Spiritueel leiderschap

Spiritueel leiderschap kenmerkt zich door aanvoelen wat er nodig is, weten of je iets wel of niet moet doen en het juiste moment afwachten om je kansen te grijpen. Spiritueel leiderschap is voor ons vanuit je intuïtie leidinggeven en sturing geven.

Aan jezelf en het verloop van je eigen leven, in de omgang met de mensen om je heen en aan de mensen met wie je samenwerkt als je een leidinggevende functie of rol vervult. Spiritueel leiderschap zien wij dan ook als een verlengstuk van persoonlijk leiderschap. Een verlengstuk dat een steeds prominentere rol gaat krijgen aangezien meer en meer mensen spiritueel ontwaken en zich spiritueel ontwikkelen.

Spiritueel leidinggeven aan het verloop van je eigen leven

Echte leiders geven zelf het goede voorbeeld. Om spiritueel leiderschap te kunnen tonen en voorleven, is het dan ook essentieel om spiritueel leiderschap op je eigen leven toe te passen.

Voor ons betekent spiritualiteit er naartoe werken dat je gaat stralen van binnenuit. Omdat je blij bent met jezelf, de relaties die je hebt en de dingen die je doet. Je leeft zoals het voor jou bedoeld is en dat straal je uit. Een stralende uitstraling heb je wanneer je leeft vanuit je eigen wijsheid; je intuïtie, en de dingen die dat belemmeren aanpakt en oplost. Lees meer over onze visie op spiritualiteit

Met eigen wijsheid bedoelen wij de wijsheid die op een dieper level in jezelf zit, weten hoe je energetisch in elkaar zit, hoe je signalen en hints van je gidsen herkent en welke metafysische (spirituele) wetten je in welke situatie kunt inzetten. Toegang tot je eigen wijsheid kun je ontwikkelen. De opleiding Intuïtief leven hebben we speciaal hiervoor opgezet.

“Word niet zoals een ander,
word wie je echt bent om in je ware kracht te komen staan.”

Zodra je met behulp van spiritualiteit zelf sturing kunt geven aan je leven, ben je in staat om anderen te inspireren om dit ook te doen. Mensen die dichtbij je staan, maar ook collega’s en werknemers.

Spiritueel leidinggeven binnen bedrijven en organisaties

Om spiritueel leiderschap volledig tot zijn recht te laten komen, is er vertrouwen en autonomie nodig. Werken vanuit je intuïtie, betekent onder meer dat:

 • niet alles met feiten en cijfers te onderbouwen is.
 • niet alles vast te leggen en te plannen is.
 • de manier waarop iets vorm krijgt niet vaststaat.

Het is een gevoel of innerlijk weten dat medebepalend is in de besluitvorming, wanneer het juiste moment is om iets op te pakken en wat vervolgens de beste manier is om dat te doen. 

"Het gaat om focus: doelen voor ogen hebben, intenties uitzetten en situaties creëren waarbinnen het kan manifesteren."

Dat wil niet zeggen dat intuïtief werken allemaal vrijblijvend is waarbij er helemaal niets vastligt of waarbij je nergens op kunt sturen. Integendeel. Het gaat juist om focus: doelen voor ogen hebben, intenties uitzetten en situaties creëren waarbinnen het kan manifesteren.

Daar samen met de mensen aan werken. Waarbij in eenieder een schat aan eigen wijsheid ligt opgeslagen. Het is aan de spiritueel leider om dat in elke medewerker naar boven te krijgen en eruit te halen. Zodat er synergie en ‘magie’ ontstaat.  

Opleiding Spiritueel leiderschap

Wij verzorgen op maat gemaakte opleidingen Spiritueel leiderschap. Naast de elementen om je intuïtie te ontwikkelen, komen ook elementen aan bod, zoals: 

 • authenticiteit en autonomie
 • intuïtieve doelen ontwikkelen en krachtige intenties uitzetten
 • prioriteren en energiemanagement
 • synchroniciteit, alles op de juiste tijd
 • Verbindend communiceren en leidinggeven

Spirituele ontwaking

Bij spirituele ontwaking kom je tot het inzicht dat er meer is dan wat je fysiek op aarde ziet. Je vraagt je af waarom je hier op aarde bent.

Lees verder

Spirituele boeken

Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

 • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
 • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
 • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je wil

Op de juiste tijd op de juiste plek het juiste doen. Wanneer alles samenvalt en het nog beter uitpakt dan dat je zelf had kunnen bedenken. Daar heb je meer invloed op, dan je denkt. Hoe? Door mee te bewegen op de ritmes en cycli van het universum en bewust metafysische wetten te activeren.  

Dit boek geeft inzicht in de metafysische wetten en krachten die van invloed zijn op wat, hoe en wanneer je creëert en manifesteert. 

Persoonlijke en spirituele ontwikkeling

Wat jij wil | Workshop, incl. healing

Tijdens deze workshop begeleiden we je om bij de essentie te komen van wat jij wil en wat daarvoor nodig is. We gaan zowel energetisch als analytisch en praktisch aan de slag met essentiële intenties, herijken van je leven daaraan en uitzetten van jouw energetische campagne.

Lees verder

Wat jij wil | Workshop, incl. healing

Tijdens deze workshop begeleiden we je om bij de essentie te komen van wat jij wil en wat daarvoor nodig is. We gaan zowel energetisch als analytisch en praktisch aan de slag met essentiële intenties, herijken van je leven daaraan en uitzetten van jouw energetische campagne.

Lees verder