Je aura beschermen doe je met behulp van je gedachtekracht. Voor de één vergt het meer oefening dan de ander. Echter oefening baart kunst. Iedereen kan zijn aura afschermen.

De volgende oefening is voor mij het meteen plaatsen van de bescherming. Dit gaat zo snel dat het er al is wanneer ik eraan denk. Net als leren fietsen ging dat in het begin niet vanzelf. Het is een kwestie van volhouden om het te leren. In de oefening staat stap voor stap uitgelegd hoe je het doet. Wanneer je merkt dat je er beter in wordt: vertrouw jezelf en handel daar ook naar. Heel goed wanneer je het sneller en beter kunt.

Wat is een aura? Hoe werkt een aura? Welke invloed heeft een aura op hoe anderen jou zien en hoe jij je gedraagt? Deze en andere vragen worden beantwoord in het blog aura

  1. Stap 1: (Sluit je ogen en) haal in gedachten een spirituele beschermingsroos naar voren (dit doe je door visualisatie of het simpelweg te benoemen).
  2. Stap 2: Plaats de beschermingsroos in gedachten voor je op de rand van je aura (het gaat om de intentie om de roos te plaatsen, dit gaat automatisch goed wanneer je het in gedachten doet).
  3. Stap 3: Herhaal stap 1 en 2 om een beschermingsroos op verschillende plekken op je aurarand te plaatsen: achter, links, rechts, onder en boven.
  4. Stap 4, voer stap 1 t/m 3 uit met een separatieroos in plaats van een spirituele beschermingsroos. Je haalt de separatieroos dus ook naar voren en plaatst het op de verschillende plekken op je aurarand.
    Zodra je alle rozen in gedachten geplaatst hebt, ben je klaar met de bescherming. Vanaf dat moment werken de rozen. Ze bewegen zich vrij in je aura om gedachten en meningen die op je worden afgevuurd grotendeels tegen te houden.
  5. Stap 5: Op een gegeven moment is de energie van de spirituele beschermingsroos en separatieroos verbruikt. Vergelijk het met benzine in een auto. Je moet regelmatig tanken om door te kunnen. Ga daarom regelmatig (in elk geval dagelijks) met je aandacht naar je rozen. Zodra je opmerkt dat ze verwelkt zijn, is de energie verbruikt, en laat je de rozen oplossen (gewoon door het in gedachten te benoemen). Daarna begin je van voren af aan bij stap 1 om je aura opnieuw te beschermen.

De oefening bevat twee soorten rozen:

Spirituele beschermingsroos – voorkomen dat anderen je aanvallen met als doel je energetisch pijn te doen of wil opleggen (schuldgevoel)

Separatie roos – persoonlijke grens aangeven waardoor anderen energie die zij voor zichzelf als belastend ervaren niet in jou dumpen zodat jij het verwerkt.

De kracht van de oefening om je aura te beschermen kun je vergelijken met de gele band van judo. Het beschermt je in de basis, maar houdt niet alles tegen. Wil je gevorderd of zelfs vergevorderd worden? Volg dan de workshop.

Aura afschermen is een ding, schoonmaken is iets anders

De oefening zorgt ervoor dat er geen nieuwe plaatjes bijkomen. Maar, hoe zit het met alle plaatjes die gedurende je leven al in je aura geplakt zijn? Gedachteplaatjes in je aura die niet van jou zijn, kun je weghalen of neutraliseren door middel van een healing. Rotzooi weghalen is complexer. Dat doe je niet met een simpele oefening. Want, als je iets weghaalt, ontstaat er een gat. En je wilt voorkomen dat dit gat zich opnieuw opvult met rotzooi.

Om je aura schoon te maken, vrij van gebeurtenissen uit je leven die er nu niet meer toe doen, kun je een healing ondergaan. Of zelf leren hoe je dit doet tijdens de workshop aura healing.