor de kwaliteit. Door gebruik te maken van deze hogere intelligentie kun jij je afschermen zonder dat jij je hoeft af te sluiten. Jij blijft als persoon zichtbaar, staat vol in het leven en behoudt contact met de buitenwereld.   

Het instrument is herontdekt door Joseph Holzer. Hij heeft het de naam Piramide van de rozen (Pyramid of the roses) gegeven.

Intuïtie verbeteren

Wat is je intuïtie? Intuïtie is een combinatie van verschillende interne waarnemingen die samen zorgen voor innerlijk weten, bedoeld om je te kunnen ontwikkelen als ziel.

Lees verder

Alles over:

Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht, auteurs Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

  • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
  • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
  • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.

Spirituele opleidingen en healingprogramma's