Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Healing op krachten van weerstand

Krachten zijn sterke energievormen die een uitwerking zijn van de metafysische wetten die het leven sturen. Op basis van wetten creëer jij je leven waarbij er krachten geactiveerd worden. Er zijn veel krachten in het universum. De bekendste is de kosmische polariteit: Yin, het vrouwelijke (naar binnen treden, creatie) en Yang, het mannelijke (naar buiten treden, manifestatie). Door het vrouwelijke en mannelijke te combineren ontstaat levenskracht (3 eenheid). 

Verzet tegen een ervaring

Over het algemeen treden de krachten van weerstand in werking om een beweging te bestrijden: verzet tegen een ervaring die door een ander wordt opgelegd. Bijvoorbeeld verzet tegen autoriteit. De krachten van weerstand treden vrij gemakkelijk in werking, namelijk via uitspraken, intenties of gedachten waarin het woord ‘niet’ voorkomt. “Ik word niet zoals mijn vader.” Of “Ik zal dit niet meer doen.” Hier zit een duidelijke tegenstelling in. 

De aard van intentie en verzet is dat het karmische banden en voornemens creëert die uitspelen in een volgend leven. Het is dus heel goed mogelijk dat de bron van verzet in een vorig leven is ontstaan. 

Werkzaam onder wetten

De krachten van weerstand werken onder een aantal wetten:

  • wet van dualiteit
  • wet van aantrekking van tegenpolen 
  • wet van polariteit

Doordat de krachten onder deze wetten werken, trekken de krachten juist ook de ervaringen aan waar het verzet tegen is. 

Dit betekent dat als jij een overtuiging in jezelf hebt dat je iets niet wilt, dat dit in je leven komt zodat je ermee leert omgaan. Wanneer je dit niet leert, wordt het een blokkade; weerstand. 

Hoe vaker je deze krachten aantrekt, hoe sterker de krachten worden. Daarnaast kan het verzet dat je hebt, zich tegen je richten. En aangezien dit een aantrekking van tegenpolen is, is dit waarschijnlijk krachtiger dan de aantrekkingskracht waarmee jij een wenselijke toekomst of gebeurtenis probeert te creëren. Uiteindelijk kan het zo krachtig worden, dat jij wordt waar jij je tegen verzet. 

Voorbeeld van uitwerking krachten van weerstand

Stel jij hebt moeite met autoriteit, dan is het waarschijnlijk dat het verzet hiertegen steeds groter wordt, waardoor je vaker in dit soort situaties terechtkomt. Je kinderen (of partner) kunnen eenzelfde weerstand tegen autoriteit ontwikkelen die zich tegen jou als ouder/partner richt. Waardoor jij vervolgens juist die eigenschappen ontwikkelt waar jij je in eerste instantie tegen verzette.  

Blokkades in je energiesysteem

De sterke energie van de krachten van weerstand heeft ook een uitwerking op je eigen energiesysteem. Zo kunnen de krachten blokkades creëren in je verschillende lichamen, waardoor het jou steeds meer kracht en energie kost om je te verzetten en de tegenkracht te overwinnen. Wat resulteert in vermoeidheid, minder creativiteit of ziekte. Oftewel, moe gestreden. 

Je kunt ook geblokkeerd raken als de krachten van weerstand op hetzelfde moment op 2 tegenovergestelde situaties werken. Bijvoorbeeld als je een leuk uitje laat schieten omdat je nog iets moet doen voor je werk. En dat vervolgens niet lukt, doordat je baalt (je onbewust verzet) omdat je niet meegaat met het uitje.

Wanneer je sterk verbonden bent met de krachten van weerstand, wordt het steeds moeilijker om geaard en gecentreerd te blijven in dat soort situaties. Je zult je bewust of onbewust voorbereiden op verzet. Dit duwt je aura naar voren. Ook kan het je ontzettend ‘bezighouden’ en veel energie vreten, bijvoorbeeld door te bedenken hoe je gaat reageren op bepaalde situaties.  

Healing naar gezonde vorm van krachten van weerstand

Tijdens Ener-chique Q3-2021 hebben we een healing gedaan op de ongezonde vormen van krachten van weerstand die elke deelnemer had. Deze zijn geüpdatet naar gezonde vormen van krachten van weerstand die passen binnen het hoogste levenspad. Gezonde vormen van krachten van weerstand leiden tot zelfstandigheid. Dus eigen keuzes maken op basis van wat je zelf wilt. 

Sfeerimpressie Ener-chique Q3-2021

Healing op krachten van weerstand, lunch bij Eet-Lokaal in Zevenaar en rondleiding op Landgoed Huis Sevenaer.

Astrid van Pluuren

Astrid van Pluuren

Programma Wie ben ik

Dit programma: 

  • geeft inzicht in hoe jij zelf invloed uitoefent op het verloop van je leven. 
  • bevat healingen om je te ontdoen van energieën die niet (langer) bij je horen, blokkades en trauma’s op te lossen, en gedachten en projecties die je belemmeren te verwijderen. 
  • helpt je om in je ware kracht te komen staan, waarbij je leeft vanuit vreugde en geluk. 
 
5 modules vol inzichten, healingen en oefeningen. 10 weken 1-op-1 begeleiding. Deelname kan zowel op locatie in Didam als via Zoom. 

Boek Je zijn

Dit boek:

  • geeft inzicht in alle lagen van je energiesysteem, wat daarop van invloed is en hoe je hier zelf invloed op uitoefent. Zowel energetisch als praktisch. 
  • bevat oefeningen om je te ontdoen van energie die niet van jou is en om je energieveld af te schermen. 
  • staat vol tips waarmee jij je energiesysteem naar een hogere frequentie tilt.

Intuïtie verbeteren

Wat is je intuïtie? Intuïtie is een combinatie van verschillende interne waarnemingen die samen zorgen voor innerlijk weten, bedoeld om je te kunnen ontwikkelen als ziel.

Lees verder

Maak je dromen waar

Geef je dromen niet op voordat je eraan begonnen bent. Stoppen kan altijd nog wanneer je merkt dat de droom niet past bij je werkelijkheid.

Lees verder

Vrouwelijke kracht

Erkenning van je vrouwelijke kracht in je, creëert een creatieve gemoedstoestand in je hogere geest. Deze toestand helpt je te begrijpen hoe het leven werkt.

Lees verder

Geef niet toe

Je bent geboren voor geluk. Laat je niet intimideren door anderen die jouw geluk nodig hebben om eigen wensen in te vullen. Wanneer er misbruik

Lees verder