Menu👇

De kracht van familieopstellingen

Tijdens familieopstellingen wordt onder begeleiding inzichtelijk gemaakt welke rollen, patronen en overtuigingen er zijn binnen jouw gezin of familie, en welke impact dit heeft op je huidige leven. Dit gebeurt met een groep deelnemers die je niet kent en die geen familie van je zijn; representanten. De kracht van familieopstellingen is behoorlijk en energetisch heeft dit nogal wat consequenties. Hoe dat zit, lees je in dit artikel. 

Hoe zit het met het familiesysteem?

Allereerst het familiesysteem. Meestal zijn familieopstellingen gebaseerd op de gezinsleden. Echter, je maakt onderdeel uit van meerdere familiesystemen. Het gezin waar je in opgegroeid bent, het systeem van de rest van je familie en eventuele aangetrouwde familie(s). Maar ook families uit andere levens. 

Daarnaast komt de invloed van het familiesysteem vooral voort uit de energie binnen het systeem en niet zozeer de fysieke handelingen en gedragingen van de gezinsleden. Dat is slechts een uitwerking daarvan. Lees meer over het familiesysteem

Hoe representant zijn representanten van familieopstellingen?

Tijdens familieopstellingen nemen representanten een positie ten opzicht van elkaar en van jou in. De emoties en gevoelen die dit in hen en in jou oproept, worden besproken om op die manier een en ander inzichtelijk te maken. Bijvoorbeeld een representant van je kleine broertje voelt een verstikkende spanning wat dan zou duiden op dat jij als grote zus een te dominante rol hebt genomen. 

Echter, de representanten dragen zelf ook bagage, zoals karma, levenslessen en trauma’s, bij zich. Waardoor zij het (onbewust) vanuit hun eigen perspectief en rugzak bekijken en beoordelen. En dat op jou, jouw familie en de situatie projecteren.  

De kracht van familieopstellingen: vermenging van energie

Daarnaast heeft elke representant een eigen energieveld. Jij ook. Al deze energievelden resoneren met elkaar en vormen samen een nieuw energieveld. Dit energieveld is uiteraard totaal anders dan het gezamenlijke energieveld van je familie. 

Door de familieopstelling, komen deze energieën wel in jouw energiesysteem. Net als de projecties van de representanten. Hierdoor heb je een vermenging van energie. Wat een eigen leven gaat leiden waardoor je meestal verder van huis bent dan daarvoor. Enkele voorbeelden: “Zelfs tijdens de familieopstelling kon mijn moeder nog geen sorry zeggen.” of “De afstand tussen ons tijdens de opstelling was zo ontzettend groot, het voelde zo koud en kil.” Quotes van mensen die een opstelling hebben gedaan en het ervaren en erover spreken alsof de opstelling een situatie binnen het daadwerkelijke gezin is geweest. Wat niet zo is. 

Rollen, verwachtingen en patronen

Vaak is de reden om een familieopstelling te doen, om inzicht te krijgen in de rollen, verwachtingen en patronen binnen het gezin. Echter, inzicht krijgen is iets anders dan er daadwerkelijk los van komen. Terwijl dat meestal het onderliggende doel is. 

Wil je niet steeds meebewegen met of opgeslokt worden door andermans energie, keuzes en emoties? Maar wil je ontdekken wie jij bent en wat jij wil, leren bij jezelf te blijven, eigen keuzes te maken en grenzen te herkennen en aangeven? Wil je dingen in jezelf oplossen, zodat je kunt groeien en je leven kunt omvormen naar aangenaam leven zoals jij wil? Meld je aan voor de opleiding Persoonlijk en spiritueel leiderschap.

“Wees jezelf - Het helpt wanneer je start met jezelf te zijn, dan kost het geen energie om je anders voor te doen. Mensen uit je omgeving die niet accepteren wie jij bent, zijn het niet waard om energie in te steken.

Lastig verhaal wanneer het je ouders zijn. Al minder wanneer het familie is. En al helemaal niet als het de samenleving is waarin jij je omgeeft.

Het langste stuk van je leven, leef je onder eigen verantwoordelijkheid. Neem die verantwoordelijkheid wanneer je omgeving je belemmert om jezelf te zijn."

Spirituele boeken

Deze boeken geeft stuk voor stuk inzicht over de energetische relaties die jij hebt met je familie:

 1. Je zijn: hoe energie werkt, ook binnen de familie
 2. Je wil: hoe (familie)systemen werken en hoe metafysische wetten en krachten daarop werken
 3. Je last: de invloed van karma op je leven, waaronder familiekarma
Je zijn, vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht | Spiritueel boek | Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff

Boek Je zijn

Dit boek:

 • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
 • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
 • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.
Je wil | Krijg wat je wil met behulp van de universele wetten en krachten. Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff.

Boek Je wil

Dit boek: 

 • geeft inzicht in de hiërarchie en werking van 42 metafysische wetten en krachten.
 • bevat oefeningen zodat jij leert om bewust hogere wetten in te zetten en zodoende de energetische setting te veranderen.
 • helpt je jouw vrouwelijke en mannelijke kracht in balans te krijgen zodat jij jouw levenskracht optimaal kunt benutten. 
Je last Van een harde les naar een stuwende kracht: transformeer je karma.

Boek Je last

Dit boek:

 • geeft inzicht in karma, het ontstaan ervan en hoe het tot uiting komt
 • staat vol voorbeelden van karma-situaties en uitwerkingen om het concreet te maken
 • bevat healingoefeningen waarmee jij jouw karma vermindert en de last die daaruit is voortgekomen, (deels) kunt helen

De sprekende voorbeelden geven je een inkijk in wat een healing is en wat er tijdens healingen naar voren komt.

Online sessie, incl. healing: specifiek gericht op familie(perikelen)

Alles over:

Aanbod healingprogramma's en spirituele opleidingen

“Het is geen mysterie, het is het wonder dat leven heet waardoor er magische momenten ontstaan."