Oefening Focuspunt

Deze oefening maakt het een stuk makkelijker om te zien wat er om je heen gebeurt. Dit is niet alleen noodzakelijk om helder te kunnen denken in panieksituaties, maar ook wanneer je een toets op school maakt of aan het werk bent en je aandacht erbij moet hebben.

  1. Zorg ervoor dat je volledig in je lichaam zit (via de oefening Hier en nu).  
  2. Ga naar je focuspunt (dit punt zit in je buik onder je navel) door één hand op je buik te leggen en één hand op je onderrug. Adem naar de hand op je buik toe. 
  3. Herhaal stap 1 en 2 op het moment dat je merkt dat je geen focus meer hebt. Je bent dan letterlijk uit je focuspunt; niet gefocust.

 

Word je nerveus, angstig, gespannen of krijg je hyperventilatie als je de oefeningen doet?

Door (onbewust) traumatische ervaringen ben je nooit volledig in je lichaam gekomen of letterlijk uit je lichaam gevlucht om het dragelijk te maken. In zo’n geval moet je het trauma oplossen. Het is ook mogelijk dat je het lastig vindt om met je zijn te verschuiven tussen lichamen. Moeilijk in slaap komen is een bekend voorbeeld van niet makkelijk vanuit je fysiek lichaam in je astraallichaam kunnen stappen. Je kunt dit trauma oplossen of leren om soepel van het ene in het andere lichaam te gaan via een healing.

Het is niet eng om dit te doen, al voelt het niet fijn. Wat je werkelijk doet is het opgraven van een schat. Want zo waardevol is het wanneer je ermee om kunt gaan.

Je beroerdste momenten zijn eigenlijk je waardevolste talenten. Je moet er alleen mee leren omgaan. En dat doe je niet door het te verstoppen.