“Jarno’s healing hielp mij om blokkades op te heffen”

Wie: Nienke Gottenbos, darmfloratherapeute en oprichter van De Groene Vrouw

Wat: 1-op-1 healingtraject

Waarom: “Ik had moeite met relaties, kon het probleem herkennen en erkennen, maar het lukte me niet om het op te lossen. Daarom zocht ik gericht naar een healing.” 

"Tijdens de healing voelde ik mij zwaar worden en zakte ik in een soort diepe meditatie. Naderhand voelde ik mij opgelucht met hernieuwd vertrouwen in mijzelf."

Werken aan jezelf

Nienke Gottenbos schreef als darmfloratherapeute meerdere boeken, geeft lezingen en cursussen, en is oprichter van ‘De Groene Vrouw’. Daarnaast is ze moeder van 2 kinderen en volgt ze een opleiding in de Westerse mystiek. “Spiritualiteit is niet nieuw voor mij, werken aan jezelf ook niet. Ik zie dat als een voortdurend proces. Omdat ik in mijn leven tegen blokkades aanliep, belde ik Jarno voor een healing.”

“Een vriendin van mij vertelde over Lead a normal life”, verduidelijkt Nienke. “Zij was er enthousiast over en ik liep zelf op dat moment vast. De relatie die ik had, werkte niet en bracht veel pijn met zich mee. Ik ging daardoor aan mijzelf twijfelen. Een eerder traject met een psycholoog had mij al veel gebracht, maar ergens bleef het gevoel dat ik iets in mij had op te lossen op energetisch vlak.

Energetische kant

Ik heb altijd wel moeite gehad met relaties. Dan wist ik wel: dit hoort niet zo te zijn. Maar waar zit dat dan in? Waarom trek ik dat soort mensen aan? Dat was een stukje in mij, en ik merkte dat het werken daaraan niet voldoende hielp. Het was een periode van veel gesprekken, en meerdere cursussen ook over de energetische kant. Al die zaken hebben absoluut waarde gehad. En ik kon het probleem herkennen en erkennen, maar het lukte mij niet om het op te lossen.

Soort diepe meditatie

Gericht zocht ik daarom naar een healing. De eerste healing bij Jarno was het meest intens. We maakten kennis en Jarno gaf uitleg over hoe hij tijdens een healing werkt met een healingspace en dat hij een tijdlijn-healing ging doen. Daarin zit een deel van voordat je geboren bent en een deel van het leven nu. Tijdens de healing voelde ik mij zwaar worden en zakte ik in een soort diepe meditatie. Naderhand voelde ik mij opgelucht met hernieuwd vertrouwen in mijzelf. Daarna ben ik nog een paar keer geweest waarbij Jarno elke keer een ander type healing deed.

Van generatie op generatie

Een healing is best een ongrijpbaar proces; je kunt het niet controleren, maar ik had er vertrouwen in. Pas later hoorde ik van mijn moeder dat er in onze familielijn eerder geweld is voorgekomen. Die energie kan van generatie op generatie worden doorgegeven. Achteraf was dat dus wel voor mij een verklaring waarom ik zo’n moeite had om dit deel in mij te verwerken. Ik zeulde de angst en het verdriet van mijn overgrootmoeder mee en moest dat teruggeven om zelf verder te komen.

"Energie kan van generatie op generatie worden doorgegeven. Ik zeulde de angst en het verdriet van mijn overgrootmoeder mee en moest dat teruggeven om zelf verder te komen."

Emoties verwerken

Jezelf ontwikkelen en verrijken kan dus op veel manieren. Het energetische stuk hoort daar voor mij bij. Ik merk dat ook in mijn werk als darmfloratherapeute. Als jij een onopgelost trauma hebt, dan kan ik niet met je darmen aan de slag. Dat heeft niet zo veel zin, want wat er in je darmen gebeurt, is direct van invloed op je emoties en hoe goed je zaken kunt verwerken.

Helende energie

Inmiddels is mijn relatie verbroken en ben ik aan het herstellen. Daar is rust voor nodig. Stilstaan, ademhalen en tijd voor mezelf. De healing heeft mij geholpen om blokkades op te heffen. En zulke blokkades kunnen dus over van alles gaan: relaties, werk, geld… Dat is de waarde van spiritualiteit. Jarno kan goed zien waar het vandaan komt. De helende energie werkt vervolgens rechtstreeks op de oorzaak van de onbalans, dat is het mooie ervan!”