Aura

In dit artikel staat de aura centraal. Je aura is grotendeels bepalend voor je uitstraling en hoe anderen je zien. Wanneer je dit niet afschermt en reinigt, ontstaat de welbekende stempel en self fulfilling prophecy. Als je maar vaak genoeg hoort dat je dom, dik, lelijk, druk of raar bent, dan ga je het zelf geloven en ernaar gedragen. In dit artikel is uitgelegd hoe dit werkt en belangrijker nog hoe je jezelf hiertegen kunt beschermen.  

aura

Wat is een aura?

Wat is een aura en welke invloed heeft het eigenlijk? Een aura is het energieveld dat om je heen zit. Het is onderdeel van wie je bent. En beter bekend als persoonlijke ruimte.

Energie vanuit chakra's

Je aura maakt onderdeel uit van je etherisch lichaam en staat in verbinding met je chakra’s. Je aura is de energie die vanuit de chakra’s uitstraalt.

Gedachten in aura

Het is ook de plek die onderdeel uitmaakt van je gedachten en je persoonlijke uitstraling. Veel gedachtes die je hebt, zitten niet in je hoofd maar in je aura. En die gedachten hoeven niet eens van jezelf te zijn. De aura is dus voor een groot deel bepalend hoe een ander jou ziet als persoon. Maar ook hoe jij de wereld ervaart.

Wat is de invloed van je aura op je leven?

Je uitstraling is niet alleen hoe je eruitziet maar ook wat je qua energie uitstraalt. Iedereen kent wel iemand met een mooie uitstraling, of juist een bedompte of droevige uitstraling. Op dat moment zie je de energie die de betreffende persoon uitstraalt.

De eerste indruk van iemand

Op het moment dat je iemand ziet, heb je meteen een indruk. Je kijkt niet alleen hoe de persoon er fysiek uitziet. Wat je ook automatisch doet, is de informatie lezen die in de aura van die persoon zit. Ook wel aanvoelen van mensen genoemd.

Vooroordelen en stempel

De informatie in de aura kan een behoorlijk verkeerd beeld geven over de persoon als de aura sterk vervuild is met projecties (gedachtes en meningen) van anderen. Hierdoor ontstaat ook het vooroordeel. Je hebt meteen een beeld van diegene en bevestigt dat beeld waardoor jezelf een extra plaatje in de aura van de betreffende persoon plakt.

Gedachten vastgeroest in je energieveld

 

Al die plaatjes (gedachtes en meningen van anderen over jou) in je aura zorgen er niet alleen voor dat anderen jou op een bepaalde manier zien. Vanuit jezelf hoor en zie je ook die gedachten in je aura en dat is medebepalend voor je zelfbeeld. Als je maar vaak genoeg hoort dat je dom bent, niets kunt, dik bent, lelijk bent, dan ga je erin geloven. Het is letterlijk de stempel die op je is geplakt, die je in je aura met je meedraagt en die je keer op keer zelf leest.

Leef je eigen leven, niet die van een ander

Er zijn veel mensen die niet hun eigen leven leiden omdat hun aura zwaar vervuild is met gedachtenplaatjes van anderen. Het goeie nieuws is, dat dit niet hoeft. Je kunt jouw aura beschermen zodat het niet volloopt met gedachten van anderen. Je wilt tenslotte leven zoals jij zelf wilt en niet zoals een ander van jou verwacht of denkt. Voorkom dat andermans gedachten jouw leven gaan bepalen.

"Om jezelf te leren kennen, moet je leren herkennen wie je niet bent"

Jarno Tiethoff

Hoe raakt je aura vervuild?

Stel jezelf voor dat je een glazen bol om je heen hebt. Dit is de rand van je aura. En op die bol kun jij, maar ook anderen die aan je denken of met wie je praat, gedachtes plakken. Dit kan al gebeuren vanaf het moment dat je aura ontstaat. Dus vanaf conceptie.

Hoort dit wel bij mij?

