Leven in het golfslagbad

Waar ik elke dag over schrijf is allemaal terug te brengen naar cyclus van het jaar, seizoenen, maan enz.

Zelf lees ik nooit over astronomie of stand van de maan. Er zijn ook andere zaken die van invloed hebben op je leven. Teveel om voor nu op te noemen. Dus ik stem af op de natuur noem ik het maar. Want alles maakt tenslotte daar onderdeel van uit.

Wat een hele snelle wisseling heeft is eb en vloed. Dit betekent dat een dag erg wisselend kan verlopen. En hoe de dag verloopt heb jij invloed op. Vergelijk het met een golfslagbad. De één zit graag aan de rand. De ander durft tot de knieën in het water. Maar vol de hoge golven in kan ook. Als kind al zat ik graag aan het eind van het zwembad. Het liefst aan het touw. Want zwemmen vind ik geen klap aan 😄

Het wordt pas een probleem wanneer je niet voorbereid bent op de verandering. ‘Ben je het ene moment nog lekker in rustig water, het volgende moment begeef je opeens in een situatie met flinke golven. Wanneer je ermee om kan gaan. Prima. Kun je dat niet. Dan heb je even iemand nodig die je helpt.

Wil je genieten van elke plek in het golfslagbad? Het enige wat je hoeft te doen is leren niet te verdrinken en opletten wat er om je heen gebeurt.

Wil je weten wanneer het eb en vloed is? Dit is erg afhankelijk van waar je bent. Op de website van Rijkswaterstaat is hier veel informatie over te vinden. (Overigens een website die Astrid heeft bedacht hoe het moet functioneren)

Maak je dromen waar

Geef je dromen niet op voordat je eraan begonnen bent. Stoppen kan altijd nog wanneer je merkt dat de droom niet past bij je werkelijkheid.

Lees verder

Geef niet toe

Je bent geboren voor geluk. Laat je niet intimideren door anderen die jouw geluk nodig hebben om eigen wensen in te vullen. Wanneer er misbruik

Lees verder

Een nieuwe start

Een start van een nieuw begin, begint altijd met het inzetten van je wilskracht. Geef die kracht een boost door intenties uit te spreken voor

Lees verder