Menu👇

Jupiter – Uranus conjunctie 20 april 2024

Op 20 april is de Jupiter – Uranus conjunctie. Dit wordt gezien als één van de meest impactvolle astrologische gebeurtenissen van 2024. Welke energie brengt dit met zich mee en wat betekent dit voor jou? 

Energetische reset

Op 8 april was de zonsverduistering, dat was een energetische reset.  Twee weken ervoor was de maansverduistering. De periode hiertussen is het eclips-seizoen. De uitwerking hiervan kan tot 6 maanden na-ebben.

Dus terwijl we de veranderingen die hiermee in het gang gezet zijn (onbewust) energetisch aan het verwerken zijn, staan we aan de vooravond van de Jupiter – Uranus conjunctie in het teken Stier. De energie hiervan is al een paar maanden merkbaar, maar bereikt een hoogtepunt op 20 april. 

Energie van Jupiter, Uranus en Stier

In het boek Je zijn is Jupiter beschreven als de planeet van creativiteit. Waarmee je de intelligentie die moeder aarde in zich heeft inzichtelijk kunt maken. En Uranus als de planeet van edelmetalen met een energie die je kunt gebruiken om een amulet te maken. 

Vanuit de astrologie wordt Jupiter gezien als de planeet van expansie en overvloed. En Uranus als de planeet die staat voor innovatie, verandering en ontwaken. Uranus is de heerser van het teken Waterman, waardoor de energie van Pluto in Waterman hierop van invloed is. Waarbij het belangrijk is om op te merken dat op 2 mei Pluto van richting verandert, waardoor deze energie van extern naar intern verschuift. 

Jupiter en Uranus maken elke 14 jaar een conjunctie. Dit keer is het in het aardeteken stier. Stier staat voor praktisch, realistisch, vastbesloten en volhardend. Daarnaast representeert het geld, landbouw en milieu. 

De conjunctie van Jupiter en Uranus in Stier kan de grond onder onze voeten opschudden. Of laten wegzinken, afhankelijk van waar je staat en hoe je de energie gebruikt. De energie heeft altijd een hogere frequentie en een lagere frequentie in zich. Het is aan jou vanuit welke frequentie je het ‘doorleeft’. Dit heeft te maken met je bereidheid tot verandering.

Tijd voor nieuwe definitie voor succes

De energie van deze conjunctie helpt je om met een andere blik naar de maatschappij en definitie van succes te kijken. Dat wordt vaak afgemeten aan carrière en geld, maar is dat nog wel passend? Hoe kijk jij daar tegenaan? Deze energie wordt versterkt door de volle maan in Schorpioen op 24 april. Wat een licht werpt op het grote geld; investeringen, crimineel geld, etc. 

Wanneer ben jij voor jezelf succesvol in wie je bent en wat je doet? En wat is er aan verandering nodig om daar te komen? Dit is een goed moment om daar een intentie op dieper niveau voor te maken (hoe je dit doet, staat in het boek Je wil) of om een amulet te programmeren voor jezelf. 

Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

  • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
  • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
  • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten. Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff.

Boek Je wil

Dit boek: 

  • geeft inzicht in de hiërarchie en werking van 42 metafysische wetten en krachten.
  • bevat oefeningen zodat jij leert om bewust hogere wetten in te zetten en zodoende de energetische setting te veranderen.
  • helpt je jouw vrouwelijke en mannelijke kracht in balans te krijgen zodat jij jouw levenskracht optimaal kunt benutten. 
Je last Van een harde les naar een stuwende kracht: transformeer je karma.

Boek Je last

Dit boek:

  • geeft inzicht in karma, het ontstaan ervan en hoe het tot uiting komt
  • staat vol voorbeelden van karma-situaties en uitwerkingen om het concreet te maken
  • bevat healingoefeningen waarmee jij jouw karma vermindert en de last die daaruit is voortgekomen, (deels) kunt helen

De sprekende voorbeelden geven je een inkijk in wat een healing is en wat er tijdens healingen naar voren komt.

Uitgelicht: Meditatie-healingen

Alles over:

Aanbod healingprogramma's en spirituele opleidingen

Online sessie, incl. healing: kijken wanneer het jou uitkomt

Slechts 12,50 euro per sessie. 

Je ziel

Je ziel is je ware zelf, en dit is een onderdeel van je hogere zelf. Je ziel heeft het bewustzijnsniveau dat passend is voor je zielsmissie.

Lees verder