Wanneer andermans denkwijze al vroeg in je leven in je aura zit, groei je ermee op en ben je ermee vertrouwd. Voor je gevoel lijkt het daardoor dat die denkwijze van jou is. Een denkwijze kan ook als van jou voelen als je niet in de gaten hebt wanneer andermans gedachte, wat feitelijk andermans wil is, in je aura wordt geplaatst en van daaruit groeit. Uiteindelijk gaat het je beïnvloeden wanneer het voldoende aandacht krijgt. Dit is vaak heel subtiel waardoor je het vrijwel niet opmerkt. Een brute vorm hiervan is angst in iemand creëren. En daardoor bij die persoon je wil opleggen.

Voorbeelden van vastzittende gedachtenplaatjes

Er zijn veel dingen die je doet, zegt of uitstraalt terwijl het helemaal niks met jou als persoon te maken heeft. Maar met wensen of de mening van iemand anders. Bijvoorbeeld:

  1. Je bent een meisje maar je ouders wilden liever een jongen
    Dan kan de drang naar acceptatie in je leven erg groot worden. Waardoor je continu bezig bent om anderen een plezier te doen en te weinig aan jezelf denkt.
  2. Je hebt in het verleden iets gedaan wat niet mag en bent betrapt
    Je hebt ervan geleerd en zal het niet meer doen maar dat moment (gedachte) zit nog aan je. En je wordt nog steeds als onbetrouwbaar aangemerkt waardoor je vaak wordt afgewezen.
  3. Scheldwoorden, fysiek doen ze geen pijn maar wanneer ze in je aura zitten kan het een pijnlijke invloed op je leven hebben.
    Sukkel je kunt helemaal niks, criminele allochtoon, dom blondje, slome vetzak, noem het maar op. Kun jij je voorstellen welke invloed dit heeft?

Rolbevestigend gedrag

Mensen die je tegenkomt lezen vaak onbewust die gedachten omdat ze niet goed hebben gekeken wie de persoon echt is en bevestigen het beeld. Zo plakken ze nog zo’n extra gedachteplaatje op je. De welbekende stempel. Deze gedachtes zorgen voor een bepaalde uitstraling. En naarmate de uitstraling sterker wordt, straal je het niet alleen uit naar buiten maar ook naar binnen en ga je erin geloven. Want als iedereen het zegt, dan zal het wel zo zijn. Op dat moment ben je zelf ook nog van die gedachteplaatjes aan het plakken in je aura. Zoiets kan zodanig uitgroeien dat jij je gaat schikken naar die rol. Dit maakt het ook zo lastig om los te komen van jouw plek binnen het gezin of om vaste patronen te doorbreken.

Beschermen van je energieveld

In de basis heb je een natuurlijke bescherming. Het gaat van nature net als lopen. Alleen het maakt verschil of je een rondje door de buurt loopt of de top van een berg klimt. Voor dat laatste zul jij je lichaam goed moeten trainen en beschermen voor wat je op je pad tegen komt. Het is dus aan jezelf wat je in je leven wilt bereiken. Een goed beschermd en functionerend energieveld maakt het allemaal een stuk makkelijker om je doelen te bereiken.

Iedereen kan afschermen

Je aura beschermen doe je met behulp van je gedachtekracht. Voor de één vergt het meer oefening dan de ander. Echter oefening baart kunst. Iedereen kan zijn aura afschermen. Dit doe je door middel van beschermingsrozen en separatierozen. Ga naar oefening aura afschermen.

 

Afschermen is één ding, schoonmaken is iets anders

De oefening zorgt ervoor dat er geen nieuwe plaatjes bijkomen. Maar, hoe zit het met alle plaatjes die gedurende je leven al in je aura geplakt zijn? Gedachteplaatjes in je aura die niet van jou zijn, kun je weghalen of neutraliseren door middel van een healing. Rotzooi weghalen is complexer. Dat doe je niet met een simpele oefening. Want, als je iets weghaalt, ontstaat er een gat. En je wilt voorkomen dat dit gat zich opnieuw opvult met rotzooi.

Om je aura schoon te maken, vrij van gebeurtenissen uit je leven die er nu niet meer toe doen, kun je een healing ondergaan. Of zelf leren hoe je dit doet tijdens de workshop aura healing.