Oefening Gronden

Gronding is de verbinding met de aarde die de energie ververst die je bewustzijn verbruikt en in je chakra’s opslaat. De oefening Gronding helpt je om altijd en overal direct te kunnen gronden.

  1. Zorg ervoor dat je volledig in je lichaam zit (via de oefening Hier en nu). 
  2. (Sluit je ogen) maak in gedachten een connectie met de piramide van de rozen. Dit doe je door het simpelweg te benoemen, het maakt niet uit als je het niet voor jezelf kunt visualiseren. 
  3. Haal in gedachten een halloroos naar voren. Ook dit doe je door het te benoemen.  
  4. Stuur de halloroos naar het hoger bewustzijn van de aarde. Als antwoord krijg je een halloroos terug van het hoger bewustzijn van de aarde. De verbinding tussen de rozen wordt tot stand gebracht. 
  5. Zodra je uit je lichaam gaat, komt de verbinding op een laag pitje te staan. Dit is bijvoorbeeld als je gaat slapen of dagdroomt en naar je astraallichaam gaat. Dit betekent dus dat je ook door de dag heen regelmatig opnieuw moet gronden.

Wanneer het niet lukt om te gronden

Om goed te kunnen gronden met het hogere bewustzijn van de aarde is het van belang dat je volledig in je lichaam zit en al je lichamen, gecentreerd en met elkaar verbonden zijn. Alleen dan heb je een optimale gronding.

Wanneer je niet volledig in je lichaam zit, bijvoorbeeld door trauma’s of omdat het zo is doorgegeven van ouder op kind, dan kan dat een goede gronding blokkeren. Je merkt dit doordat je bijvoorbeeld gaat hyperventileren of in paniek raakt.

In dat geval zul je eerst volledig in je lichaam moeten komen door het trauma op te lossen waardoor je niet goed kunt gronden. Hiervoor kun je een healing ondergaan. Deze healing is verwerkt in het basisprogramma Wie ben ik?