Menu👇

Wat is HSP of hoogsensitief en hoe ga je daarmee om?

Bewust van subtiele signalen, beïnvloed door stemmingen van anderen en diep geroerd raken door kunst of muziek. Zo maar een paar kenmerken die worden toegeschreven aan mensen die hooggevoelig zijn, ook wel hoogsensitief of HSP. Naast de kwaliteiten die je bewust kunt inzetten, zoals aanvoelen van mensen, doorzien van wat er daadwerkelijk speelt en weten wanneer er iets niet klopt, kun je ook overprikkeld raken.  

Aanpassen levensstijl, wel correct?

Behandelingen zijn vaak gericht op het aanpassen van de levensstijl: meer rust nemen, vaker alleen zijn, de natuur opzoeken en overprikkeling (zoals drukke omgevingen) beperken. Kortom, fysieke afstand nemen van mensen, plekken en situaties. 

Op zich logisch: want wanneer je fysieke afstand bewaart, komt andermans energie niet in je energieveld en blijf je meer bij je eigen energie. Alleen, zet jij jezelf letterlijk buitenspel door niet deel te nemen (aan het leven dat je graag zou willen). 

Dit soort behandelingen gaat voorbij aan een belangrijk deel van wat jij ook bent, namelijk het niet-fysieke deel van je zijn. Wat veel mensen niet weten, is dat je naast de zeven hoofdchakra’s in je fysiek lichaam, nog vijf hoofdchakra’s daarbuiten hebt. En dat je naast je fysiek lichaam nog andere lichamen hebt, zoals een astraallichaam, mentaal lichaam en causaal lichaam. Dit is allemaal met elkaar verbonden in je energiesysteem. 

Alles is energie en van invloed op jou, dit geldt voor iedereen

Elke ontmoeting en elke situatie is energie waar jij vanuit jouw energiesysteem verbinding mee maakt. Daarom is het belangrijk om te leren hoe je:

Dit is helemaal niet zo moeilijk, iedereen kan het leren. Hoe je dit doet, staat beschreven in het boek Je zijn

Verwerk jij energie van anderen?

Je kunt heel gezond eten en veel bewegen, maar toch energetisch ongezond leven. Veel mensen nemen energie van anderen over en verwerken dat. Zij zijn energetisch een afvalbak waar iedereen energie in dumpt, met alle gevolgen van dien. Lees het blog Vol met energie van anderen

Energietransitie naar luchtenergie: iedereen wordt gevoeliger

Op aarde zitten we in een transitie van aarde-energie naar luchtenergie, ook wel Aquarius tijdperk genoemd. Eind 2024 is de energie volledig getransformeerd naar luchtenergie. Hierdoor vallen onder meer filters weg die iedereen om zich heen heeft. En word je gevoeliger voor energie buiten jezelf. Lees meer over de transitie van energie

18 oktober start opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap

Wil je niet steeds meebewegen met of opgeslokt worden door andermans energie, keuzes en emoties? Maar wil je ontdekken wie jij bent en wat jij wil, leren bij jezelf te blijven, eigen keuzes te maken en grenzen te herkennen en aangeven? Wil je dingen in jezelf oplossen, zodat je kunt groeien en je leven kunt omvormen naar aangenaam leven zoals jij wil? Doe de opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap.

Er is beperkt plek, meld je nu aan.

Lees verder

Nog enkele plekken healingprogramma Wie ben ik | Hogere zelf

Jezelf welkom voelen, acceptatie van wie jij in essentie bent en liefde voor jezelf. Tijdens dit healingprogramma word je meer jezelf. Met de healingen verwijderen we niet-eigen energie. Daarnaast leer jij jouw authentieke zelf ontdekken, het onderscheid kennen tussen wat wel en wat niet van jou is, en te handelen vanuit je ware zelf (je hogere zelf). Hierdoor ervaar je meer rust en ontspanning in jezelf, en geef je meer sturing aan je leven.

Lees verder
Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

  • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
  • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
  • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten. Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff.

Boek Je wil

Dit boek: 

  • geeft inzicht in de hiërarchie en werking van 42 metafysische wetten en krachten.
  • bevat oefeningen zodat jij leert om bewust hogere wetten in te zetten en zodoende de energetische setting te veranderen.
  • helpt je jouw vrouwelijke en mannelijke kracht in balans te krijgen zodat jij jouw levenskracht optimaal kunt benutten. 
Je last Van een harde les naar een stuwende kracht: transformeer je karma.

Boek Je last

Dit boek:

  • geeft inzicht in karma, het ontstaan ervan en hoe het tot uiting komt
  • staat vol voorbeelden van karma-situaties en uitwerkingen om het concreet te maken
  • bevat healingoefeningen waarmee jij jouw karma vermindert en de last die daaruit is voortgekomen, (deels) kunt helen

De sprekende voorbeelden geven je een inkijk in wat een healing is en wat er tijdens healingen naar voren komt.

Uitgelicht: Meditatie-healingen

Alles over:

Aanbod healingprogramma's en spirituele opleidingen

Online sessie, incl. healing: kijken wanneer het jou uitkomt

Slechts 12,50 euro per sessie. 

Je ziel

Je ziel is je ware zelf, en dit is een onderdeel van je hogere zelf. Je ziel heeft het bewustzijnsniveau dat passend is voor je zielsmissie.

Lees verder