Gronden doe je via je hoger bewustzijn. Iedereen kan leren gronden via het hoger bewustzijn.

De volgende oefening is voor mij het meteen tot stand brengen van gronding. Dit gaat zo snel dat het er al is wanneer ik eraan denk. Net als leren fietsen ging dat in het begin niet vanzelf. Het is een kwestie van volhouden om het te leren. In de oefening staat stap voor stap uitgelegd hoe je het doet. Wanneer je merkt dat je er beter in wordt: vertrouw jezelf en handel daar ook naar. Heel goed wanneer je het sneller en beter kunt.

Wat is gronding en hoe kan gronding je helpen in je leven? Deze en andere vragen worden beantwoord in het blog Gronden.

  1. Stap 1: Zorg ervoor dat je volledig in je lichaam zit. (Hoe je dit doet, leer je met de oefening Hier en nu).
  2. Stap 2: Sluit je ogen en haal in gedachten een hallo-roos naar voren (dit doe je door het simpelweg te benoemen). 
  3. Stap 3: Stuur de hallo-roos naar het hoger bewustzijn van de aarde. Als antwoord krijg je een hallo-roos terug van het hoger bewustzijn van de aarde. De verbinding tussen de rozen wordt tot stand gebracht.
  4. Stap 4: Zodra je uit je lichaam gaat, komt de verbinding op een laag pitje te staan. Dit is bijvoorbeeld als je gaat slapen of dagdroomt en naar je astrale lichaam gaat. Dit betekent dus dat je ook door de dag heen regelmatig opnieuw moet gronden.

Wanneer het niet lukt om te gronden

Om goed te kunnen gronden met het hogere bewustzijn van de aarde is het van belang dat je volledig in je lichaam zit en al je lichamen, gecentreerd en met elkaar verbonden zijn. Alleen dan heb je een optimale gronding.

Wanneer je niet volledig in je lichaam zit, bijvoorbeeld door trauma’s of omdat het zo is doorgegeven van ouder op kind, dan kan dat een goede gronding blokkeren. Je merkt dit doordat je bijvoorbeeld gaat hyperventileren of in paniek raakt.

In dat geval zul je eerst volledig in je lichaam moeten komen door het trauma op te lossen waardoor je niet goed kunt gronden. Hiervoor kun je een healing ondergaan.

Wanneer jij jezelf wilt healen en wilt leren om zelf trauma’s op te lossen, kun je een workshop volgen.